PUBLI

Νέο ρεκόρ συμμετοχών στο 5ο Spetses mini Marathon

Περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών, από 27 διαφορετικές χώρες βρέθηκαν φέτος στις Σπέτσες για να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του 5ου Spetses mini Marathon που διεξήχθη μεταξύ 9-11 Οκτωβρίου 2015 υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και του Ε.Ο.Τ. και ολοκληρώθηκε αφήνοντας για ακόμα μία φορά άριστες εντυπώσεις και επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται αναμφίβολα για το κορυφαίο αθλητικό event στην Ελλάδα.

Η αυλαία του τριημέρου άνοιξε με μια δεξίωση στο Δημαρχείο Σπετσών, όπου τιμήθηκε από το δήμαρχο Παναγιώτη Λυράκη, η Μαρίνα Κουταρέλλη, ιδρύτρια και πρόεδρος του Spetses mini Marathon καθώς και σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισμού όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Γιάννης Δρυμωνάκος και η Αθανασία Τσουμελέκα. Από τα 8 δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα για μικρούς και μεγάλους ξεχώρισε ως προς το ρεκόρ συμμετοχής ο δρομικός αγώνας των 5 χλμ όπου συμμετείχε η Πόπη Τσαπανίδου, η Μαρία Μπακοδήμου ενώ πρώτη στις γυναίκες αναδείχθηκε για άλλη μια χρονιά η Ρόη Δανάλη Αποστολοπούλου 

Επιπλέον την απονομή της Κυριακής τίμησε με την παρουσία του ο Κωνσταντίνος, τέως βασιλεύς των Ελλήνων μαζί με τη σύζυγο του Αννα-Μαρία , όπου παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών,  για την προσφορά του στον αθλητισμό.

 

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ,εκτός από τους προαναφερθέντες, σπουδαία ονόματα του αθλητισμού που αγωνίστηκαν εκτός συναγωνισμό ενισχύοντας το κύρος του θεσμού και δίνοντας ένα μήνυμα ευγενούς άμιλλας σε όλους τους συμμετέχοντες:  Κέλλυ Αραούζου, Αντώνης Φωκαίδης, Βούλα Κοζομπόλη, Βούλα Ζυγούρη, Γεωργία Ελληνάκη, Περικλής Ιακωβάκης, Δημήτρης Μούγιος, Νίκος Συρανίδης, Γρηγόρης Σουβατζόγλου, Γιώργος Αρνιακός,  καθώς και οι παραολυμπιονίκες Αλέξανδρος Ταξιλδάρης και Μάκης Καλαράς με το σύλλογο Περπατώ για άλλη μια χρονιά τίμησαν όλους τους συμμετέχοντες με την παρουσία τους.

Η Ντενίζ Δημάκη και η Μάγδα Γαζέα τερμάτισαν μαζί στην 1η θέση των 25 χλμ. με τον Γρηγόρη Σκουλαρίκη να κερδίζει στους άντρες. Κώστας Νακόπουλος και Ρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 5 χλμ., για μία ακόμη χρονιά- ενώ στο αγώνισμα των 10 χλμ. νικητές αναδείχθηκαν ο Κώστας Δρόσσος και η Εμμανουέλα Μαργαρώνη.

Στα 3.000 μ. κολύμβησης από την παραλία της Κόστας μέχρι τις Σπέτσες πρώτοι βγήκαν οι Γιώργος Δανιήλ και η έφηβη Αικατερίνη Γκιώνη – ενώ νικητές στην διαδρομή των 5 χλμ ήταν ο Νίκος Σημαντήρας και Βίκυ Κουβέλη.

Συμβολίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την αξία της συμμετοχής και αποτελώντας την καρδιά της διοργάνωσης, η ομάδα των Σπετσιωτών εθελοντών αποτελούμενη από τον αριθμό μελών – ρεκόρ των 356 ατόμων, συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία του Spetses mini Marathon.

Εξίσου καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του event έπαιξαν και οι παράλληλες κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις που πλαισίωσαν και συμπλήρωσαν αρμονικά το αγωνιστικό πρόγραμμα. Τέτοιες ήταν τα «Σπετσιώτικα Κεράσματα» από το Σύλλογο Γυναικών Σπετσών, αλλά και το καθιερωμένο πια Melissa Pasta Night κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιήθηκε και μια συναυλία – έκπληξη με το Νίκο Πορτοκάλογλου, ενταγμένη στο πλαισιο του φεστιβάλ του μουσείου της Μπουμπουλίνας.

Η ιδρύτρια του θεσμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Μαρίνα – Λύδα Κουταρέλλη συμπύκνωσε το νόημα της επιτυχίας του αγώνα σχολιάζοντας: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τη συγκίνηση και τη χαρά που μου προκαλεί να βλέπω το αυτό το project να μεγαλώνει και να εξελίσσεται κάθε χρόνο. Για 5η συνεχόμενη χρονιά ο Spetses mini Marathon ξεπερνάει τον πήχη των προσδοκιών που τόσο ψηλά βάζουμε κάθε χρόνο. Από τον μικρότερο συμμετέχοντα – 40 ημερών – μέχρι τον μεγαλύτερο – 91 ετών – ήμασταν όλοι μια μεγάλη παρέα που τρέχαμε και διασκεδάζαμε ο ένας πλάι στον άλλο. Ολόκληρες οικογένειες συμμετείχαν σε μια διοργάνωση φτιαγμένη πραγματικά για όλους, που απέδειξε στην πράξη πως ο αθλητισμός φέρνει κοντά τους ανθρώπους.Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου σε όλους τους Σπετσιώτες που αγκαλιάζουν το Spetses mini Marathon κάθε χρόνο συμβάλλοντας στην εξέλιξη και την επιτυχία του».