FASHION NEWS

O οίκος Rabanne θα δείξει την πιο ακριβή τσάντα στον κόσμο στο show του στο Παρίσι

Launchmetrics Spotlight

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την επιδραστικότητα που ο Paco Rabanne άσκησε στη μόδα, με τον σχεδιαστή να είναι από τους πρώτους που μας σύστησε την avant-garde μόδα. Ο άνθρωπος που έφτιαχνε ρούχα από πραγματικά σίδερα και μέταλλα για να δημιουργήσει τα πλέον φημισμένα chain mail dresses, πρωτοπόρησε με διάφορους τρόπους. Μετά την φημισμένη συλλογή του 1966, 12 Unwearable Dresses in Contemporary Materials, ο Paco Rabanne έφερε την επανάσταση στη δημιουργία του ενδύματος, χρησιμοποιώντας αντισυμβατικά υλικά, μεταξύ άλλων και πραγματικό χρυσό.

Το 1968 είχε σχεδιάσει το πιο ακριβό φόρεμα στον κόσμο, που είχε φορέσει η Françoise Hardy, κατασκευασμένο από 1.000 χρυσές πλάκες και 300 καράτια διαμαντιών που ζύγιζε 38 κιλά. Fast forward, 56 χρόνια μετά, ο Julien Dossena, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Rabanne αποφάσισε να συνεχίσει τη δημιουργική κληρονομιά του ιδρυτή του οίκου και να σχεδιάσει την πιο ακριβή τσάντα στον κόσμο. Την τσάντα αυτή θα δούμε στο επερχόμενο show του οίκου σήμερα, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

Τι γνωρίζουμε ως τώρα για την τσάντα Rabanne

Η πιο «ακριβή τσάντα του κόσμου», όπως ισχυρίζεται ο οίκος ότι είναι, αποτίει φόρο τιμής στο «πιο ακριβό φόρεμα» που σχεδίασε ο Paco το 1968. Αν και ο Dossena κοιτάει πάντα «μπροστά» όσον αφορά την κληρονομιά του οίκου, φροντίζει να την τιμάει φέρνοντάς τη στο σήμερα. Ο σχεδιαστής, μελετώντας τα αρχεία του οίκου, δεν μπορούσε να παραβλέψει αυτή τη στιγμή-ορόσημο για τον οίκο, όταν η Γαλλίδα τραγουδίστρια Hardy έγραψε ιστορία με το χρυσό φόρεμά του brand. Όταν φόρεσε η Hardy το φόρεμα μεταφέρθηκε σε τεθωρακισμένο φορτηγό με τη συνοδεία ειδικής ασφάλειας και όπως περιγράφει ο Dossena «έμοιαζε με πολύτιμο θησαυρό».

Στην πασαρέλα της Spring 2025 συλλογής, θα δούμε την νέα εκδοχή της Handcrafted 1969 Golden Bag που, σύμφωνα με τον οίκο, χρειάστηκε 100 ώρες για να φτιαχτεί σε συνεργασία με τον κοσμηματοποιό Arthus Bertrand και θα κοστίζει 250.000€.

Ο οίκος θα λανσάρει 2 ακόμη καινούργιες τσάντες που εμπνέονται από τη δεξιοτεχνία του οίκου: τη Handcrafted 1969 Glass Bag, που είναι φτιαγμένη από γυαλί Murano και τη Handcrafted 1969 Ceramic Bag, φτιαγμένη από κεραμικούς δίσκους. Αυτές οι τσάντες θα φτιάχνονται κατά παραγγελιά στην μπουτίκ του οίκου Rabanne στο Παρίσι.