ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

8 μιούζικαλ και μουσικοθεατρικές παραστάσεις που αξίζει να δεις αυτή τη σεζόν

Ανδρέας Σιμόπουλος

Η μουσική μάς ταξιδεύει, μας θεραπεύει, μας διασκεδάζει. Κι όταν συνδυάζεται με το θέατρο τότε το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Τα μιούζικαλ και οι μουσικοθεατρικές παραστάσεις ετοιμάζονται να σηκώσουν αυλαία και αυτή τη θεατρική σεζόν και 8 από αυτές σού προτείνουμε για να κλείσεις από τώρα εισιτήρια.

Παραστάσεις που θα έχεις μία και μοναδική ευκαιρία να δεις, επαναλήψεις που μετάνιωσες που τις έχασες και νέα φρέσκα μιούζικαλ και μουσικοθεατρικές παραστάσεις που σε καλούν να τις παρακολουθήσεις περιλαμβάνει η φετινή θεατρική σεζόν. Αυτά είναι τα 8 μιούζικαλ και οι μουσικοθεατρικές παραστάσεις που αξίζει να δεις.

Μίξερ

Το λαϊκό μιούζικαλ τσέπης με την Έλενα Χαραλαμπούδη (5 minute mum) και τον Αλέξανδρο Σιάτρα επιστρέφει για 2η σεζόν στο Θέατρο Γκλόρια Μικρό από την 1η Νοεμβρίου.

Το Μίξερ είναι έργο της Ζέτης Φίτσιου, η οποία είναι βραβευμένη με το Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου για το 2022.

Ένας νέος φέρελπις καλλιτέχνης θέλει διακαώς να ανεβάσει τον Άμλετ. Όμως, λόγω εξαιρετικά χαμηλού μπάτζετ, τελικά αλλάζει το όραμά του και αντί για τον Άμλετ παίζει τον Βαγγέλη, που αντί για τη Δανία, ζει κάπου στην Κυψέλη. Θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να καταφέρει να ανεβάσει την παράστασή του. Μαζί με μια ακόμη ηθοποιό πρόκειται να παίξουν όλους τους ρόλους του έργου.

Η παράσταση ξεκινά και μπροστά μας ξετυλίγεται η ιστορία του Βαγγέλη που από άσημος πορτιέρης, καταλήγει μέσα από μια σειρά παράδοξων γεγονότων να γίνει αρχηγός του κράτους. Ενός κράτους εντελώς διαλυμένου και ανοργάνωτου στο οποίο κυριαρχούν η διαφθορά, η λαμογιά και η τσαπατσουλιά. Σ’ αυτή την ξέφρενη πορεία «ανέλιξής» του, ο ήρωας θα συναντήσει στον δρόμο του χαρακτήρες που είτε θα του βάλουν εμπόδια είτε θα του αλλάξουν εντελώς τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αλέξανδρος Σιάτρας, Έλενα Χαραλαμπούδη

Επί σκηνής ο μουσικός: Κωνσταντίνος Τσιμπούκης

Πότε και πού: Από 1η Νοεμβρίου κάθε Παρασκευή στις 21.00, Σάβαβτο στις 18.00 και Κυριακή στις 20:00, στο Γκλόρια Μικρό.

Εισιτήρια εδώ.

Chicago the Musical

To #1 μακροβιότερο μιούζικαλ στην ιστορία του Broadway, το Chicago the Musical, σε μουσική του John Kander, στίχους του Fred Ebb, και σενάριο των Fred Ebb και Bob Fosse, έρχεται στην Ελλάδα.

Σε αυτή την ευρωπαϊκή περιοδεία, το κοινό μπορεί να απολαύσει την αυθεντική παραγωγή του Broadway, με ένα cast εξαίρετων ερμηνευτών, επιλεγμένων από την ελίτ του West End και του Broadway. Με τις απαράμιλλες ικανότητές τους και τη μαγνητική σκηνική τους παρουσία, κάθε μέλος του θιάσου θα δώσει το δικό του μοναδικό στυλ στους εμβληματικούς ρόλους της Ρόξι Χαρτ, της Βέλμα Κέλι, του Μπίλι Φλιν και των υπόλοιπων αξέχαστων χαρακτήρων που κατοικούν τον κόσμο του Chicago.

