PUBLI

Ν. Κυριακοπούλου: Βάζει στοίχημα με τον εαυτό της και το κερδίζει

Είναι αθλήτρια του άλματος επί κοντώ. Βάζει στόχους και τους πετυχαίνει και με το παραπάνω. Επόμενος στόχος της είναι να κερδίσει το Χρυσό Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο το 2016. Η Νικολέτα Κυριακοπούλου αγαπάει πολύ αυτό που κάνει. Γι’ αυτό η σκληρή προπόνηση, η πειθαρχία και η επιμονή της την έχουν οδηγήσει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες Ελληνίδες αθλήτριες στο είδος της.

«Το να ξεπερνάω σημαντικές δυσκολίες και να πετυχαίνω τους στόχους μου με κάνει να νιώθω πολύ περήφανη. Δεν θα ξεχάσω την 8η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2011 όπου αγωνίστηκα με πνευμονία, το χάλκινο μετάλλιο μέσα στη βροχή το 2012 στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες και βέβαια όταν πέρασα το 4.83 που είναι μέχρι σήμερα η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο», αναφέρει.

Έχει νιώσει πολλές φορές ότι ξεπέρασε τον εαυτό της, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. «Είναι πολύ έντονη εμπειρία για μένα όταν κάνω ένα ατομικό ρεκόρ σε έναν αγώνα. Παρόλα αυτά λέω στον εαυτό μου ότι μπορώ και καλύτερα και αυτόματα θέτω τον επόμενο στόχο μου.»

Ένας αθλητής του άλματος επί κοντώ πρέπει να έχει πλήρη έλεγχο του σώματος του, να είναι δυνατός, ευλύγιστος και να μη φοβάται. Η ταχύτητα είναι ένα ακόμα βασικό χαρακτηριστικό για το συγκεκριμένο άθλημα. «Είναι απαραίτητο στοιχείο. Αν δεν δουλέψει κάποιος την ταχύτητα του, δεν μπορεί να έχει υψηλές επιδόσεις. Για να πηδήξεις ψηλά πρέπει να είσαι γρήγορος», επισημαίνει.

 

Η Νικολέτα προπονείται φορώντας παπούτσια με την τεχνολογία Nike Zoom Air. «Νιώθω πιο σταθερή στο πάτημα μου, πιο ανάλαφρη, σίγουρη. Μου δίνει μεγαλύτερη αίσθηση ταχύτητας. Άλλωστε το χρονόμετρο του προπονητή μου με επιβεβαιώνει.»

Η Νικολέτα Κυριακοπούλου είναι μέλος της Ομάδας Ταχύτητας του Zoom, της ομάδας κορυφαίων αθλητών που ξέρουν τι θα πει ταχύτητα και σε προκαλούν να βγεις έξω και να τρέξεις το πιο γρήγορο μίλι σου αυτό το καλοκαίρι. Για να μυηθείς στα μυστικά της ταχύτητας, δήλωσε τώρα συμμετοχή στην επόμενη προπόνηση του Nike+ Run Club και για να αποδείξεις πόσο γρήγορος είσαι, συντόνισε το Nike+ Running App σου στη δοκιμασία «Find Your Fast».

Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα Nike Running Greece για να μάθετε όλες τις ενέργειες της Nike για το φετινό καλοκαίρι.