FASHION TIPS

Πώς ένα smartphone εμπνέει το καθημερινό μου στιλ και με βοηθάει να βγάζω τις καλύτερες φωτογραφίες

Αγγελική Καλαμαρά

O χώρος της μόδας ανέκαθεν αλληλεπιδρούσε με την τεχνολογία. Από την εφεύρεση των μηχανών ραπτικής μέχρι το online shopping, ο χώρος της μόδας έχει βάλει το λιθαράκι του στην ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας.

Πλέον, η τεχνολογία και η μόδα είναι δυο έννοιες συνυφασμένες. Από τον σχεδιασμό ρούχων μέσω 3D printing, τα editorials μόδας με τη χρήση ΑΙ και τα σωστά gadgets, ο χώρος αυτός εξελίσσεται και συνεχίζει να εμπνέει με διαφορετικό τρόπο.

Σαν fashion editor, η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει επηρεάσει τη δική μου καθημερινότητα όσο και το στιλ μου. Όταν δεν γράφω για τις τάσεις της μόδας ή δεν προτείνω τα outfits της εβδομάδας, τα δοκιμάζω πάνω μου. Ένας τρόπος για να το καταφέρω αυτό, είναι φωτογραφίζοντάς τα με το smartphone μου. Αν κάτι με βοηθάει να δω όλες τις λεπτομέρειες στα outfits μου, είναι οι φωτογραφίες που βγάζω με το κινητό μου. Κάθε μέρα στη δουλειά, αφιερώνω λίγο για να φωτογραφίσω το look της ημέρας. Για να καταφέρω μια επαγγελματικού επιπέδου φωτογράφιση, χρειάζομαι και το κατάλληλο gadget. Σε αυτό με βοηθάει η OPPO.

Η OPPO κυκλοφόρησε πρόσφατα τα καινοτόμα Reno12 και Reno12 Pro, ανοίγοντας έτσι νέους ορίζοντες δημιουργικότητας, καινοτομίας και απόδοσης στην παραγωγή φωτογραφίας -και όχι μόνο. Αυτό είναι η πρώτη σημαντική κυκλοφορία της εταιρίας στο πλαίσιο της δέσμευσής της να επιταχύνει την υιοθέτηση ΑΙ τηλεφώνων.

Η OPPO πάει τη χρήση του AI σε άλλο (fashion) επίπεδο

Η OPPO κυκλοφόρησε δυο καινούργια μοντέλα, το Reno12 και το Reno12 Pro, τα οποία παρουσιάζουν μια σειρά πρωτοποριακών χαρακτηριστικών GenAI που είναι ιδανικά για καθημερινή χρήση και τρομερά χρηστικά για όσους θέλουν να βγάζουν άρτιες φωτογραφίες μόδας, σαν εμένα.

Με το πρόσφατα ενημερωμένο AI Eraser, τα smartphone της σειράς Reno 12, μου δίνουν τη δυνατότητα να αφαιρώ εύκολα περαστικούς ή αντικείμενα από τις φωτογραφίες μου. Με τον τρόπο αυτό, αν κάτι δεν μου αρέσει στο backdrop της φωτογραφίας μου ή στο ίδιο το outfit μου, μπορώ να το αφαιρέσω για ένα άψογο αποτέλεσμα.

Αγγελική Καλαμαρά

Επίσης, τα smartphone της OPPO έχουν εξαιρετική ευκρίνεια και υψηλή ανάλυση πράγμα που είναι απαραίτητο για τις fashion φωτογραφίες που τραβάω. Ακόμη, έχουν τη δυνατότητα να βελτιώνουν και τις πιο μέτριες φωτογραφίες μου, με την προηγμένη ΑΙ τεχνολογία που διαθέτει, διορθώνοντας ακόμα και με τις πιο άτσαλες εκφράσεις μου. Κάπως έτσι, καμία φωτογραφία μου δεν καταλήγει στον κάδο.

Ένα άλλο σημαντικό feature της σειράς Reno 12 της OPPO, που παίζει σημαντικό ρόλο για κάποια σαν εμένα που θέλω τα outfits μου να είναι άψογα από την κορυφή ως τα νύχια, είναι το design.

Αγγελική Καλαμαρά

Εκτιμώ πάντα το καλό design, είτε πρόκειται για ένα ρούχο, είτε για ένα αξεσουάρ. Η σειρά Reno 12 έχει ένα τολμηρό design, πράγμα που με κάνει να το αντιμετωπίζω σαν ένα αξεσουάρ μόδας. Το σχέδιό του το καθιστά το ιδανικό smartphone για να συνοδεύω τα outfits της δουλειάς, και όχι μόνο.

Αγγελική Καλαμαρά

Σαν φαν του διαχρονικού μαύρου χρώματος, έχω επιλέξει το κομψό Nebula Black, που διαθέτει ένα δίχρωμο ματ-γυαλιστερό σχέδιο με τα δύο μέρη να διαχωρίζονται φυσικά από ένα κομψό μεταλλικό κορδόνι που διατρέχει οριζόντια το πίσω μέρος του τηλεφώνου. Αυτό μού επιτρέπει να χρησιμοποιώ το smartphone μου και σαν αξεσουάρ, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος των εμφανίσεών μου. Λόγω του κλασικού μαύρου χρώματός του, συνδυάζεται με όλα τα σύνολα που φοράω στη δουλειά.

Αγγελική Καλαμαρά

Είτε πρόκειται για ένα διαχρονικό total black outfit, είτε για σύνολο που περιλαμβάνει prints, τα OPPO smartphones της, είναι το must-have αξεσουάρ που δεν ήξερα ότι χρειαζόμουν.

Αγγελική Καλαμαρά

Με το Reno12 Pro στο χέρι, δεν μπορώ παρά να φωτογραφίζω τέλεια τα outfits της δουλειάς, σε οποιοδήποτε σημείο του γραφείου κι αν βρίσκομαι. Ακόμα κι αν φωτογραφίζομαι σε εσωτερικό χώρο και οι δύο συσκευές διαθέτουν ενισχυμένο Flash Snapshot, το οποίο προσδίδει ευελιξία στη διαδικασία έκθεσης στον φακό, επιτρέποντας στις φωτογραφίες να αποδίδουν πιο ρεαλιστικά τον φωτισμό και τις αποχρώσεις στους τόνους του δέρματος. Έτσι, οι φωτογραφίες μου είναι πάντα καλά φωτισμένες και τα outfits μου δείχνουν πάντα άψογα.

Αγγελική Καλαμαρά

Όλα αυτά, τα σημαντικά χαρακτηριστικά, μου επιτρέπουν να φωτογραφίζω τα καθημερινά μου outfits λες και κάνω επαγγελματική φωτογράφιση μόδας. Αυτό για έμενα, μια fashion editor που λατρεύει τόσο τη μόδα και που θέλει να εκφράζει τη δημιουργικότητά της μέσω του στιλ της, είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο.