PUBLI

Η Epson στήριξε το καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Ηρακλειδών

Η Epson υποστήριξε δυναμικά με την παροχή δεκατριών υποτροφιών το καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Ηρακλειδών.

Ειδικότερα, με την ευγενική χορηγία της Epson, δόθηκαν δέκα υποτροφίες για τα θερινά, ολοήμερα εργαστήρια mathemARTics camp (22 Ιουνίου-31 Ιουλίου) σε παιδιά του δημοτικού που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, μέσω των οργανώσεων SolidarityNow, Praksis και Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού.

Σκοπός του mathemARTics camp είναι να δοθεί σε μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού η ευκαιρία να αναπτύξουν διερευνητικές νοητικές ικανότητες σ’ ένα περιβάλλον ελεύθερης έκφρασης και άτυπης μάθησης, με την εμψύχωση μιας ειδικά εκπαιδευμένης ομάδας μαθηματικών, φιλολόγων, μουσικών και εικαστικών, και με υπεύθυνο μουσειοπαιδαγωγό για κάθε τμήμα.

Επιπλέον, δόθηκαν ακόμη τρεις υποτροφίες για ισάριθμα εκπαιδευτικά εργαστήρια με τίτλο ”Μαθηματικά για κορίτσια”, σε συνεργασία με τη διεθνή Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Greenlight for Girls absl, σε 40 μαθήτριες της Στ’ δημοτικού. Στόχος αυτού του εξαιρετικά σημαντικού προγράμματος είναι η ενθάρρυνση μαθητριών της Στ’ δημοτικού και του γυμνασίου να ακολουθήσουν τις θετικές επιστήμες, βοηθώντας τες να αντιληφθούν πώς η επιστήμη μπορεί παράλληλα να είναι και μια δημιουργική όσο και διασκεδαστική περιπέτεια.

Η Epson και το Μουσείο Ηρακλειδών με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, έχουν ως στόχο να προσφέρουν στους νέους την πνευματική και ψυχική καλλιέργεια που θα τους καταστήσει ικανούς να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες απαιτήσεις της σημερινής, αλλά και της αυριανής εποχής.

Στο πλαίσιο αυτό προσφέρουν υποτροφίες, οι οποίες απευθύνονται σε παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, έτσι ώστε να αποκομίσουν δύναμη και έμπνευση μέσα από ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων.