Ant1
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Grand Hotel: Ξέρω γιατί δεν θα χάσεις ούτε ένα επεισόδιο της νέας υπερπαραγωγής του ANT1

Το Grand Hotel ανοίγει τις πόρτες του τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 21:00. Θέλω να σας πω ότι έχω ήδη «κλείσει δωμάτιο», Δευτέρα με Πέμπτη για όλη την τηλεοπτική σεζόν. Γιατί η νέα σειρά του ANT1 είναι αυτό που περιμένουμε από την ελληνική τηλεόραση. Μια σειρά με ένα καταπληκτικό cast και φοβερό σενάριο που θα μας μεταφέρει στους μυστηριώδεις διαδρόμους ενός πολυτελούς ξενοδοχείου εκεί όπου μια καμαριέρα εξαφανίστηκε. Ή μήπως δολοφονήθηκε; Μετράω ήδη αντίστροφα για την πρεμιέρα και ξέρω τους λόγους που θα είναι η σειρά της χρονιάς. 

Ποιος «εξαφάνισε» την καμαριέρα στο Grand Hotel;

Βρισκόμαστε στο 1925, 3 χρόνια μετά τη Μικρασιατική καταστροφή και παρακολουθούμε την καλή κοινωνία που ζει στο Grand Hotel, ξενοδοχείο της Κηφισιάς, σε αντίθεση με τη γειτονική προσφυγική συνοικία στη Νέα Ερυθραία. Μια προσφυγοπούλα καμαριέρα εξαφανίζεται από το πολυτελές ξενοδοχείο της Κηφισιάς. Η Βασιλική (Μαρία Μπατή) δούλευε ως καμαριέρα στο Grand Hotel. Είναι 3 χρόνια μικρότερη από τον Πέτρο, και μεγάλωσε στη Σμύρνη με πολλή αγάπη, έχοντας πάντα τη φροντίδα και την προστασία του πατέρα, της μητέρας, του αδερφού της, αλλά και της γκουβερνάντας της. Έπαθε μεγάλο σοκ όταν η οικογένειά της έχασε τα πάντα το 1922 και πολύ περισσότερο μετά την απώλεια του αγαπημένου της πατέρα. Είναι η πρώτη φορά που εργάζεται στη ζωή της και, παρόλο που έχει μεγαλώσει στα πούπουλα, προσαρμόζεται εύκολα.

Ο αδελφός της (ο Γιάννης Κουκουράκης) παριστάνοντας τον σερβιτόρο, εισβάλλει στο Grand Hotel και ξεκινάει μία έρευνα που θα αποδειχθεί απειλητική ακόμη και για τη ζωή του. Θα προσπαθήσει να διεισδύσει στην «καλή κοινωνία» της εποχής, να αποκαλύψει ανείπωτες αλήθειες και σοκαριστικά μυστικά και να «ανοίξει» κάποιες πόρτες που θα έπρεπε να μείνουν για πάντα κλειστές.

Στην προσπάθειά του να ανακαλύψει την αλήθεια, θα γνωρίσει τον απόλυτο έρωτα στα μάτια της κόρης της ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου, Αλίκης Γαζή (Καλλιόπη Χάσκα, που γνωρίσαμε στη Μάγισσα του ΑΝΤ1). Θα καταφέρει, άραγε, ο απαγορευμένος τους έρωτας να ανθίσει και να επιβιώσει, όταν όλα είναι εναντίον του; Καλώς ήρθατε στο Grand Hotel, εδώ που θύματα και θύτες μπλέκονται σε έναν κυκεώνα ψεμάτων και τραυματικών γεγονότων του παρελθόντος. Η λάμψη και οι καλοί τρόποι της υψηλής κοινωνίας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις ίντριγκες, τα εγκλήματα, και τα μυστικά που κρύβουν οι κλειστές πόρτες των δωματίων του ξενοδοχείου.

Πόσα μυστικά βρίσκονται πίσω από την καθωσπρέπει βιτρίνα του Grand Hotel;

Η χήρα Κυβέλη Γαζή (Δάφνη Λαμπρόγιαννη) είναι ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, μητέρα της Αλίκης, της Σοφίας και του Ιορδάνη. Γόνος αριστοκρατικής οικογένειας, θεωρεί τον εαυτό της ανώτερο από τους άλλους και απαιτεί αυτό να γίνεται σαφές. Ψύχραιμη και ψυχρή, μπορεί να αντιμετωπίσει τα πάντα χωρίς να λυγίσει. Δρα σύμφωνα με αυτό που η ίδια θεωρεί καλύτερο για τα παιδιά της και για το ξενοδοχείο. Μια γυναίκα που δεν ξέρει και δεν της αρέσει να χάνει. Αδίστακτη.  Η Κόρα Καρβούνη υποδύεται την Αγγέλα που είναι υπεύθυνη προσωπικού του Grand Hotel και  έχει μια μυστηριώδη σχέση με την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου. Ξέρει πολλά μυστικά.

