ΠΡΟΣΩΠΟ

3 λόγοι που η επιδερμίδα σου έχει χάσει τη φυσική λάμψη της

Pexels

Ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σου ενδεχομένως, να έχεις παρατηρήσει τελευταία, πως η επιδερμίδα σου έχει χάσει τη φυσική λάμψη της. Εκτός από το προφανές, δηλαδή ότι έχεις παραμελήσει τη beauty ρουτίνα σου, πού μπορεί να οφείλεται αυτή η απώλεια λάμψης; Ποιοι είναι οι λόγοι που κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει πιο θαμπή και άτονη απ’ ότι συνήθως;

Σε πρώτη φάση αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να διερευνήσεις τις αιτίες για τις οποίες η επιδερμίδα σου φαίνεται να έχει αποκτήσει μία πιο θαμπή και άτονη όψη. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τους 3 πιο πιθανούς λόγους που της στερούν τη λάμψη:

3 λόγοι που η επιδερμίδα σου έχει χάσει τη φυσική λάμψη της

Ξηρή ή αφυδατωμένη επιδερμίδα

Η ξηρότητα και η αφυδάτωση είναι συχνά οι κύριοι ένοχοι πίσω από τη θαμπή επιδερμίδα. Εάν δεν ενυδατώνεσαι αρκετά (εσωτερικά και εξωτερικά), το δέρμα σου μπορεί να χάσει τη λάμψη του. Η ξηρότητα εκτός από γενετικούς λόγους, μπορεί να οφείλεται (και) στη γήρανση, ενώ το αφυδατωμένο δέρμα σε έλλειψη ενυδάτωσης.

Γι’ αυτό το λόγο, αναζήτησε ενυδατικές κρέμες που περιέχουν υαλουρονικό οξύ (το οποίο ενυδατώνει σε βάθος) και κεραμίδια (που εμποδίζουν την αφυδάτωση) για να κλειδώσεις την υγρασία στην επιδερμίδα, διώχνοντας τη θαμπάδα. Plus: Το δέρμα μπορεί να γίνει ξηρό εάν δεν ακολουθείς μια σωστή ρουτίνα περιποίησης ή δεν προσαρμόζεις τα βήματα περιποίησης της επιδερμίδας στις εποχές.

Αργός ρυθμός ανανέωσης των κυττάρων

Η αργή ανανέωση των κυττάρων του δέρματος- που μεταξύ άλλων μπορεί να οφείλεται στο πέρασμα των χρόνων- μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση των νεκρών κυττάρων στην επιφάνειά του (επιδερμίδα) γεγονός που με τη σειρά του αφήνει μία πιο θαμπή όψη στην επιδερμίδα.

Για να μειώσεις τη συσσώρευση των νεκρών κυττάρων, να διατηρήσεις τους πόρους καθαρούς και την επιδερμίδα σου πιο φωτεινή και λαμπερή, βάλε στη ρουτίνα ομορφιάς σου την απολέπιση και πιο συγκεκριμένα, προϊόντα με απολεπιστικά συστατικά όπως AHA και BHA ή ρετινόλη. Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε ένα φυσικό scrub μερικές φορές την εβδομάδα.

Περιβαλλοντικοί παράγοντες 

Η ρύπανση και η έκθεση στον ήλιο σε καθημερινή βάση, οδηγούν στο σχηματισμό ελεύθερων ριζών, οι οποίες μπορούν να βλάψουν το δέρμα, προκαλώντας υπερμελάγχρωση και παρεμπόδιση της παραγωγής κολλαγόνου, με αποτέλεσμα το δέρμα να είναι ανομοιόμορφο και θαμπό. Αν και δεν μπορούμε να αποφύγουμε εντελώς τα παραπάνω, μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπό τους στην επιδερμίδα μας. Πώς; Πρώτον, φοράμε πάντα αντηλιακό ακόμα και το χειμώνα και δεύτερον αναζητούμε προϊόντα περιποίησης δέρματος πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως ορούς ή τόνερ λάμψης με βιταμίνη C, που συμβάλλουν στην καταπολέμηση της θαμπής όψης γενικά.