PUBLI

Έτοιμοι να πετάξουμε; Athens Flying Week (AFW) 2014

Στην Αεροπορική Εβδομάδα της Αθήνας, που βαδίζει στον τρίτο χρόνο επιτυχημένης παρουσίας, συμμετέχουν και πάλι παγκοσμίου φήμης solo πιλότοι και σμήνη, προσφέροντας με τις πιο σύγχρονες αεροπορικές μηχανές ένα θέαμα μοναδικό! 

Οι εκδηλώσεις της AFW ξεκινούν από την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου με το Θεματικό Συνέδριο, ‘’Aviation Development Conference ΙΙΙ’’ στο ξενοδοχείο Divani Caravel, από τις 09:30 έως τις 17.00. Θα παρευρεθούν σημαίνουσες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενισχύοντας έτσι το διεθνές προφίλ του. Με μία ποικίλης ύλης σε θεματολογία agenda, στοχεύουμε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον όχι μόνο όλων όσων είναι μυημένοι στα μυστικά της αεροπορίας, αλλά και του ευρύτερου κοινού. Η είσοδος είναι ελεύθερη. www.athensflyingweek.gr/index.php/afwprogramgr/afwconferencegr

Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο pre-show του Φλοίσβου, στην παραλία Παλαιού Φαλήρου. Το κοινό θα έχει φέτος την ευκαιρία να απολαύσει το ακροβατικό Σμήνος της Βρετανικής Αεροπορίας ‘’Red Arrows’’, σε μία από τις καλύτερες εναέριες χορογραφίες τους. Θα πλαισιώνονται από 2 επιθετικά ελικόπτερα Apache του Στρατού μας, τον διάσημο Jurgis Κairys με τους Air Bandits, καθώς και τρία υδροπλάνα. Το θέαμα αρχίζει στις 17.30 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στην ιστορική αεροπορική Βάση του Τατοίου, από 26 – 28 Σεπτεμβρίου, ο Αθηναϊκός ουρανός θα φιλοξενήσει μια πλειάδα διεθνών συμμετοχών με 4 Άσσους στην κορυφή. Την Demo-team της Πολωνικής Αεροπορίας με MiG – 29 Fulcrum για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Demo–team της Πολεμική μας Αεροπορίας ‘’’Ζευς’’ με το F-16 Blk 52+ και τις ομάδες της Ολλανδικής και  Βελγικής Αεροπορίας, επίσης με F-16. 

Ακόμα, οι θεατές θα απολαύσουν την παγκόσμια πρωταθλήτρια Aude Lemordant της BREITLING και τον επίσης παγκόσμιο πρωταθλητή Jurgis Kairys της VOSTOK , τις εμφανίσεις του Team ‘’Δαίδαλος’’ της Αεροπορίας μας με το  Τ-6 Texan, τα περίφημα σμήνη των Blue Circe, Wefly! team, Royal Jordanian Falcons, Orlik, Hawks of Romania και solo αεροπόρων όπως ο Luca Bertossio και πολλών άλλων.

Μαζί μας, επίσης, μέλη του πληρώματος της Red Bull με το ελικόπτερο Bo-105 CB των Flying Bulls όπως και το R/C model της ομάδας Schaerer Modellflug. 

 Η Αεροπορία Στρατού θα πετάξει με τα Apache και Chinook- με ρίψεις αλεξιπτωτιστών- το ΠΝ με τα Sea Hawk και Augusta Bell και το Λιμενικό Σώμα με τα F-406, TB20 και Dauphin. Η Aegean Airlines θα είναι εκεί με ένα Air Bus 320 και η Olympic Air με ένα Bombardier Q-400. 

Θεαματικές εκπλήξεις για το σαββατοκύριακο μας επιφυλάσσουν η  AEGEAN AIRLINES και η Πολεμική Αεροπορία.  

Θα υπάρχουν επίσης σημαντικές αεραθλητικές δραστηριότητες της ΕΛΑΟ, πτήσεις ανεμοπλάνων, Τ/Κ Αερομοντελισμού, πτώσεις αλεξιπτωτιστών ακριβείας και πολλά ακόμα αεροπορικά δρώμενα.

Κατά την διάρκεια της εβδομάδας θα λειτουργεί στην πλατεία Συντάγματος ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο αεροπορικού χαρακτήρα στο οποίο θα παρέχονται  πληροφορίες  για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, τους διαγωνισμούς και τις εκθέσεις. 

Στο Τατόι, κατά το τριήμερο των επιδείξεων, θα υπάρχει ελεύθερο parking εντός του αεροδρομίου, ενώ το κόστος αγοράς εισιτηρίου ξεκινά από 8€ ανά εισιτήριο & 4€ για παιδιά από 3-12 ετών για την Παρασκευή 26/09 – και 10€ ανά εισιτήριο & 5€ για παιδιά από 3-12 ετών για το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28/09/2014. Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων στο viva.gr όπου υπάρχει και σχεδιάγραμμα των χώρων του Αεροδρομίου με τη διαβάθμιση των αριθμημένων θέσεων.

Αυτή η μεγαλειώδης Αεροπορική Εβδομάδα, τοποθετεί την Αθήνα στο χάρτη των ευρωπαϊκών πόλεων με ένα από τα εντυπωσιακότερα show αεροπορικών επιδείξεων, συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας με την προσέλκυση επισκεπτών από όλο τον κόσμο και ταυτόχρονα προάγει την αεροπορική ιδέα εισάγοντας το ευρύ κοινό στο μαγικό κόσμο της αεροπορίας. Η AFW συμπεριλαμβάνεται σε όλες τις επίσημες κλαδικές λίστες μαζί με αντίστοιχες ετήσιες διοργανώσεις που αποτελούν εδώ και δεκαετίες μέρος της κουλτούρας των περισσότερων ευρωπαϊκών κρατών αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας.

Το πρόγραμμα προσέλευσης του κοινού στο Τατόι έχει ως εξής:

Παρασκευή 26/09: 16:00 – 18:30

Σάββατο 27/09 και Κυριακή 28/09: 09:00 – 18:30