BEAUTY SHOPPING

6 ενυδατικές κρέμες ημέρας έως 30 ευρώ. Ό,τι πρέπει για μετά το καλοκαίρι

iStock

Ένας από τους πιο ευρέως διαδεδομένους μύθους σχετικά με την ενυδάτωση, είναι πως την έχουν ανάγκη μόνο τα άτομα με πολύ ξηρό δέρμα, ενώ, αυτά με λιπαρό δέρμα, όχι. Στην πραγματικότητα, κάθε τύπος δέρματος έχει ανάγκη και φυσικά, μπορεί να ωφεληθεί από μια ενυδατική κρέμα προσώπου, που βοηθά, μεταξύ άλλων, στην ενίσχυση του επιδερμικού φραγμού και της σφριγηλότητας, στη διατήρηση της υγρασίας, στην εξισορρόπηση της λιπαρότητας, αφήνοντας την επιδερμίδα πιο «γεμάτη», λεία και ελαστική. Το μόνο που μένει είναι να βρεις αυτή που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σου αλλά και στις ανάγκες σου.

 

Μάλιστα, ανάλογα με τα συστατικά της αλλά και την τακτική χρήση της, μία ενυδατική κρέμα μπορεί να ενισχύσει τη λάμψη του δέρματος, να μειώσει τις πανάδες, την όψη λεπτών γραμμών, να καταπραΰνει το ερεθισμένο και ευαίσθητο δέρμα, να βελτιώσει την όψη του δέρματος κλπ. Ακόμη, εκτός από την κλασική κρεμώδη υφή της, μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα σε πιο gel ή ακόμη και πιο «πλούσιες» υφές.

Αν λοιπόν, έχεις γυρίσει από διακοπές και είσαι σε φάση αναδιοργάνωσης του νεσεσέρ σου, για το οποίο ψάχνεις για μία νέα ενυδατική προσώπου, παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές αγαπημένες μας επιλογές, που δεν θα σε κάνουν να ξοδέψεις όλο το budget του μήνα.

Tip εφαρμογής: Εφάρμοσε την κρέμα προσώπου ελεύθερα, όσες φορές χρειάζεται, σε πρόσωπο και λαιμό, αμέσως μετά τον ορό προσώπου. Το πρωί, μην ξεχνάς να εφαρμόζεις ως τελευταίο βήμα στη ρουτίνα σου το αντηλιακό ευρέος φάσματος.

6 ενυδατικές κρέμες ημέρας έως 30 ευρώ για να διαλέξεις με βάση τις ανάγκες σου

Η πιο viral κορεάτικη ενυδατική κρέμα:

Η Advanced Snail 92 All in one cream της COSRX, εμπλουτισμένη με 92% βλεννίνη σαλιγκαριού που θρέφει και ενυδατώνει την επιδερμίδα χωρίς ίχνος λιπαρότητας, είναι ξεκάθαρα μία από τις πιο viral κορεάτικες ενυδατικές κρέμες. «Γλιστρά» πάνω στο δέρμα και δημιουργεί ένα φράγμα υγρασίας που γεμίζει, ενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα. Στην ουσία πρόκειται για μία κρέμα 3 σε 1 που επιδιορθώνει, επαναφέρει, αναδομεί το δέρμα.

Ιδανική για να καταπραΰνει μετά τις εξάρσεις το ερεθισμένο και ευαίσθητο δέρμα, ενισχύοντας την σφριγηλότητα της επιδερμίδας. Παράλληλα, προσφέρει αντιγηραντικά οφέλη προωθώντας την παραγωγή κολλαγόνου και βελτιώνει την όψη του δέρματος.

Η ελαφριά υφή τύπου μαστιχωτή (κάτι ανάμεσα στο gel και την κρέμα) που απορροφάται άμεσα από το δέρμα αφήνοντας το φρέσκο και γεμάτο θρέψη. Κατάλληλη για όσους έχουν ερεθισμένο, ευαίσθητο δέρμα, σημάδια από ακμή ή σκούρες κηλίδες, ξηρό και τραχύ δέρμα. Ιδανική τόσο για την πρωινή όσο και τη βραδινή ρουτίνα.

