CELEBRITIES

Ο Javier Bardem έκανε την Penélope Cruz να κλάψει με τα πιο αληθινά λόγια. Το #Couplegoals το απόλυτο

Jose Breton/AP Images

Μπορεί να θεωρείται σπάνιο να βρεις κάποι@ που σε κοιτά με θαυμασμό κι ευγνωμοσύνη για ό,τι κι αν κάνεις, για την ύπαρξή σου την ίδια και που ανταποδίδεις κι εσύ το ίδιο βλέμμα προς το άτομό του, αλλά μάλλον αυτό οφείλεται στο πόσο σπάνιο είναι να σχετιζόμαστε υγειώς. Ο Javier Bardem έχει αυτό το βλέμμα κάθε φορά που κοιτάζει την Penélope Cruz. Και σε μία σημαντική στιγμή της καριέρας του επικοινώνησε αυτή την ευγνωμοσύνη δημόσια. Σε περίπτωση που χρειαζόσουν λίγο ρομαντισμό, λίγη ελπίδα στην αγάπη, αυτήν τη Δευτέρα, ο Javier Bardem είναι εδώ για σένα.

Ο Javier Bardem έλαβε το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς Donostia στο κινηματογραφικό φεστιβάλ San Sebastian 2024. Ο ηθοποιός ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο του την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου και συγκινήθηκε καθώς μιλούσε για την αταλάντευτη υποστήριξη και την αγάπη της συζύγου του, Penélope Cruz. Νωρίτερα είχαν ποζάρει μαζί στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ.

Javier Bardem, Penelope Cruz Juan Naharro Gimenez/WireImage/Getty Images/Ideal Image

«Σε μία γυναίκα που αγαπώ και που έχω μοιραστεί μία ζωή μαζί, θέλω να σου πω ευχαριστώ και να σου εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου για το υπέροχο ανθρώπινο πλάσμα που είσαι», είπε ο Javier Bardem κατά τη διάρκεια της ευχαριστήριας ομιλίας του.

Ο ηθοποιός που έχει συμπρωταγωνιστήσει με την Penélope Cruz στην ταινία Vicky Cristina Barcelona και που πρόσφατα έπαιζε στην ταινία Dune 2, μέσα από τα λόγια του ύμνησε την Penélope Cruz για την αφοσίωσή της στην οικογένεια της και τους ανθρώπους γύρω τους. «Είσαι υπεύθυνη για τη ζωή, τη ζωή των παιδιών σου, τη ζωή της οικογένειάς σου, της μητέρας σου, των φίλων σου, τη ζωή των υπολοίπων, των πολλών ανθρώπων που δεν ξέρουν τι έχεις υποφέρει και τους φροντίζεις και χωρίς αμφιβολία για τη ζωή αυτού του κυρίου που στέκεται εδώ και σε αγαπά και σε ευχαριστεί πάρα πολύ γι’ αυτό», πρόσθεσε ο Javier Bardem συγκινημένος.

Κι αν αναρωτιέσαι για την αντίδρασή της στο άκουσμα αυτών των λόγων του συζύγου της, θα δεις παρακάτω ότι και η Penélope Cruz μοιράστηκε τη συγκίνησή του, καθισμένη στο κοινό με τη μητέρα της στο πλάι της.

Javier Bardem, Penelope Cruz Raul Terrel/Europa Press via Getty Images

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι σε ποιους πολλούς ανθρώπους μπορεί να αναφερόταν ο ηθοποιός, σού θυμίζω ότι η Penélope Cruz είναι γνωστή φιλάνθρωπος. Έχει προσφερεί βοήθεια σε χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Νεπάλ, της Ουγκάντα ​​και της Ινδίας, βοηθώντας ανθρώπους που πλήττονται από τη φτώχεια και ασθένειες. Ο χρόνος που αφιέρωσε στη συνεργασία της με τη Μητέρα Τερέζα, μεταξύ άλλων ενίσχυσε μία κλινική για την αντιμετώπιση της λέπρας, την οδήγησε να ιδρύσει μια οργάνωση που υποστηρίζει τα άστεγα κορίτσια στην Ινδία.

Το βραβείο του παρέδωσαν τα αδέρφια του, Monica και Carlos Bardem, κάνοντας αυτή τη στιγμή ακόμα πιο πολύτιμη για εκείνον. «Το San Sebastian είναι το μέρος όπου 30 χρόνια πριν κέρδισα ένα βραβείο και ακόμα δεν πιστεύω ότι μου το έδωσαν και τώρα είμαι εδώ ξανά και παίρνω αυτό το βραβείο από τον αδερφό και την αδερφή μου, που τους αγαπώ και τους εκτιμώ», είπε χαρακτηριστικά.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2010 και έχει αποκτήσει μαζί 2 παιδιά, τη 10 ετών Luna και τον 12 ετών Leo.

«Η αλήθεια είναι ότι από τότε που ήμουν μικρή ήθελα να κάνω παιδιά. Αλλά ήξερα ότι θα ήθελα να τα αποκτήσω σε μεγαλύτερη ηλικία. Να περιμένω μέχρι να νιώσω έτοιμη. Ήμουν σίγουρη ότι θα ήταν το σπουδαιότερο πράγμα που θα έκανα στη ζωή μου», είχε πει η Penélope Cruz για τη μητρότητα σε συνέντευξή της στο Elle.

Στην ίδια συνέντευξη εξηγούσε γιατί τα παιδιά τους δεν έχουν αποκτήσει ακόμα κινητό τηλέφωνο, σημειώνοντας ότι θέλει να τους δώσει την επιλογή να εκτεθούν δημόσια όταν πραγματικά το επιθυμούν. «Είναι τόσο εύκολο να πέσεις θύμα χειρισμού, ειδικά αν ο εγκέφαλός σου ακόμα αναπτύσσεται. Και ποιος πληρώνει το τίμημα; Όχι εμείς, όχι η γενιά μας που, ας πούμε, μάθαμε στα 25 πώς δουλεύει ένα BlackBerry. Είναι ένα σκληρό πείραμα σε παιδιά και εφήβους», σημείωνε η πρώτη Ισπανίδα ηθοποιός που έχει βραβευτεί με βραβείο Όσκαρ και η πρώτη επίσης Ισπανίδα ηθοποιός με το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Hollywood.