PUBLI

Το Spetses Classic Yacht Regatta 2016 κέρδισε ξανά τις εντυπώσεις

Με απόλυτη επιτυχία, συμμετοχή 70 σκαφών και πλήθος επισκεπτών ολοκληρώθηκε ο Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών - Spetses Classic Yacht Regatta 2016 επιβεβαιώνοντας  ότι δεν είναι απλώς ο δημοφιλέστερος αγώνας στο είδος του στην Ελλάδα, αλλά ένας από τους σημαντικότερους στη Μεσόγειο.

Η Regatta διοργανώθηκε για 6η συνεχή χρονιά από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών, με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών και του Poseidonion Grand Hotel και αποτέλεσε καθ’ όλη τη διάρκεια του τετραημέρου 30 Ιουνίου – 3 Ιουλίου μια πραγματική γιορτή του ναυταθλητισμού και της ξυλοναυπηγικής τέχνης.

Την κορυφαία διοργάνωση υποστήριξε η La Roche-Posay που φέτος μας προτρέπει να σώσουμε το δέρμα μας και το δέρμα των αγαπημένων μας προσώπων (#SaveYourSkin).

Οι εντυπωσιακές ιστιοδρομίες για κλασσικά σκάφη, καΐκια και λατίνια έδωσαν την ευκαιρία στους θεατές να παρακολουθήσουν πλούσιο ανταγωνισμό και σπάνια σκαριά από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό.

 

Σημαντικές νέες αφίξεις αποτέλεσαν το Puritan και το Skylark, ναυπηγημένα το 1930 και το 1937 αντίστοιχα, δύο κλασικά σκάφη πραγματικά «διαμάντια» που βρέθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.  Σημαντικό είναι να τονιστεί ότι κατά τη διάρκεια του φετινού αγώνα αυξήθηκαν σε ποσοστό 20% τα σκάφη που ταξίδεψαν στην Ελλάδα για τον αγώνα- συμβάλλοντας σημαντικά στην προώθηση της χώρας στο εξωτερικό. 

 

Παράλληλα, τη δική τους ιστορία στο Spetses Classic Yacht Regatta, συνέχισαν να γράφουν μοναδικά σκάφη όπως η Glaramara και το Baccara, καταλαμβάνοντας την τρίτη και την πρώτη θέση αντίστοιχα στις ιστιοδρομίες των κλασσικών σκαφών, που συμμετέχουν αδιαλείπτως για έξι συνεχόμενα χρόνια στον αγώνα. Μία ημέρα πριν την έναρξη των ιστιοδρομιών διεξήχθη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Challenge Race που έδωσε την ευκαιρία για διασκέδαση και προπόνηση σε 4 ζευγάρια σκαφών.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα, μοναδικές φωτογραφίες και πληροφορίες για τη φετινή διοργάνωση μπορείτε να βρείτε στο Spetsesclassicregatta.com, στο Facebook και στο Instagram.

Για να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου, όπως οι ιστιοπλόοι της διοργάνωσης, μπες στο Saveyourskin.gr της La Roche-Posay και σώσε το δέρμα σου και το δέρμα των αγαπημένων σου, σε 3 απλά βήματα.