FITNESS

3 απλές πρωινές συνήθειες για σένα που θες να χάσεις βάρος

Pexels

Η απώλεια βάρους μπορεί να φαντάζει δύσκολη, αλλά η ενσωμάτωση ορισμένων πρωινών συνηθειών μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ακολουθώντας ένα υγιές πρωινό πρόγραμμα, όχι μόνο ενισχύεται η καύση λίπους, αλλά και βελτιώνεται η συνολική υγεία.

Παρακάτω, θα αναλύσουμε 3 επιστημονικά τεκμηριωμένες πρωινές συνήθειες, που μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος, ξεκινώντας τη μέρα σου σωστά.

Πες «ναι» σε ένα πλούσιο σε πρωτεΐνες πρωινό

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την απώλεια βάρους, καθώς συμβάλλει στον έλεγχο της όρεξης και αυξάνει τον κορεσμό. Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες, όπως αυγά, γιαούρτι ή τοστ με αβοκάντο, μπορεί να μειώσει τις λιγούρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μια μελέτη του 2015, που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, έδειξε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν πρωτεΐνη το πρωί είχαν λιγότερο έντονες λιγούρες, μειωμένο αίσθημα πείνας αργότερα μέσα στην ημέρα και έχασαν περισσότερα κιλά.

Δοκίμασε:

Πρωινό με αυγά, σπανάκι και τυρί cottage ή ένα smoothie με βάση πρωτεΐνη, φρούτα και βρώμη.

Πιες νερό μόλις ξυπνήσεις

Το νερό μπορεί να επιταχύνει τον μεταβολισμό σου και να σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερο λίπος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, έδειξε ότι η κατανάλωση 500 ml νερού αυξάνει προσωρινά το μεταβολισμό κατά 30%. Επιπλέον, η ενυδάτωση το πρωί βοηθά το σώμα να απομακρύνει τοξίνες, βελτιώνει την πέψη και μειώνει την αίσθηση της πείνας, διευκολύνοντας την απώλεια βάρους.

Δοκίμασε:

Ένα ποτήρι νερό με μερικές σταγόνες λεμόνι για πρόσθετη γεύση και βιταμίνη C.

Πρωινή άσκηση (αερόβια ή αντιστάσεων)

Η πρωινή άσκηση όχι μόνο αυξάνει την ενέργεια, αλλά και επιταχύνει τη διαδικασία καύσης λίπους. Έρευνα από το British Journal of Nutrition, έδειξε ότι οι άνθρωποι που ασκούνται το πρωί με άδειο στομάχι καίνε έως και 20% περισσότερο λίπος σε σύγκριση με όσους γυμνάζονται αργότερα μέσα στην ημέρα. Είτε πρόκειται για γρήγορο περπάτημα, τρέξιμο ή ασκήσεις με αντιστάσεις, η πρωινή άσκηση βελτιώνει τη διάθεση και βοηθά στην απώλεια βάρους.

Δοκίμασε:

30 λεπτά περπάτημα ή τρέξιμο στο πάρκο, ασκήσεις με βάρη ή yoga για ενεργοποίηση των μυών.

Συμπερασματικά, οι πρωινές συνήθειες μπορούν να αποτελέσουν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Ένα πλούσιο σε πρωτεΐνες πρωινό, η κατανάλωση νερού και η πρωινή άσκηση είναι επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι που ενισχύουν την καύση λίπους και βελτιώνουν την υγεία.

Υιοθετώντας αυτές τις συνήθειες, θα δεις σταδιακά διαφορά στο σώμα σου και στην καθημερινή σου ευεξία.