CELEBRITIES

Φιλαρέτη Κομνηνού: «Ο ερωτικός μου κύκλος έχει ολοκληρωθεί»

NDPPHOTO / NDP PHOTO

Για τους κύκλους της ζωής της, τις προτεραιότητές της και πώς αυτές αλλάζουν στον χρόνο μίλησε η Φιλαρέτη Κομνηνού σε συνέντευξή της στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται.

Με αφορμή την παράσταση Αμφιβολία στην οποία θα πρωταγωνιστεί τον φετινό θεατρικό χειμώνα, η Φιλαρέτη Κομνηνού μίλησε στη δημοσιογράφο Ναταλία Αργυράκη για τη συνεργασία της με τον γιο της, Γιώργο Παπαγεωργίου, που τη σκηνοθετεί, τον ρόλο της γιαγιάς που ήρθε στη ζωή της και πήρε μεγαλύτερη έκταση απ’ όση φανταζόταν, ενώ απάντησε και για τις συντροφικές σχέσεις, που πλέον δεν είναι προτεραιότητά της.

«Η σχέση μου με την τηλεόραση ήταν πάντα σε απόσταση, από τότε που ξεκίνησα τις σειρές με τον Κώστα Κουτσομύτη, τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη. Έκανα τηλεόραση, όχι όπως λέει το κλισέ, επιλεκτικά, αλλά με απόσταση», είπε αρχικά η Φιλαρέτη Κομνηνού επισημαίνοντας ότι αυτή τη σεζόν θα παίξει σε μία μίνι σειρά του Alpha το δευτέρο μισό της σεζόν.

«Είναι πολύ παρεξηγίσιμο το να είσαι ντίβα. Το να κάνεις τη δουλειά σου και ταυτόχρονα να κρατάς και κάποιες αποστάσεις από πράγματα που θα σε βγάλουν από το στόχο ή θα σου δημιουργήσουν περίεργα σύνδρομα ναρκισσισμού και εγωκεντρισμού, από αυτή την άποψη έχω κάνει δουλειά με τον εαυτό μου», σημείωσε σε άλλο σημείο για το πώς ενώ συμμετείχε σε μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες κατάφερε να κρατά ισορροπίες στη ζωή της.

Μιλώντας για το ρόλο της γιαγιάς που ήρθε μαζί με το μεγάλο ενδιαφέρον των media γι’ αυτό, η Φιλαρέτη Κομνηνού σημείωσε: «Καλά αυτό, κάμερες να με περιμένουν έξω από το θέατρο και να με παρακολουθούν, τόσο κοσμοϊστορικό είναι; Ναι, έγινα γιαγιά».

Η ηθοποιός αναφέρθηκε και στον έρωτα στη ζωή της. «Δεν έχω σχέση συντροφική. Μάλλον έχω απενεργοποιηθεί. Οι κύκλοι γίνονται και πάντα έλεγα ότι σημασία έχει να έρθει λίγο το να χορτάσεις τα πράγματα για να υποδεχθείς κάτι άλλο. Θεωρώ ότι ο κύκλος ο ερωτικός έχει λίγο ολοκληρωθεί και δεν έχω κανένα θέμα να ζω με την αγωνία αυτής της σχέσης», εξήγησε η Φιλαρέτη Κομνηνού και πρόσθεσε σε σχέση με τις νέες της προτεραιότητες: «Τώρα έχω να βλέπω το μουτράκι της εγγονής μου. Τώρα είναι άλλα πράγματα πολύ ισχυρά, που μπορεί να μου δώσουν αυτή την πληρότητα που θέλω».

Η παράσταση Αμφιβολία θα παρουσιάζεται στο θέατρο Δημήτρης Χορν από τις 21 Οκτωβρίου. Με τη Φιλαρέτη Κομνηνού θα πρωταγωνιστήσουν οι Νικόλας Χανακούλας, Χριστίνα Χριστοδούλου, Ξένια Ντάνια.

Η υπόθεση του έργου Αμφιβολία

Η αδελφή Αλοίσιους κατηγορεί τον πατέρα Φλυν για σεξουαλική παρενόχληση προς έναν 12χρονο, μαύρο μαθητή στο καθολικό σχολείο που διευθύνει η ίδια. Ο πατέρας Φλυν υπερασπίζεται τον εαυτό του και τις πράξεις του. Ισχυρίζεται πως επιθυμία του είναι η εκκλησία του Θεού να είναι ανοικτή σε όλο τον κόσμο και το εκπαιδευτικό σύστημα να γίνει πιο προοδευτικό.

Η αδελφή Αλοίσιους σέβεται και τηρεί την παράδοση, είναι πειθαρχημένη, προστατευτική προς τους μαθητές του σχολείου της και άκρως συντηρητική. Απεχθάνεται τους νεωτερισμούς επίσης. Αυτές οι αρχές και οι βεβαιότητες κατευθύνουν τις σκέψεις και τις πράξεις της.

Το ίδιο και η βαθιά πίστη της στην Καθολική Εκκλησία, εκεί που υπακούει πολλά χρόνια τώρα.

Κι αν κάποια στιγμή αποδειχθεί ότι η κρίση της δεν είναι σωστή; Κι αν όλα όσα πίστευε μέχρι σήμερα αποδειχθούν ψεύτικα;