PUBLI

Ξεκινά το καλοκαιρινό φεστιβάλ Εξωραϊστικού, Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου ΑΡΔΗΤΤΟΣ, Μετς- Μια γειτονιά του κόσμου

Στο Μετς ζούμε και εργαζόμαστε άνθρωποι από διαφορετικές χώρες, καθημερινά διασταυρωνόμαστε στους δρόμους της γειτονιάς, στα μαγαζιά, στα σχολεία, στα πάρκα μας.

Γνωριζόμαστε όμως; Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητά μας; Αναγνωρίζουμε τα κοινά μας στοιχεία;  Μύθοι, ήχοι, χρώματα, αντικείμενα, μυρωδιές, συνήθειες. Πώς αυτά τα στοιχεία μπορούν να δημιουργήσουν γέφυρες επικοινωνίας;

Αυτές τις γέφυρες αναζητητούμε στο Φεστιβάλ που διοργανώνει από Παρασκευή 26 έως Κυριακή 28 Ιουνίου,ο Εξωραϊστικός, Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος ‘Ο ΑΡΔΗΤΤΟΣ’ με τη συμμετοχή των Πρεσβειών Παλαιστίνης και Ρουμανίας, του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου Φιλίας, των Συλλόγων Αρμενίας, Γεωργίας, Μολδαβίας, Νορβηγίας,Ρωσίας, Σουηδίας, Φιλιππίνων, Νορβηγίας και κατοίκων που ανταποκρίθηκαν.

Τέσσερα διαφορετικά σημεία του Μετς (Σύλλογος ‘ΑΡΔΗΤΤΟΣ’ – Χαρβούρη 2 & Ευγ. Βουλγάρεως, Δημιουργικό εργαστήριο Φτερό – Μάρκου Μουσούρου 7, Athens Center – Αρχιμήδους 48, 13ο Δημοτικό Σχολείο – Στίλπωνος 48, αποτελούν τους τόπους φιλοξενίας των δράσεων.

Θα γίνουν δημιουργικά εργαστήρια για τα παιδιά με την ομάδα ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ και τον Ελληνο-Αραβικό σύλλογο ‘Στοργή για το παιδί’ ενώ θα προσγειωθεί στη γειτονιά το ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ, με μια ραδιοφωνική εκπομπή για παιδιά…. αλλά και για μεγάλους!

Μνήμες ζωής και τόπων θα ανακαλέσουμε με εκθέσεις κολάζ, φωτογραφίας και σκίτσων από νέους Έλληνες δημιουργούς, με ελληνικά και διεθνή τραγούδια αλλά και με παραμύθια (με τη Ζωή Νικητάκη και την Ελένη Κοντεμενιώτου – Κασσεσιάν), Εκθέσεις Ιαπωνικής τέχνης από Έλληνες εικαστικούς, Παραδοσιακής τέχνης, Ελληνικής χειροτεχνίας και ζωγραφικής παιδιών και ενηλίκων με θέμα ‘πώς βιώνουν την πολυπολιτισμικότητα στη γειτονιά μας’ θα μπορούμε να επισκεφθούμε στα διαφορετικά σημεία του Μετς.

Η μύηση στην τεχνική παρασκευής sushi με την κα Hiroko Yoshido και σακέ με τον κ. Δήμο Βρατσάνο (Πρόεδρο του Ελληνο- Ιαπωνικού Συνδέσμου Φιλίας) θα επιβραβευθεί με τη δοκιμή του Ιαπωνικού ποτού που θα προσφερθεί από την ΑΛΙΟΣ ΑΕ.

Ο μοναδικός Ηλίας Μαμαλάκης με τις ιδιαίτερες γνώσεις του, δημιουργεί γέφυρες με τις γεύσεις του κόσμου, το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 10.00 μ.μ στον πεζόδρομο της Χαρβούρη όπου οι μυρωδιές στον αέρα αποτελούν πάντα πρόκληση για δοκιμή των αλμυρών και γλυκών εδεσμάτων που θα έχουν ετοιμάσει επαγγελματίες των 11 χωρών που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ.

Οι σύλλογοι των χωρών που συμμετέχουν θα μας παρουσιάσουν παραδοσιακούς κυκλικούς χορούς δείχνοντας πώς συνδέονται οι άνθρωποι μεταξύ τους ‘ώστε να αντιμετωπίσουν τον εσωτερικό ή εξωτερικό κίνδυνο’.

Το πάρτυ με το συγκρότημα Another Metz θα αποτελέσει το σύνδεσμο για τη διασκέδαση των Λαών του Κόσμου που ζουνεντός και εκτός του Μετς.

Το καλωσόρισμα στους επισκέπτες του φεστιβάλ και στους εκπροσώπους των Πρεσβειών και Συλλόγων των χωρών που συμμετέχουν, θα γίνει την Παρασκευή 26 Ιουνίου στην αυλή του Athens Centre στις 9.00 (Αρχιμήδους 48 και Δόμπολη) το βράδυ.