ΣΠΙΤΙ

Φοιτητικό σπίτι: 5 τρόποι να το στήσεις έξυπνα και να σου μείνουν και χρήματα

iStock

Αυτό το φθινόπωρο σηματοδοτεί μια νέα αρχή για σένα και σε βρίσκει σε άλλη περιοχή από αυτή που μεγάλωσες και πήγες σχολείο. Εκεί που για τα επόμενα χρόνια, τουλάχιστον, θα σπουδάζεις. Νέα ζωή. Νέα καθημερινότητα. Νέες συνήθειες. Νέοι φίλοι. Είναι πολλές οι αλλαγές που σε περιμένουν.

Η περίοδος του καθημερινού άγχους που μέχρι τώρα συνόδευε την αναζήτηση του ιδανικού σπιτιού ήρθε στο τέλος της. Μετά από πολύ ψάξιμο και υπομονή βρήκες το φοιτητικό σπίτι που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου και θα σε φιλοξενήσει τα επόμενα χρόνια, καθώς θα αφιερώνεσαι στις σπουδές σου. Πιθανόν, αυτά τα χρόνια να είναι τα πιο ωραία και ανέμελα της ενήλικης ζωής σου. Τα φοιτητικά χρόνια σε περιμένουν, σε μια πόλη που θα χρειαστεί να ανακαλύψεις από το 0, στην περίπτωση βέβαια που δεν έχεις ξαναπάει ή δεν έχεις ζήσει ήδη εκεί.

Επόμενο στάδιο μόλις η αναζήτηση σπιτιού στεφθεί με επιτυχία, είναι αυτό της επίπλωσης, της διακόσμησης και του απαραίτητου εξοπλισμού (με ό,τι μπορεί να περιλαμβάνει) χωρίς όμως να χρειαστεί να ξοδέψεις μια περιουσία. Για τον λόγο αυτόν, λοιπόν, στην παρακάτω λίστα συγκεντρώσαμε για εσένα 5 τρόπους να στήσεις το φοιτητικό σπίτι σου έξυπνα, στιλάτα και οικονομικά.

Φοιτητικό σπίτι: 5 τρόποι να το στήσεις έξυπνα και να σου μείνουν και χρήματα

Πολυχρηστικά έπιπλα

Τα πολυχρηστικά έπιπλα είναι ο Νο1 άτυπος “κανόνας” σε φοιτητικά σπίτια. Είτε αυτό που βρήκες είναι μικρό είτε απλά έχεις εμμονή με την οργάνωση, αυτά τα έπιπλα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη και πρακτική και σε βοηθούν να κάνεις οικονομία. Σκέψου, λοιπόν, να επενδύσεις σε έναν καναπέ-κρεβάτι, ένα βοηθητικό τραπεζάκι με αποθηκευτικό χώρο, έναν καθρέφτη με αποθηκευτικό χώρο στο πίσω μέρος του ή με ενσωματωμένα ντουλάπια, ένα γραφείο με ενσωματωμένη βιβλιοθήκη ή ένα κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο. Εξοικονόμηση χρημάτων, πρακτικότητα και λειτουργικότητα 3 σε 1!

Φτιάξε τα δικά σου DIY διακοσμητικά που θα αντικατοπτρίζουν το προσωπικό σου στιλ

Εάν «πιάνουν τα χέρια σου» και αγαπάς οτιδήποτε χειροποίητο, οι DIY κατασκευές αποτελούν σίγουρα μια ενδιαφέρουσα, διασκεδαστική και δημιουργική λύση για να διακοσμήσεις το φοιτητικό σπίτι σου με χαμηλό κόστος. Ταυτόχρονα με τις δικές σου δημιουργίες θα εξασφαλίσεις κι ότι το σπίτι σου αντικατοπτρίζει την αισθητική σου. Μπορείς να φτιάξεις τις δικές σου κορνίζες, μακραμέ διακοσμητικά, φωτιστικά ή μαξιλοθήκες, χρησιμοποιώντας φθηνά υλικά.

Ψάξε για φοιτητικά πακέτα προσφορών επίπλων ή ηλεκτρονικών συσκευών

Τα φοιτητικά πακέτα προσφορών για έπιπλα ή ηλεκτρονικές συσκευές είναι μια από τις πιο οικονομικές και πρακτικές λύσεις για να στήσεις ένα φοιτητικό σπίτι. Πολλές εταιρείες έχουν αυτή την περίοδο ειδικές προσφορές, δηλαδή οικονομικά πακέτα με όλα τα βασικά έπιπλα (π.χ. κρεβάτι, γραφείο, καρέκλα) ή τις ηλεκτρονικές συσκευές (π.χ. ψυγείο, κουζίνα, πλυντήριο) που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των φοιτητών.

