FASHION CAMPAIGN

H Gisele είναι μια άλλη σε αυτήν την καμπάνια μόδας

© Evan Agostini/ΑP Images

H Claire Wright Keller στο Uniqlo, ο Stefano Pilati στη Zara. Τα fashion brands μαζικής παραγωγής ρούχων φαίνεται να κάνουν τη δουλίτσα τους, θέλοντας να προσφέρουν κάτι παραπάνω από κόπιες ρούχων που βλέπουμε στις πασαρέλες και παρουσιάζουν τη δική τους ματιά απέναντι στη μόδα. Γι’ αυτό και εμπιστεύονται το όραμα ταλαντούχων σχεδιαστών μόδας, κάνοντας την παρουσία τους πιο ισχυρή στην υψηλή μόδα.

Η Zara το κάνει αυτό αρκετά χρόνια εξάλλου, το ίδιο και brands όπως η H&M με τις πετυχημένες συνεργασίες με αναγνωρισμένους σχεδιαστές μόδας, ενώ η Mango εμπιστεύεται την επιρροή όχι μόνο γνωστών designers, αλλά και επιδραστικών influencers για limited edition συλλογές που ξεπουλάνε γρήγορα. Τώρα, η Zara στοχεύει ψηλά με τη συνεργασία της με τον Stefano Pilati, ο οποίος θα σχεδιάσει μια ready-to-wear συλλογή για γυναίκες και άνδρες, που θα κυκλοφορήσει στις 3 Οκτωβρίου. Λίγες μέρες πριν το μεγάλο λανσάρισμα, η Zara κυκλοφορεί την καμπάνια της συλλογής στην οποία πρωταγωνιστεί η Gisele Bündchen, την οποία δυσκολευτήκαμε να αναγνωρίσουμε στις high fashion φωτογραφίες.

Gisele, Stefano, Steven: 3 «μεγάλα» ονόματα, 1 (πετυχημένη) καμπάνια μόδας από τη Zara

Όσο κι αν θέλουμε να στηρίζουμε και άλλα brands μόδας (ελληνικά ή διεθνή), αυτά της μαζικής παραγωγής ρούχων μάς το κάνουν καμία φορά πιο δύσκολο μιας και προσφέρουν και elevated επιλογές, ως προς το design, αλλά και την ποιότητα. Αυτό φυσικά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγοράζουμε ρούχα «με το κιλό» απ’ όπου κι αν ψωνίζουμε. Καλό είναι να φροντίζουμε σε στοχευμένες και βιώσιμες αγορές, που θα έχουμε στην ντουλάπα μας για χρόνια.

Η συλλογή του Stefano Pilati για τη Zara πάντως, εκτός από το ευρηματικό design του ταλαντούχου Ιταλού σχεδιαστή, έχει και διαχρονικά κομμάτια. Στην καμπάνια Zara που πρωταγωνιστεί η Gisele Bündchen μπορεί κανείς να δει τα ρούχα και αξεσουάρ από τη συλλογή του Pilati, ο οποίος μάλιστα ποζάρει στο πλευρό της, φορώντας τα ανδρικά κομμάτια της κολεξιόν.

Steven Meisel for Zara

Στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες που έχει τραβήξει ο θρυλικός Steven Meisel (ο οποίος συνεργάζεται σταθερά τα τελευταία χρόνια με το brand), βλέπουμε τον Pilati να ποζάρει στο πλευρό της Gisele που είναι αγνώριστη.

Steven Meisel for Zara

Φορώντας μια ξανθιά περούκα σε ένα κοντό καρέ, το μοντέλο είναι μια «άλλη» στις φωτογραφίες. Σε αντίθεση με τα signature μακριά wavy μαλλιά της, αυτό το κούρεμα ταιριάζει φανταστικά με τα high end σχέδια του Ιταλού σχεδιαστή. «H Gisele υπερβαίνει τον ρόλο της μούσας ή του top model», σχολιάζει ο Pilati σε συνέντευξή του για το ELLE.com. «Το σώμα και η ομορφιά της, την κάνουν μοναδική. Συμπεριφέρεται σαν ηθοποιός και αυτό είναι ακριβώς αυτό που ψάχνει κανείς».

Steven Meisel for Zara
Steven Meisel for Zara

Οι φωτογραφίες του Meisel με την Gisele στην καμπάνια Zara, επιβεβαιώνουν τα λόγια του Stefano Pilati ο οποίος φαίνεται να κάνει ένα δυναμικό comeback στον χώρο, μετά από ένα hiatus, μετά τη συνεργασία του με τον οίκο Saint Laurent. Ο Pilati ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του αναγνωρισμένου οίκου για σχεδόν μια δεκαετία (από το 2004 μέχρι το 2012). Αμέσως μετά ξεκίνησε η συνεργασία του με τον οίκο Ermenegildo Zegna (2012-2016).

Steven Meisel for Zara

Τώρα επιστρέφει στον χώρο μέσω αυτής της συνεργασίας, που είμαι σίγουρη ότι θα στεφθεί με εμπορική επιτυχία. «Το στιλ είναι μέρος της ζωής μου. Το μοντέρνο στιλ είναι κάτι που τελειοποιώ καθημερινά, βάση της εξέλιξής μου σαν άνδρας, σαν άνθρωπος και τελικά, σαν σχεδιαστής μόδας», λέει σχετικά.

Steven Meisel for Zara
Steven Meisel for Zara

Γιορτάζοντας λοιπόν, την καριέρα του σχεδιαστή στον χώρο, η συλλογή αντλεί έμπνευση από το στιλ του Pilati ως ατόμου, αλλά και ως σχεδιαστή. Δίνοντας έμφαση στη σιλουέτα, στην ποιότητα της κατασκευής και στη λεπτομέρεια του κοψίματος, τα ρούχα που δημιούργησε χαρακτηρίζονται για τη διαχρονικότητά τους.

Steven Meisel for Zara
Steven Meisel for Zara

Στη συλλογή θα βρεις από κοστούμια μέχρι και προτάσεις για το βραδινό ντύσιμο, αλλά και δημιουργίες με το μοτίβο ενός κύκλου, που θα δεις και στα αξεσουάρ της συλλογής. Η Gisele στην καμπάνια Zara μάς τα «πουλάει» εξαιρετικά, ώστε να θέλουμε να τα βάλουμε όλα στην ντουλάπα μας. Υπομονή μερικές μέρες ακόμη.