Το μιούζικαλ ανεβαίνει από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στο Christmas Theater, απ’ όπου ξεκινά την ευρωπαϊκή του περιοδεία. Για πρώτη φορά στην ιστορία του έχει μία Ελληνίδα ηθοποιό στο cast: τη Νάντια Μπουλέ στον ρόλο της Ρόξι.

Το Chicago διαδραματίζεται στην καρδιά της ομώνυμης πόλης την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και ακολουθεί την καθηλωτική ιστορία της Ρόξι Χάρτ, μιας μικρής χορεύτριας με μεγάλα όνειρα για δόξα. Όταν η Ρόξι βρίσκεται μπλεγμένη σε μια σκανδαλώδη υπόθεση δολοφονίας, προσλαμβάνει τον επιδέξιο και χαρισματικό δικηγόρο Μπίλι Φλιν για να χειραγωγήσει τα μέσα ενημέρωσης και να επηρεάσει την κοινή γνώμη υπέρ της. Αλλά η Ρόξι σύντομα ανακαλύπτει ότι δεν είναι η μόνη που διεκδικεί τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς η συγκρατούμενή της, Βέλμα Κέλι, μια βαριετέ σταρ, παλεύει επίσης για τη φήμη και την ελευθερία της μέσα στο χάος της φυλακής της κομητείας Κουκ.

Η παράσταση είναι στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Πότε και πού: Παρασκευή 18/10 στις 20:00, Σάββατο 19/10 στις 16:00 και 20:30 και Κυριακή 20/10 στις 15:00 και 19:30, στο Christmas Theater.

Εισιτήρια εδώ.

Ωραία μου κυρία

Βασισμένο στο θεατρικό έργο Πυγμαλίων του George Bernard Shau, η Ωραία μου κυρία, με τη συγκινητική ιστορία, το χιούμορ, τα πασίγνωστα τραγούδια, τα δεκάδες βραβεία παγκοσμίως, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην αυθεντική του μορφή, για να μαγέψει το κοινό στο θέατρο Παλλάς, από τις 31 Οκτωβρίου 2024.

Η παράσταση ανεβαίνει σε απόδοση κειμένου-στίχων και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου.

Ένα φτωχό λαϊκό κορίτσι, που πουλάει λουλούδια στους κρύους δρόμους του Λονδίνου για να ζήσει, μεταμορφώνεται σε μια νεαρή αριστοκράτισσα με αφορμή ένα στοίχημα 2 φίλων.

Και ο έρωτας δεν αργεί να έρθει…!

Στον ρόλο της Ελάιζα η Demy, Χίγκινς ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ντουλίτλ ο Τάκης Παπαματθαίου, Πίκεριν ο Θοδωρής Κατσαφάδος και Φρέντι ο Ίαν Στρατής. Στον ρόλο της κυρίας Χίγκινς η Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

Πότε και πού: Από Πέμπτη 31/10, κάθε Πέμπτη και Κυριακή στις 19:30, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, στο θέατρο Παλλάς.

Εισιτήρια εδώ.

Ο αποτυχημένος – ΕΛΣ

Ανδρέας Σιμόπουλος

Στις 09, 10, 11, 12, 13, 16, 17, 18, 19, 20, 23, 24, 25, 26 και 27 Οκτωβρίου 2024 θα παρουσιαστεί ξανά στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, η μουσικοθεατρική παράσταση Ο αποτυχημένος σε θεατρική διασκευή (από το μυθιστόρημα του Τόμας Μπέρνχαρτ) και σκηνοθεσία του Έκτορα Λυγίζου.

Το έργο ζωντανεύει μια επινοημένη ιστορία γύρω από έναν από τους σημαντικότερους πιανίστες του 20ού αιώνα, τον Γκλεν Γκουλντ.

Γραμμένο το 1983 στο γνωστό παραληρηματικό ύφος του συγγραφέα, το μυθιστόρημα Ο αποτυχημένος σφράγισε τη γερμανόφωνη λογοτεχνία κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Η θεατρική διασκευή, βασισμένη στη μετάφραση του Βασίλη Τομανά, μετασχηματίζει τη μονολογική αφήγηση του πρωτοτύπου σε μουσικοθεατρική παράσταση για τέσσερις φωνές και ένα πιάνο.