Τα πακέτα συχνά είναι ευέλικτα, επιτρέποντάς σου να επιλέξεις αυτά που ταιριάζουν στις ανάγκες σου. Για παράδειγμα, μπορείς να βρεις πακέτα που περιλαμβάνουν μόνο έπιπλα, μόνο ηλεκτρονικές συσκευές ή ακόμα και συνδυασμούς των 2. Υπάρχουν επίσης καταστήματα που σου επιτρέπουν να «χτίσεις» το δικό σου πακέτο, επιλέγοντας ανάμεσα σε διαφορετικά είδη για να καλύψεις τις ανάγκες και το budget σου.

Επίλεξε το ΔΕΗ myHome 4Students, το νέο προϊόν ρεύματος που σου δίνει την ενέργεια για να είσαι μέσα σε όλα

Το ΔΕΗ myHome 4Students είναι το προϊόν ρεύματος με φουλ παροχές, που σχεδιάστηκε ειδικά για σένα τον φοιτητή, για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες σου.

Άρχισε να σημειώνεις: Οι πρώτες 150 kWh προσφέρονται σε χαμηλή τιμή, ενώ για τους 3 καλοκαιρινούς μήνες δεν πληρώνεις πάγια… θέλεις και λεφτά για διακοπές. Ακόμη για έναν ολόκληρο χρόνο το ρεύμα σου είναι πράσινο, δηλαδή από ανανεώσιμες πηγές, γιατί σου προσφέρει δωρεάν την υπηρεσία GreenPass.

Και τα προνόμια μόλις ξεκίνησαν! Τι θα έλεγες για ένα ταξιδάκι στο εσωτερικό; Με 5.000 Miles+Bonus μίλια δώρο από την AEGEAN, χάρη στο ΔΕΗ myHome 4Students, διάλεξε προορισμό. Γιατί θα έχεις τακτοποιήσει ηλεκτρικές συσκευές και gadget τεχνολογίας με επιπλέον έκπτωση 10% από τον Κωτσόβολο, οπότε θα έχεις κάνει εξοικονόμηση κι από εκεί.

Και έχει και συνέχεια: έχεις για το “πρώτο γέμισμα του ψυγείου” δώρο κουπόνι 50€ από το efood. Και από το Coffee Island δώρο κουπόνι 2€ για τον καφέ σου κάθε μέρα του μήνα, γιατί μετά από τόσο ξενύχτι ένας καφές είναι απαραίτητος!

Επιπλέον χάρη στο ΔΕΗ myHome 4Students αποκτάς πρόσβαση στο πρόγραμμα επιβράβευσης ΔΕΗ myRewards Coupons, σε αποκλειστικές εκπτώσεις και προσφορές για φοιτητές, σε προϊόντα και υπηρεσίες από κορυφαία brand.

Stay tuned γιατί τα προνόμια του ΔΕΗ myHome 4 Students θα εμπλουτίζονται συνέχεια.

Και κάτι τελευταίο: Ρίξε μια ματιά σε (online ή φυσικά) καταστήματα με vintage έπιπλα & διακοσμητικά

Επενδύοντας σε vintage έπιπλα και διακοσμητικά, όχι μόνο δίνεις νέα ζωή σε παλιά αντικείμενα, αλλά η διακόσμηση του σπιτιού σου αποκτά μοναδικότητα συνδυασμένη με χαμηλό budget. Με παρατηρητικό μάτι, μπόλικη υπομονή και καλή διάθεση μπορείς να βρεις πραγματικά διαμάντια σε αγορές, φυσικά μαγαζιά και online καταστήματα με second hand είδη σπιτιού. Μπορείς να βάψεις, να αλλάξεις υφάσματα ή να προσθέσεις νέα στοιχεία για να κάνεις ένα παλιό έπιπλο ή ένα διακοσμητικό για να του δόσεις νέα πνοή και να το προσαρμόσεις στο δικό σου στιλ.

Έξτρα συμβουλή: Και μην ξεχνάς ότι ένα καλά οργανωμένο σπίτι δεν χρειάζεται να στηθεί ξοδεύοντας πολλά χρήματα. Το θέμα είναι στις σωστές επιλογές που θα κάνεις στην αρχή. Μπορείς να ξεκινήσεις με τα απολύτως απαραίτητα και να προσθέτεις σταδιακά τα υπόλοιπα, όταν θα έχεις μια ευελιξία με το budget σου.