CELEBRITIES

Σμαράγδα Καρύδη: Η συγκινητική ανάρτηση για τον θάνατο του πατέρα της

NDPPHOTO / NDP PHOTO

Σε πένθος βρίσκεται η Σμαράγδα Καρύδη, αφού την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη έφυγε από την ζωή ο αγαπημένος της πατέρας, Ντίνος Καρύδης.

Η Σμαράγδα Καρύδη προκειμένου να πει και δημόσια το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο πατέρα της με τον δικό της τρόπο, δημοσίευσε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία με νοσταλγική διάθεση στα social media, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση. Σε αυτή απεικονίζεται η ηθοποιός σε παιδική ηλικία, να φιλάει τον πατέρα της, ο οποίος είναι ξαπλωμένος στο χορτάρι, ενώ την έχει αγκαλιά. Η ίδια δεν έγραψε κάτι στη λεζάντα της. Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις κι ακόμα περισσότερα συναισθήματα.

Στα σχόλια ανάμεσα στους ακόλουθους που ευχήθηκαν στην Σμαράγδα Καρύδη θερμά συλληπητήρια ήταν και ο Γιώργος Καπουτζίδης, η Μαίρη Συνατσάκη, η Μαρία Μπεκατώρου, η Κατερίνα Βρανά και άλλοι από τον χώρο της τηλεόρασης. Την προσοχή τραβάει το συγκινητικό σχόλιο της Πέγκυς Ζήνα που χρησιμοποίησε τους στίχους από το τραγούδι της Αρλέτας Τα ήσυχα βράδια: «Ακόμα κι αν φύγει για τον γύρο του κόσμου…θα ναι πάντα δικός σου…θά σαστε πάντα μαζί».

Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας, μέσα από ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο, σήμερα Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στις 13:30, στο κοιμητήριο Ζωγράφου.

«Αγαπημένε μου φίλε καληνύχτα για πάντα! Ήσουν από τους πιο γλυκούς ανθρώπους που γνώρισα και με έλεγες πάντα ανηψάκι σου από τότε που στα στούντιο της ΕΡΤ το 80 γνωριστήκαμε, αγαπηθήκαμε κ μας ένωσε βαθειά οικογενειακή φιλία.. Το ταλέντο και το χιούμορ σου αστείρευτα! Η αγάπη για όλους εμάς μα κυρίως για την Τζούλια σου και την Σμαράγδα σου υπέρμετρη.. Κι η Σμαράγδα αξία κόρη τέτοιων γονιών. Θα σε αγαπάμε πάντα και θα σε αποχαιρετήσουμε την Τρίτη 1.30 από το κοιμητήριο Ζωγράφου..Καλό ταξίδι λατρευτέ μας Ντινάκο και θερμά συλλυπητήρια στα 2 σου αγαπημένα πλάσματα», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας, ενώ δημοσίευσε και μια φωτογραφία του ίδιου με τον Ντίνο Καρύδη.

Λίγα λόγια για τον Ντίνο Καρύδη

Ο Ντίνος Καρύδης γεννήθηκε στην Αθήνα, ήταν αριστούχος της Δραματικής Σχολής Αθηνών και πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο με τον πρωτοποριακό θίασο της Δωδεκάτης Αυλαίας στο έργο του Γ. Ανδρίτσου Το σαλιγκάρι, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Γιαννίση. Το υποκριτικό του χάρισμα είχε ξεδιπλωθεί τόσο στη μεγάλη οθόνη και το θέατρο όσο και στις τηλεοπτικές σειρές. Για πολλούς, στα νεανικά του χρόνια, τότε που ξεκινούσε να κατακτά τον κόσμο της τέχνης, ήταν ο ξανθός ηθοποιός στο πλευρό της αείμνηστης Αλίκης Βουγιουκλάκη, καθώς οι 2 ηθοποιοί έπαιξαν μαζί στην κλασική ταινία Η Αλίκη στο Ναυτικό.

Ο Ντίνος Καρύδης που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών μιλούσε πάντα με μεγάλη αγάπη για την κόρη του, Σμαράγδα, για την οποία δήλωνε στα τέλη του 2022 ότι «είναι βράχος δίπλα μου». «Η οικογένεια δεν είναι απλώς ένα σπουδαίο πράγμα. Είναι τα πάντα. Σαν την οικογένεια δεν έχει» έγραφε σε ανάρτησή του τον Δεκεμβρίου του 2021.