FASHION TRENDS

Μην περιμένεις την άνοιξη για να φορέσεις αυτές τις 5 τάσεις από τη Νέα Υόρκη

Tory Burch Spring 2024 Launchmetrics Spotlight

Θυμάμαι στη σχολή ενδυματολογίας, να μιλάμε στο μάθημα της ιστορίας μόδας για τις 4 βασικές μεγαλουπόλεις, που πραγματοποιούνται ακόμα οι εβδομάδες μόδας και πώς η καθεμια έχει τη δική της αισθητική. Το Παρίσι καινοτομεί, το Λονδίνο είναι avant-garde, το Μιλάνο γιορτάζει την πολυτελή μόδα και η Νέα Υόρκη επαναπροσδιορίζει το casualwear. Αυτά τα χαρακτηριστικά συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν τη μόδα της κάθε πόλης και οφείλονται ως ένα μεγάλο βαθμό στην πορεία του χώρου και φυσικά στο τι θα φορεθεί κάθε χρονιά, κάθε εποχή.

Η Νέα Υόρκη έριξε αυλαία, λοιπόν, και οι τάσεις που προέκυψαν από τις πασαρέλες των Αμερικανών designers (σ.σ. στο πρόγραμμα της NYFW δείχνουν τις συλλογές τους αρκετοί σχεδιαστές που δεν έχουν γεννηθεί στην Αμερική, άλλα έχουν βάση εκεί), έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Οι Spring 2025 συλλογές στη Νέα Υόρκη, έθεσαν τον τόνο για τις επόμενες εβδομάδες μόδας και υπήρξαν αρκετά shows που δημιούργησαν το δικό τους buzz, για όλους τους καλούς λόγους. Από το επικό show του οίκου Alaia στο Guggenheim, τη μεταδοτική απλότητα και προσεγμένο design στο show της Tory Burch μέχρι την ωδή-στα-knitwear στα shows του Nanushka και Khaite, η Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη, είχε πολλά να μας πει για το μέλλον της μόδας.

Κάπως έτσι, προκύπτουν και οι τάσεις από την Νέα Υόρκη που, ακόμα κι αν φαινομενικά μπορεί να μην μοιάζουν τόσο πρωτοποριακές, ο τρόπος που τις χρησιμοποίησαν οι σχεδιαστές στις δημιουργίες τους, είναι τρομερά αναζωογονητικός. Παρακάτω θα βρεις, λοιπόν, τις 5 επικρατέστερες τάσεις από την Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη.

Ασυμμετρία

Α-Δ: Alaia, Grace Ling / Launchmetrics Spotlight
Α-Δ: Alaia, Grace Ling

Οι τάσεις στη Νέα Υόρκη θέλουν να πειραματιστούμε με τις γραμμές των ρούχων μας και να υποδεχτούμε τις ασύμμετρες γραμμές στην γκαρνταρόμπα μας. Δίνοντας έμφαση στα στριφώματα, η ασυμμετρία κυριαρχεί σε φορέματα και φούστες, ανανεώνοντας ακόμα και τα πιο κλασικά ρούχα της γκαρνταρόμπας. Τα διαγώνια κοψίματα δε, προσφέρουν και μια σέξι διάθεση ακόμα και στα πιο καθημερινά looks και μέσα από τα laser cuts και τα βολάν, βλέπουμε το εύρος αυτού του trend.

Οι τάσεις από τη Νέα Υόρκη: Κρόσσια

Α-Δ: Michael Kors, Nanushka / Launchmetrics Spotlight
Α-Δ: Michael Kors, Nanushka

Πώς το καουμπόικο στιλ ενσωματώνει τα κρόσσια στο ντύσιμό μας; Ε, λοιπόν, αυτή η τάση είναι το ακριβώς αντίθετο. Ξέχνα τα κρόσσια όπως τα θυμόσουν και τοποθέτησέ τα στους τρόπους για να κάνεις το ντύσιμό σου πιο σοφιστικέ και ίσως λίγο πιο boho. Στις πασαρέλες της Νέας Υόρκης, είδαμε τα κρόσσια να αποκτούν ένα σύγχρονο ρόλο στις εμφανίσεις μας, μέσα από statement πανωφόρια, αλλά και σούπερ κομψά φορέματα, από βραδινά cocktail φορέματα μέχρι και διαχρονικά crochet.

Sheer

Α-Δ: Tory Burch, Brandon Maxwell / Launchmetrics Spotlight
Α-Δ: Tory Burch, Brandon Maxwell

Η διαφάνεια είναι μια on going τάση που επικρατεί ήδη εδώ και αρκετές σεζόν στις πασαρέλες, όχι μόνο σε αυτές της Νέας Υόρκης, αλλά και πολλών άλλων πόλεων. Στις νεοϋορκέζικες πασαρέλες όμως, βλέπουμε και μια πιο sporty προσέγγιση που μας κάνει να τη βλέπουμε με άλλο μάτι. Φυσικά, αγαπημένα hits στην πασαρέλα, ήταν τα total sheer σύνολα που απενοχοποιούν τελείως την τάση αυτή.

Οι τάσεις από τη Νέα Υόρκη: Baby Pink

Α-Δ: Alaia, Khaite / Launchmetrics Spotlight
Α-Δ: Alaia, Khaite

All hail to king baby pink! Το «σιγανό ποταμάκι»-χρώμα, το παστέλ ροζ, που βλέπουμε non-stop τις τελευταίες 3 σεζόν στις πασαρέλες. Το baby pink, είναι ήδη μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στα χρώματα για το φθινόπωρο κι απ’ ότι φαίνεται θα είναι και την άνοιξη.

Kimonos

Α-Δ: Tory Burch, Bach Mai / Launchmetrics Spotlight
Α-Δ: Tory Burch, Bach Mai

Η αθλητική μόδα έχει έντονη παρουσία στις τάσεις της Νέας Υόρκης, αλλά με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι μπορεί να φαντάζεσαι. Το athleisure εξελίσσεται και αυτή τη φορά εμπνέεται από τις πολεμικές τέχνες, όπως το kung-fu ή το τζούντο. Οι κρουαζέ γραμμές στα πανωφόρια των στολών, αποτελούν τη βασική έμπνευση γι’ αυτό το trend. Πανωφόρια σε στιλ κιμονό, επαναπροσδιορίζονται στις πασαρέλες του Μεγάλου Μήλου, προσφέροντας μια εξαιρετική πρόταση για τα jackets μας.