Ο Ρήγας Αλεξίου θα είναι ο Γιώργος Γεροντιδάκης. Από απλός υπάλληλος, γρήγορα κατάφερε να ανελιχθεί και τώρα ορίζεται Διευθυντής του Grand Hotel. Κρύβει με κάθε τρόπο το τραυματικό παρελθόν του. Είναι ερωτευμένος με την Αλίκη, αλλά την αρραβωνιάζεται και για λόγους συμφέροντος. Ικανός να φτάσει στα άκρα για να διατηρήσει τον έλεγχο, διψάει για εξουσία και αναγνώριση περισσότερο από ό,τι για χρήμα.

Τα ματωμένα ρούχα της εξαφανισμένης καμαριέρας 

Ο Χρόνης Κομνηνός (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στον ρόλο του Αστυνομικού Α’) θα καταλάβει ότι η υπόθεση εξαφάνισης μάλλον είναι υπόθεση δολοφονίας. Ένας αστυνόμος που από τη στιγμή που εμφανίζεται στο ξενοδοχείο αποτελεί Νέμεση για την οικογένεια Γαζή, μια οικογένεια που δεν έχει και λίγα να κρύψει. Με τις πρωτοποριακές του μεθόδους και το οξύ πνεύμα δεν μένει ποτέ στην επιφάνεια των πραγμάτων και προσπαθεί να εισχωρήσει στα πιο βαθιά μυστικά των ανθρώπων του ξενοδοχείου. Θα μεταφερθούμε στους μυστηριώδεις διαδρόμους και πίσω από κλειστές πόρτες δωματίων, και θα γίνουμε μάρτυρες μεγάλων παθών και αποτρόπαιων εγκλημάτων. Σε κοντινή απόσταση, θα βρεθούμε και στα φτωχικά σπίτια μιας προσφυγικής συνοικίας, εκεί όπου φωλιάζουν τραυματισμένα όνειρα, αλλά και η υπερηφάνεια μιας άλλης, ξεριζωμένης ζωής. 

Το Grand Hotel ή αλλιώς βασίλειο της ίντριγκας είναι από τις πιο επιτυχημένες σειρές της Ισπανίας. Την προσαρμογή του ισπανικού σεναρίου ανέλαβε η Δήμητρα Τσόλκα, στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Γιάννης Βασιλειάδης, ενώ η παραγωγή είναι της εταιρείας JK Productions του Γιάννη Καραγιάννη.

Ένας εκρηκτικός συνδυασμός δράματος, crime/μυστηρίου και έρωτα

Ο Τάσος Νούσιας δεν είναι ο villain του Grand Hotel. Κρατά το ρόλο του Χαραλάμπη Ιακωβίδη που έφτασε από την Σμύρνη στην Κηφισιά, τον Σεπτέμβριο του 1922, έχοντας χάσει τα πάντα. Αχθοφόρος με το κάρο του, κάνει και μεροκάματα όπου βρίσκει, αλλά ζει κυρίως βρίσκοντας νέους πρόθυμους να παλέψουν στο καφενείο της περιοχής για παράνομα στοιχήματα παίρνοντας ποσοστά. Εύθυμος, αλλά και σοβαρός, μετράει τα λόγια του και προτιμά όταν δεν έχει να πει κάτι καλό, να παραμένει σιωπηλός. Τρυφερός και ευαίσθητος κατά βάθος, αλλά με σκληρό περίβλημα για να μπορέσει να επιβιώσει. Είναι βαθιά ερωτευμένος με την Θεώνη (Αντιγόνη Φρυδά), που του βγάζει τον καλύτερο εαυτό του, αλλά οι συνθήκες δεν τους επιτρέπουν να είναι μαζί.

Ο Αλέξανδρος Βάρθης όμως θα είναι ένας villain. Ο Βλάσσης γεννήθηκε σε ένα χαμόσπιτο στον Πειραιά και αυτό είναι το μόνο που ξέρει για την καταγωγή του, γιατί μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο. Παραβατικός και καιροσκόπος, έψαχνε πάντα ευκαιρίες και ανθρώπους να εκμεταλλευτεί. Είναι ιδιοκτήτης ενός καφενείου κοντά στην προσφυγική συνοικία, στην ουσία, όμως, το μαγαζί του είναι μία βιτρίνα, αφού εκεί διοργανώνει αγώνες μποξ για παράνομα στοιχήματα. Είναι, επίσης, μπλεγμένος σε λαθρεμπόριο ποτών. 

Είναι μια υψηλών προδιαγραφών παραγωγή, με εξαιρετικό καστ; Ναι, είναι. Ξέρω τι θα κάνω την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 21:00. Εσύ;