DECO

Φενγκ Σούι: Η κακή συνήθεια που προσελκύει την αρνητική ενέργεια στην κουζίνα σου

Unsplash

Το σύστημα του Φενγκ Σούι αναπτύχθηκε πριν από περίπου 3.000 χρόνια στην Κίνα. Αποτελεί τον συνδετικό κρίκο των 5 βασικών στοιχείων της φύσης: ξύλο, φωτιά, γη, νερό και μέταλλο. Η κυριολεκτική μετάφραση του “feng” σημαίνει άνεμος και του “shui” νερό. Στην κινεζική κουλτούρα, ο άνεμος και το νερό συνδέονται με την ευημερία, την τύχη και την καλή υγεία. Για τον λόγο αυτό, όπως καταλαβαίνεις, η χρήση των κανόνων του Φενγκ Σούι στον κόσμο του interior design είναι ευρέως διαδεδομένη.

Απ’ όλους τους χώρους του σπιτιού τους οποίους αφορά το αρχέγονο αυτό σύστημα κινεζικής γεωμαντείας, εμείς θα καταπιαστούμε με την κουζίνα. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, η κουζίνα συνδέεται με το στοιχείο της φωτιάς, λόγω της θερμότητας που εκλύεται από τις ηλεκτρικές συσκευές όταν πας να μαγειρέψεις. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους στο σπίτι για τη δημιουργία θετικής ενέργειας, αφού πρόκειται για το μέρος, που σου δίνει κυριολεκτικά ενέργεια. Εκεί μαγειρεύεις για να φας και να πάρεις δυνάμεις.

Επίσης, ως χώρος συνδέεται άμεσα με τον πλούτο και την ευημερία. Θρεπτικά, υγιεινά γεύματα «πλάθουν» ένα δυναμικό άτομο που είναι εξαιρετικά παραγωγικό και κατ’ επέκταση προσελκύει την ευημερία σε έναν διαρκώς ευνοούμενο κύκλο ζωτικής ενέργειας (Sheng Qi). Αν, πάντως, υπάρχει ένα πράγμα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις εκεί γιατί προσελκύει την αρνητική ενέργεια, είναι να αφήνεις άπλυτα πιάτα και μαγειρικά σκεύη στο νεροχύτη σου.

Φενγκ Σούι: Η κακή συνήθεια που προσελκύει την αρνητική ενέργεια στην κουζίνα σου

Ένα από τα χειρότερα λάθη που μπορείς να κάνεις στην κουζίνα σου, λοιπόν, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, είναι να αφήσεις τον νεροχύτη σου γεμάτο με άπλυτα πιάτα, πιρούνια, κουτάλια και ό,τι άλλο έχεις χρησιμοποιήσει τις τελευταίες μέρες για να μαγειρέψεις.

Ο νεροχύτης αντιπροσωπεύει την ικανότητά σου να καθαρίζεις και να προσέχεις τον εαυτό σου σύμφωνα με τους κανόνες του Φενγκ Σούι. Ένας βρώμικος και παραμελημένος νεροχύτης μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση αρνητικής ενέργειας, συμβολίζοντας την έλλειψη φροντίδας και ευημερίας.

 

 

 

Ξέρει ότι πιθανότητα η λάντζα είναι το χειρότερό σου, αλλά δεν είσαι μόνη, ούτε η μόνη. Με καλό προγραμματισμό, τακτικότητα και συνέπεια μπορείς να αποφύγεις τα αρνητικά vibes στην κουζίνα σου. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!