ΒΙΒΛΙΑ

H Melania Trump αποφάσισε να πει τη δική της αλήθεια για τη ζωή στο Λευκό Οίκο. Με το αζημίωτο

AP Photo/Paul Sancya

Η Melania Trump, η πρώην πρώτη κυρία που έχει επιλέξει να μείνει αφανής καθώς ο σύζυγός της επιδιώκει να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, έχει αρχίσει να ξαναεμφανίζεται. Ο λόγος; Τα απομνημονεύματά της κυκλοφορούν στις 8 Οκτωβρίου με τίτλο Melania, ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές. Η διαφημιστική καμπάνια για τα επερχόμενα απομνημονεύματα της είναι αρκετά αντισυμβατική.

Η Melania Trump σε ένα από τα teaser βίντεο που προωθεί τα απομνημονεύματά της (μοιάζουν περισσότερο με coffee-table book), δηλώνει ότι «πρέπει να αποκαλύψουμε την αλήθεια» σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του συζύγου της, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά στις θεωρίες συνωμοσίας. Στο βίντεο 34 δευτερολέπτων που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό της X, η Melania Trump περιγράφει την απόπειρα δολοφονίας του συζύγου της ως «φρικτή, οδυνηρή εμπειρία». Και με έμφαση, λέει στο απόσπασμα των 34 δευτερολέπτων, το οποίο επικαλύπτεται με δραματική ενόργανη μουσική, «η σιωπή γύρω του είναι βαριά».

Στον ιστότοπό της τα απομνημονεύματά της είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία για 40 δολάρια. Και περιγράφονται ως «η δυνατή και εμπνευσμένη ιστορία μιας γυναίκας που καθόρισε την δική της τελειότητα, ξεπέρασε τις αντιξοότητες και χάραξε το δικό της μονοπάτι».

Στα ασπρόμαυρα βίντεο μίλησε και για την περιβόητη «επίσκεψη» (επιδρομή) του FBI στο κτήμα τους στο Mar-a-Lago στη Φλόριντα όταν βρέθηκαν τα απόρρητα έγγραφα. Σε ένα άλλο βίντεο, η Melania Trump επέκρινε την κυβέρνηση για το κόστος ζωής. Η Melania Trump μίλησε για τη μητρότητα και μοιράστηκε παιδικές φωτογραφίες του γιου της, Baron Trump, στην τελευταία διαφήμιση/ trailer που προωθεί τα νέα της απομνημονεύματα. «Ως ιδιώτης που υπήρξε συχνά αντικείμενο δημόσιου ελέγχου και παραποιήσεων, αισθάνομαι την ευθύνη να διευκρινίσω τα γεγονότα», λέει στο δυσοίωνο και αινιγματικό βίντεο.

Τι να περιμένει κανείς από το Melania; Δεκάδες σελίδες φωτογραφιών μαζί με «προσωπικές ιστορίες… που δεν έχει μοιραστεί ποτέ στο παρελθόν με το κοινό». Μοιράζεται ιστορίες από τα παρασκήνια στον Λευκό Οίκο, καλά θα πάει αυτό. 

To υπογεγραμμένο αντίγραφο θα κοστίζει 75 δολάρια. Και για όσους αναζητούν φωτογραφίες bonus, αυτό θα κοστίσει 250 δολάρια. Η Melania Trump θα κυκλοφορήσει τα απομνημονεύματά της από την Skyhorse Publishing, η οποία έχει εκδώσει στο παρελθόν τα βιβλία των υποστηρικτών του Donald Trump (όπως του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης Rudolph Giuliani και του δικηγόρου Alan Dershowitz).

Νουβέλα alert.