PUBLI

Απολαύστε το καλοκαίρι χωρίς απρόοπτα, ακολουθώντας 5 απλά βήματα

Καλοκαίρι σημαίνει διακοπές, ξεκούραση, ανεμελιά, μπάνια στη θάλασσα, ηλιοθεραπεία... Όμως, «καλοκαίρι» σημαίνει επίσης κατακόρυφη αύξηση των κολπικών λοιμώξεων, λόγω παραμέλησης βασικών κανόνων υγιεινής. Κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, οι ανάγκες υγιεινής της ευαίσθητης περιοχής αυξάνονται κατακόρυφα, καθώς η υγρασία, η άμμος και οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν ιδιαίτερα την ανάπτυξη κολπίτιδων, ουρολοιμώξεων και διάφορων ερεθισμών.

Τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα για να προστατευθεί και να περάσει πραγματικά ξέγνοιαστες διακοπές, χωρίς να ανησυχεί για τυχόν λοιμώξεις ή ενοχλήσεις της ευαίσθητης περιοχής;

Το Lactacyd, ο ειδικός για τη γυναικεία υγιεινή για περισσότερα από 60 χρόνια,  και ο Δρ. Θεόδωρος Καλαμπόκας, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, M.Sc. Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, BFS Certified IVF Specialist, Β’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, “Αρεταίειο” Νοσοκομείο, μας δίνουν 5 πολύ απλές αλλά βασικές συμβουλές για τη διατήρηση της γυναικείας υγιεινής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού:

1. Προσοχή στο πλύσιμο

Η ευαίσθητη περιοχή σας είναι μία από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του σώματος σας καθώς ο κόλπος διαθέτει μια λεπτή ισορροπία pH αυτοκαθαρισμού έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία ανάγκη να πλυθεί εσωτερικά με κολπική πλύση. Να πλένεστε εξωτερικά και να χρησιμοποιείτε προϊόντα σχεδιασμένα για χρήση στην ευαίσθητη περιοχή που σέβονται το σώμα σας. Επιλέξτε το προϊόν που σας ταιριάζει καλύτερα, σύμφωνα με την ηλικία και τις ανάγκες του οργανισμού σας. Η νέα σειρά καθημερινού καθαρισμού Lactacyd Pharma με pH 3,5 για την προσωπική φροντίδα, με θεραπευτικά οφέλη, κλινικά αποδεδειγμένα για απαλότητα και αποτελεσματικότητα.

2. Όταν το σώμα σας μιλάει, ακούστε το

Προσέξτε τα σημεία που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Μη φυσιολογική αιμορραγία, κολπικά υγρά, οσμή, κνησμός και πόνος ενδέχεται να υποδεικνύουν μόλυνση όπως κολπίτιδα ή ακόμη και σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα. Μη διστάσετε να συμβουλεύεστε το γυναικολόγο σας όταν νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά.

3. Επισκεφθείτε το γυναικολόγο σας

Αν είστε άνω των 18, να συμβουλεύεστε το γυναικολόγο σας κάθε χρόνο και να εξετάζεστε για λοιμώξεις, ασυνήθιστα συμπτώματα και καρκίνο του τραχήλου. Ναι, δεν είναι η πιο ευχάριστη επίσκεψη, αλλά είναι πραγματικά γρήγορη και ανώδυνη.

4. Δώστε στο σώμα σας χώρο να αναπνεύσει

Αν φοράτε στενά ρούχα ή υφάσματα που δεν αφήνουν το σώμα να αναπνεύσει, όπως πολυεστερικά, αυτό μπορεί να δημιουργήσει θερμότητα και υγρασία στην περιοχή που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της ευαίσθητης περιοχής. Επιλέξτε άνετα υφάσματα που αναπνέουν, φτιαγμένα από φυσικά υλικά όπως βαμβακερά, όποτε είναι δυνατό.

5. Επισκεφθείτε την τουαλέτα πριν και μετά την σεξουαλική επαφή

Η ούρηση πριν και μετά τη σεξουαλική επαφή βοηθάει στην πρόληψη λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης, οι οποίες μπορούν να προκύψουν όταν τα μικρόβια του κόλπου προωθούνται στην ουρήθρα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Βεβαιωθείτε ότι πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά την επαφή για να προλάβετε τη διάδοση βακτηρίων.

Το Lactacyd, βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό της σύγχρονης γυναίκας, βοηθώντας τη να διατηρήσει την αυτονομία και τη σιγουριά της σε κάθε στάδιο της ζωής της. Στόχος του Lactacyd είναι να αναδείξει το δυναμισμό της γυναίκας που επιδεικνύει τη θετική ενέργεια και την αυτοπεποίθησή της!