FASHION TRENDS

Fall fashion alert: Τα 5 παπούτσια που θα κυριαρχήσουν το φθινόπωρο

Bottega Veneta Fall 2024 Launchmetrics Spotlight

Όσο η διάθεση από τις καλοκαιρινές διακοπές, αρχίζει να ξεθωριάζει από πάνω μας, στρεφόμαστε στη μόδα και ό,τι καινούργιο συμβαίνει για να ανανεώσουμε νου και στιλ. Η μεταβατική αυτή περίοδος, αν και είναι ιδανική για να στραφούμε στα classics της γκαρνταρόμπας για τις εμφανίσεις μας, είναι επίσης, η κατάλληλη στιγμή για να προσθέσουμε σε αυτές ό,τι πιο φρέσκο μας προτείνουν οι σχεδιαστές φέτος.

Όσον αφορά τις τάσεις, αυτές στα παπούτσια είναι πάντα ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσει κανείς την στιλιστική ανανέωση της σεζόν, μιας και αποτελούν πάντα ένα key item για τις εμφανίσεις μας.

Οι τάσεις στα παπούτσια για το φθινόπωρο του 2024, αν και δεν αποκλίνουν ιδιαίτερα από αυτές της προηγούμενης χρονιάς (ειδικά σε σύγκριση με τα γενικότερα trends της χρονιάς), τιμάνε κάποια staples μέσα από φρέσκα και σύγχρονα σχέδια και styles που μας προ(σ)καλούν να τα δοκιμάσουμε.

Μέσα από τις Fall 2024 συλλογές λοιπόν, βλέπουμε πώς η μόδα ως προς στις τάσεις στα παπούτσια της σεζόν, προσπαθεί να αναδείξει κάποια classics μέσα από fun styles. Αυτό που ξεχωρίζει δε, είναι τα ενδιαφέροντα υλικά που φέρνουν μια αίσθηση μοναδικότητας στα υποδήματά μας και που, μεταξύ μας τώρα, χρειαζόμαστε πού και πού. Από φλατ μέχρι και fuzzy υφές, παρακάτω οι 5 επικρατέστερες τάσεις στα παπούτσια για το φθινόπωρο 2024.

Τετράγωνη λογική

Chloe Fall 2024 / Launchmetrics Spotlight
Chloe Fall 2024

Τα γεωμετρικά σχέδια στα καλύτερά τους. Οι τάσεις στα παπούτσια για το 2024, φέρνουν πίσω, τα παπούτσια με τετράγωνη μύτη -αυτό το ιδιαίτερο style που κυριάρχησε στα 90s και που έχει κάνει δυναμική επιστροφή στην γκαρνταρόμπα μας τα τελευταία χρόνια. Θα το δεις σε διάφορα στιλ παπουτσιού, από φλατ, μοκασίνια, μπότες μέχρι και σε block heel γόβες.

Φθινοπωρινές τάσεις στα παπούτσια: Στα όρη, στα ψηλά βουνά

Gucci Fall 2024 / Launchmetrics Spotlight
Gucci Fall 2024

Υπάρχει μια ξεκάθαρη σέξι διάθεση σε αυτό το trend, που μπορεί μάλιστα να λειτουργήσει εξαιρετικά και σαν εναλλακτική του παντελονιού. Αν είσαι φαν του no pants trend, συνόδευσε αυτή την τάση με αυτή των over the knee boots. Οι μπότες πάνω από το γόνατο, επιστρέφουν για το Φθινόπωρο του 2024 και είναι πιο ψηλές από ποτέ. Αν και δεν πρόκειται για κάποιο καινούργιο style, η τάση αυτή είναι αρκετή για να θέλουμε να φορέσουμε μπότες ακόμα και στους 30 βαθμούς.

Φύλο και φτερό

Ferragamo Fall 2024 / Jacopo Raule/Getty Images/Ideal Images
Ferragamo Fall 2024

Μια από τις τάσεις στα παπούτσια για το φθινόπωρο που ξεχωρίζει με διαφορά, είναι οι fuzzy υφές. Είτε πρόκειται για παπούτσια από φτερά (μια μεγάλη τάση και στα ρούχα), είτε από (faux) γούνα ή μπουκλέ υλικό, οι ενδιαφέρουσες υφές προσφέρουν μια δόση μοναδικότητας στα παπούτσια μας.

Φθινοπωρινές τάσεις στα παπούτσια: Βρουμ, βρουμ!

Miu Miu Fall 2024 / Launchmetrics Spotlight
Miu Miu Fall 2024

Ανέβα στη μοτοσικλέτα (ή και όχι) και φόρα τις αγαπημένες σου moto boots για να ταιριάξεις άψογα με το μεταφορικό αυτό μέσο. Οι Fall 2024 συλλογές γιορτάζουν την επιστροφή των moto boots που έχουν μια δόση edginess και λειτουργούν σαν αντίδοτο στα πιο feminine styles στις εμφανίσεις μας.

Κάτι τρέχει με τη Mary

Valentino Fall 2024 / Launchmetrics Spotlight
Valentino Fall 2024

Δεν είμαι σίγουρη αν τα Mary Jane παπούτσια ήταν ποτέ «εκτός» μόδας, μιας και πρόκειται ένα διαχρονικό στιλ παπουτσιού, μόνο και μόνο λόγω σχεδίου. Παρ’ όλα αυτά, με την άνοδο των ballet shoes και την επιρροή του γαλλικού στιλ στη μόδα, βλέπουμε την άνοδο των Mary Janes και στις Fall 2024 πασαρέλες. Το ντελικάτο και preppy ταυτόχρονα αυτό στιλ παπουτσιού, είναι ιδανικό για το φθινόπωρο, ενώ στις πασαρέλες το βλέπουμε σε φλατ και ψηλά τακούνια.