Ο θρυλικός Καναδός πιανίστας Γκλεν Γκουλντ, δύο πρώην συμμαθητές του που έζησαν τη ζωή τους ως αποτυχημένοι πιανίστες, οι Παραλλαγές Γκόλντμπεργκ του Μπαχ, το φουαγέ ενός παρατημένου κεντροευρωπαϊκού ξενοδοχείου και η ιδιοκτήτριά του συνθέτουν ένα ιδιότυπο «προφορικό μιούζικαλ» για την ιδιοφυΐα, την εμμονή και τη ματαίωση.

Στην παράσταση συμμετέχει ένα cast διακεκριμένων ηθοποιών: o Άρης Μπαλής ερμηνεύει τον «αποτυχημένο» Βέρτχαϊμερ, ο Γιάννης Νιάρρος τον Γκλεν Γκουλντ, η Αμαλία Μουτούση την ξενοδόχο και ο Έκτορας Λυγίζος τον αφηγητή.

Ώρα έναρξης των παραστάσεων 21:00 και τις Κυριακές 19:30.

Εισιτήρια εδώ.

Μπα- μπαμπά

Μιούζικαλ Πάτροκλος Σκαφίδας

Ένα μιούζικαλ-κωμωδία της Φωτεινής Αθερίδου και του Θέμη Καραμουρατίδη σκηνοθετεί στο Θέατρο ΗΒΗ ο Γιάννης Κακλέας. Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 3 Οκτωβρίου.

Το Μπα- Μπαμπά είναι μια κωμικοτραγική μουσική ματιά στα προβλήματα μιας οικογένειας!

Ένας πατέρας που φταίει– όσο φταίει -και δεν φταίει και λίγο, παιδιά και σύζυγος που τον κατηγορούν και που όμως, κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη του εαυτού του!

Με σατιρικό στίχο και με μια «σκηνική πλάκα», το μιούζικαλ αυτό ήρθε για να μας πει αυτό που όλοι ξέρουμε, αλλά ελπίζουμε να μην ισχύει…: «αλλάζει ο άνθρωπος;». Δεν αλλάζει θα πω εγώ κι ας το διασκεδάσουμε.

Στο ρόλο του φταίχτη πατέρα, ο Θοδωρής Αθεριδης.

Πρώην σύζυγος, η Άννα Κουτσαφτίκη.

Υπόλοιποι Πληγωμένοι: Πάρις Θωμόπουλος, Αθηνά Μουστάκα, Κώστας Μαγκλάρας, Χρήστος Τσαβός, Γιώργος Τριανταφύλλου, Φωτεινή Αθερίδου.

Παίζουν οι μουσικοί: Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος – Ηλεκτρικό Μπάσο, Δημήτρης Τσόλης – Ντραμς, Κώστας Πυρένης – Μπάσο.

Πότε και πού: Από τις 3 Οκτωβρίου, κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 20:00, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00 και Σάββατο στις 18:00 &21:00, στο θεάτρο ΗΒΗ.

Εισιτήρια εδώ.

Ζωρζ & Φρεντερίκ: Ποιητές του Ονείρου

Ένα θεατρικό αφιέρωμα στο Ρομαντικό Παρίσι του 19ου αιώνα, με επίκεντρο τη θυελλώδη και παθιασμένη σχέση δύο κορυφαίων καλλιτεχνών θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το αθηναϊκό κοινό την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 στο Ηρώδειο.

Ο μεγάλος ερωτάς των Chopin και Σάνδη θα ζωντανέψει μέσα από αυθεντικές επιστολές και κείμενα, με πρωταγωνιστές τον ηθοποιό Δημήτρη Λάλο και την Μαριλίτα Λαμπροπούλου, σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου Πολωνού συνθέτη Jarosław Kilian. Μουσικά θα μας ταξιδέψει σε μερικές από τις ομορφότερες μελωδίες του ρομαντισμού η πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργιου που θα συμπράξει με την Ορχήστρα Εγχόρδων του Βασιλικού Κολεγίου Μουσικής του Λονδίνου, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Patrick Bailey, επί σκηνής η ταλαντούχα και βραβευμένη σοπράνο Ματίνα Τσαρουχά.

