CELEBRITIES

Η Μαρία Μπακοδήμου με ολόσωμο μαγιό στα κύματα. «Πόσο καλοκαίρι αντέχεις;»

ΣΚΑΙ

Τα πρωτοβρόχια έπεσαν, τα σχολεία ανοίγουν και ημερολογιακά έχουμε διανύσει ήδη τις πρώτες 10 μέρες του Σεπτεμβρίου. Είναι όμως δύσκολο να αφήσουμε το καλοκαίρι πίσω μας και δεν φταίνε μόνοι οι θερμοκρασίες, που εξακολουθούν να είναι υψηλές γι’ αυτό. Το καλοκαίρι είναι ταυτισμένο με την ξεγνοιασιά για πνεύμα, αλλά και σώμα. Σκέψου μόνο τις ώρες που πέρασες στην παραλία μόνο με το μαγιό σου, περιφέροντας το σώμα σου από τον καυτό ήλιο στη δροσιά της θάλασσας και τούμπαλιν. Το καλοκαίρι δεν μπορεί παρά να μένει στην καρδιά σου λίγο ακόμη. Έτσι ακριβώς, έχει μείνει και στην καρδιά της Μαρίας Μπακοδήμου.

Η Μαρία Μπακοδήμου μοιράστηκε μία καλοκαιρινή φωτογραφία της, τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Η παρουσιάστρια και podcaster, αναρωτήθηκε «Πόσο καλοκαίρι αντέχεις;» και η απάντηση για τον εαυτό της τουλάχιστον δόθηκε μέσα από το στιγμιότυπο που μοιράστηκε με τους followers της.

Σε αυτό θα τη δεις να ξαπλώνει εκεί που σκάει το κύμα, φορώντας ολόσωμο μαγιό, γυαλιά ηλίου και χαμογελώντας ενώ κοιτάζει τη θάλασσα. Η χρυσή αμμουδιά, τα βράχια και το πράσινο βουνό στο βάθος, συνθέτουν μία εικόνα ειδυλλιακού ελληνικού καλοκαιριού στη φύση.

Στα 59 της χρόνια η Μαρία Μπακοδήμου απολαμβάνει τη ζωή που έχει φτιάξει έτσι όπως θέλει, απενοχοποιημένη και με αυτοπεποίθηση μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή που είχε 10 χρόνια πριν, όπως είχε πει σε συνέντευξή της στο περιοδικό ΟΚ!.

Η παρουσιάστρια και podcaster έλεγε τότε ότι πριν από μία δεκαετία μάλλον δεν θα παραδεχόταν την ηλικία της δημόσια. «Δεν ένιωθα τόσο ασφαλής. Τώρα νιώθω πιο δυνατή. Δεν χρωστάμε τίποτα σε κανέναν. Θα σου αρέσω λιγότερο αν σου πω πόσο είμαι ή θα σου αρέσω περισσότερο αν σου πω ότι είμαι μικρότερη; Το ίδιο εισπράττεις από μένα. Έχω αυτή την αύρα, αυτή την εικόνα, αυτή την ενέργεια, αυτό το ταμπεραμέντο», είχε πει η Μαρία Μπακοδήμου.

Όπως είπε το να αποκαλύψει την ηλικία της στα τελευταία της γενέθλια ήταν κάτι που το είχε σκεφτεί από πριν, δεν ήταν μία αυθόρμητη απόφαση. «Επειδή στο podcast προσπαθώ να απενοχοποιήσω έναν άνθρωπο και να τον εμπνεύσω να κάνει πράγματα για τον εαυτό του, ξέρω ότι είναι ένα βάρος από το οποίο απαλλάσσεσαι όταν πεις ποιος είσαι πραγματικά. Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουμε συνεδρίες coaching μέσω Skype και μου λένε “μισώ τον εαυτό μου στoν καθρέφτη”. Κι εγώ βλέπω στην κάμερα έναν άνθρωπο πολύ όμορφο. Πώς κάθεται ένας ανορεξικός στον καθρέφτη και βλέπει τον εαυτό του χοντρό; Βλέπεις κορίτσια και αγόρια όμορφα, με προσωπικότητα, να απορρίπτουν την εικόνα τους», σημείωνε η Μαρία Μπακοδήμου, που πλέον επιθυμεί να είναι συμφιλιωμένη με τον εαυτό της.

Άλλωστε η Μαρία Μπακοδήμου πλέον ασχολείται επαγγελματικά με το coaching, με το οποίο ασχολήθηκε αρχικά για να υποστηρίξει τον εαυτό της και να πετύχει τους στόχους της για μια πιο ευτυχισμένη ζωή, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της. Και η αγάπη προς τον εαυτό της είναι μία σημαντική προϋπόθεση για όλα αυτά.