EDITOR'S PICK

Editor’s Pick: Τα fashion buys της εβδομάδας είναι τα πιο ωραία (λεπτά) πλεκτά. Ιδανικά για το φθινόπωρο

Launchmetrics Spotlight

Kάθε Δευτέρα, η fashion editor του LadyLike Κέλλυ Νόβακ, επιλέγει τα αγαπημένα της fashion buys της εβδομάδας.

Παρά τα 30άρια των ημερών, όλα στην ατμόσφαιρα επιβεβαιώνουν τον ερχομό του φθινοπώρου. Το φως έχει γίνει πιο απαλό, νυχτώνει νωρίτερα και τα βράδια χρειάζεσαι κάτι ελαφρύ από πάνω, για να μην κρυώσεις. Αυτό το «από πάνω», πάντως, μπορεί να είναι διάφορα πράγματα: μπορεί να είναι ένα ελαφρύ πάρκα, ένα overshirt (βλ. ένα χοντρό πουκάμισο) ή ένα μια λεπτή ζακέτα. Η τελευταία επιλογή, μπαίνει στην κατηγορία των πλεκτών που αποτελούν από τα must-haves της φθινοπωρινής γκαρνταρόμπας. Τα πλεκτά είναι ο ιδανικός τρόπος για να υποδεχτείς το φθινόπωρο στις εμφανίσεις σου και το σημερινό Editor’s Pick, είναι αφιερωμένο στη διαχρονική τους αξία.

Τα πλεκτά είναι το μυστικό για τον μεταβατικό καιρό της σεζόν

Με την πτώση της θερμοκρασίας, η γκαρνταρόμπα μας πρέπει να είναι εξοπλισμένη με τα κατάλληλα ρούχα και αξεσουάρ που μας επιτρέπουν να ντυθούμε σωστά αυτή την περίοδο. Με τα πάνω-κάτω του καιρού όμως, είναι καλό να έχουμε στην ντουλάπα μας, κομμάτια που μπορούν να ανταποκριθούν στις διαφορετικές θερμοκρασίες της ημέρας. Τα πλεκτά είναι η ιδανική λύση γι’ αυτές τις περιπτώσεις, όπου μέσω του layering, αλλά και της ποικιλίας που υπάρχει στα υλικά, μπορούμε να συνθέσουμε looks ιδανικά για τον καιρό.

Φυσικά, εκτός από το στοιχείο της πρακτικότητας, μην ξεχνάμε ότι τα πλεκτά ρούχα, συμβάλλουν στο να «χτίσουμε» μια ολοκληρωμένη και ενημερωμένη γκαρνταρόμπα. Τα πλεκτά έχουν μπει στο στόχαστρο των designers εδώ και χρόνια και αυτό έχει εξελίξει το κεφάλαιο “knitwear”, δίνοντάς μας περισσότερες επιλογές που ξεφεύγουν από τα κλασικά cable knit και λεπτά ζιβάγκο. Πλέον, στα πλεκτά θα δεις ποικιλία σε χρώματα, υφές αλλά και κοψίματα που επαναπροσδιορίζουν τον ρόλο τους στις εμφανίσεις μας. Αυτό σημαίνει ότι προσαρμόζονται και πιο εύκολα στις εμφανίσεις μας, που επηρεάζονται από τον αλλοπρόσαλλο καιρό που μας στερεί καμιά φορά, από την χαρά του styling και του φθινοπωρινού ντυσίματος. Με τα παρακάτω πλεκτά, θα μπεις στη διαδικασία να αρχίσεις να σκέφτεσαι πιο «φθινοπωρινά», χωρίς όμως να νιώθεις ότι «πνίγεσαι» μέσα σε αυτά τα πλεκτά, ειδικά αν είσαι σαν εμένα που ζεσταίνεται εύκολα.