Πρωταγωνιστές η ανατρεπτική Γαλλίδα συγγραφέας George Sand και ο ιδιοφυής συνθέτης Frédéric Chopin, ο κατ’ εξοχήν ποιητής του πιάνου κι εκφραστής του αέναου πάθους. Ο θυελλώδης ερωτάς των δυο δημιουργών θα ξεδιπλωθεί επί σκηνής μέσα από αριστουργηματικά μουσικά έργα και προσωπικές επιστολές που αντάλλαξαν, τόσο μεταξύ τους όσο και με τους επιστήθιους φίλους τους Franz Liszt και Eugène Delacroix. Η σχέση τους καταγράφηκε ανά τους αιώνες, έγινε θρύλος και ενέπνευσε διανοούμενους και απλούς ανθρώπους.

Εισιτήρια εδώ.

Το πάρτυ της ζωής μου

παραστάσεις που επαναλαμβάνονται, Θεατρικές παραστάσεις επαναλήψεις

Από 1η Νοεμβρίου η παράσταση Το πάρτυ της ζωής μου, το εκρηκτικό πάρτυ ζωής της Ελένης Ράντου, επιστρέφει για 3η χρονιά στο «σπίτι» του, το Θέατρο Διάνα.

Στο φετινό μουσικό ταξίδι της παράστασης συμμετέχει η Μιρέλα Πάχου σε τραγούδι και ακορντεόν και ο Αλέξανδρος Ιακώβου στο βιολί. Ένα ταξίδι αισθήσεων και μνήμης με τις μελωδίες των String Demons και τις μουσικές της συλλογικής μας μνήμης.

Μία παράσταση ύμνος στη ζωή που σκηνοθετεί ο Ανέστης Αζάς, σε κείμενο Ελένης Ράντου, εμπνευσμένο από το θεατρικό καμβά των Ντάνκαν Μακμιλαν και Τζόνυ Ντόναχιου, Every Brilliant Thing. Mια θεατρική εμπειρία, που σε κάνει να γελάς, να συγκινείσαι, να κλαις και να φεύγεις έχοντας ανακαλύψει τα πράγματα για τα οποία τελικά μπορείς να λες ότι αγαπάς τη ζωή.

Πότε και πού: Από 1η Νοεμβρίου, κάθε Τετάρτη στις 20:00, Πέμπτη στις 20:30, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:30 στο Θέατρο Διάνα.

Εισιτήρια εδώ.

Underground

To Underground, Βασισμένο στην ομώνυμη εμβληματική ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα, στο θεατρικό έργο Άνοιξη τον Ιανουάριο και στο μυθιστόρημα Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα του Ντουσάν Κοβάσεβιτς επιστρέφει για 2η χρονιά στο Θέατρο Ακροπόλ, από 1η Νοεμβρίου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων μέχρι τις 12/1.

Μπορείς, μάλιστα, να εξασφαλίσεις και εισιτήρια σε τιμή 19 ευρώ μέσω της Early Bird προσφοράς που ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων μέχρι 1/10.

Η παράσταση με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Γιάννη Τσορτέκη και Αλεξάνδρα Αϊδίνη, αφηγείται την επική ιστορία 2 φίλων, του Μπλάκι και του Μάρκο, με φόντο την πολιτική αναταραχή και τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Υπό την νέα διασκευή και τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Σέρβου σκηνοθέτη Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, αναδεικνύεται η ουσία του αριστουργήματος του Κοβάσεβιτς, εμπλουτίζοντάς το παράλληλα με νέες προοπτικές.

Οι πρωταγωνιστές συμπράττουν επί σκηνής με έναν πολυμελή θίασο και μία ζωντανή ορχήστρα, υπό τους ήχους των γνώριμων, δυναμικών, βαλκανικών μουσικών στοιχείων σε σύνθεση του Goran Bregovic, καθώς και των πρωτότυπων μουσικών συνθέσεων του Άγγελου Τριανταφύλλου.

Πότε και πού: Από 1η Νοεμβρίου ως 12 Ιανουαρίου, κάθε Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 17:45 & 21:00 και Κυριακή στις 19:00, στο Θέατρο Ακροπόλ.

Εισιτήρια εδώ.