Για ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα:

Με πλούσια, μη-λιπαρή, σύνθεση που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό και να παρέχει προστασία όλο τον χρόνο στο ξηρό ευαίσθητο δέρμα, η Bepanthol® Derma ενυδατική κρέμα προσώπου ημέρας για ενισχυμένη επανόρθωση παρέχει άμεση ανακούφιση στην ξηρή επιδερμίδα. Η ειδική σύνθεση της κρέμας προσώπου ενεργεί στην υποκείμενη αιτία της ξηρότητας, υποστηρίζοντας τη μακράς διάρκειας ενυδάτωση και προστασία της επιδερμίδας.

Πιο συγκεκριμένα, περιέχει έναν ειδικό συνδυασμό συστατικών (όπως νιασιναμίδη, γλυκερίνη, βούτυρο καριτέ, έλαιο argan, σκουαλένιο κλπ) που δρουν βαθύτερα στο δέρμα, επανορθώνοντάς το «από μέσα προς τα έξω» (inside-out). Είναι κατάλληλη για καθημερινή χρήση σε ξηρό ευαίσθητο δέρμα και παρέχει άμεση ανακούφιση στην ξηρή επιδερμίδα.

Για μικτή έως λιπαρή επιδερμίδα:

Η CeraVe Oil Control Moisturising Gel-Cream προσφέρει ενυδάτωση που διαρκεί, ενώ παράλληλα απορροφά την περίσσεια σμήγματος ελέγχοντας τη γυαλάδα. Αυτή η ανάλαφρη τζελ- ενυδατική κρέμα εξισορροπεί το δέρμα ώστε να μην είναι ούτε πολύ λιπαρό ούτε πολύ ξηρό.

Ιδανική για μικτή έως λιπαρή επιδερμίδα, αυτή η μη λιπαρή ενυδατική φροντίδα δίνει αίσθηση φρεσκάδας κατά την εφαρμογή και απορροφάται άμεσα εξασφαλίζοντας ματ αποτέλεσμα. Στη σύνθεσή της θα βρεις υαλουρονικό οξύ, νιασιναμίδη, ceramides. Δεν περιέχει άρωμα για αποφυγή των ερεθισμών. Δεν φράσσει τους πόρους, δεν προκαλεί ατέλειες.

Για δράση κατά των κηλίδων:

Εμπνευσμένη από τον ορό Vinoperfect, το N°1 προϊόν κατά των κηλίδων στη Γαλλία, η Instant Brightening Moisturizer Vinoperfect με 97% συστατικά φυσικής προέλευσης, απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που θέλουν να προλάβουν ή να μειώσουν τις χρωστικές κηλίδες τους, όποια κι αν είναι η προέλευσή τους: ήλιος, ακμή, γήρανση, εγκυμοσύνη. Κύρια συστατικά της είναι η βινιφερίνη και η νιασιναμίδη.

Για όλους τους τύπους δέρματος:

 

Με βάση το νερό, αυτή η κρέμα ενυδατώνει αμέσως το δέρμα χωρίς να αισθάνεσαι λιπαρότητα. Ένας απλός συνδυασμός ενός συμπλέγματος ωμέγα λιπαρών οξέων, γλυκερίνης, βεταΐνης και νιασιναμίδης, τα οποία λειτουργούν σε συνέργεια για να παρέχουν βέλτιστη και μακροχρόνια ενυδάτωση, ρυθμίζουν την παραγωγή σμήγματος και εξομαλύνουν την επιδερμίδα. Σχεδιασμένη για να διατηρεί την υγεία του δερματικού φραγμού.

Με super δροσερή gel υφή:

Το ανάλαφρο gel εντατικής ενυδάτωσης Hydro Boost® με βάση το νερό, είναι ενισχυμένο με Φυσικούς Ενυδατικούς Παράγοντες (NMF) της επιδερμίδας. Έχει αναβαθμισμένη σύνθεση με 20% περισσότερο υαλουρονικό οξύ, αμινοξέα και ηλεκτρολύτες, προσφέροντας στη στιγμή 6 φορές περισσότερη ενυδάτωση που διαρκεί 72 ώρες. Για ελαστική, δροσερή επιδερμίδα, με 80% ισχυρότερο φραγμό υγρασίας.