ΕΞΟΔΟΣ

Athens Coffee Festival: Ήπιαμε καφέ με άζωτο και γεύση lime-καρύδα. Εξωπραγματικές γεύσεις από το AREA 51

Ξυπνάς με το άρωμά του. Γεμίζεις ενέργεια σε κάθε του γουλιά. Τον «χρησιμοποιείς» για να περάσεις χρόνο με τους αγαπημένους σου. Σε παρηγορεί. Σε βοηθά να σκεφτείς. Ο καφές, είναι κάτι παραπάνω από ένα ρόφημα – είναι τρόπος ζωής, γεγονός που απέδειξε περίτρανα ακόμα μια χρονιά, το Athens Coffee Festival και η προσέλευση του κόσμου σε αυτή την τριήμερη γιορτή του καφέ.

Ο καφές και οι πάρα πολλές εκδοχές του, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Αποτελεί πέρα από ανάγκη και αγαπημένη συνήθεια και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για χαλάρωση και κοινωνικοποίηση. Espresso, cappuccino, αμερικάνο, latte, macchiato, cold brew – όποια κι αν είναι η επιλογή καφέ, το Athens Coffee Festival είχε να επιδείξει τους καλύτερους του κάθε είδους.

athens coffee festival

Ξεχωριστές ποικιλίες, εξειδικευμένοι baristi από 120 coffee brands, αλλά και masterclasses και συναυλίες για τους επαγγελματίες του χώρου, καθώς και για το κοινό, έβαλαν την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηνών στη λίστα με τα must visit μέρη της πόλης για το τριήμερο 28-30 Σεπτεμβρίου. Για να κλείσει ο πρώτος μήνα του φθινοπώρου, ακριβώς όπως τον νιώθουμε: σαν την πρώτη γουλιά σκέτου καφέ κάθε Δευτέρα πρωί – γεμάτος ενέργεια, ένταση και πάθος.

Το Athens Coffee Festival ήταν το απόλυτο σημείο συνάντησης για κάθε λάτρη του καφέ. Από την είσοδο κιόλας, έπαιρνες μια πρώτη γεύση από τη μοναδική εμπειρία, τα ξεχωριστά αρώματα και τις μοναδικές ποικιλίες που μπορούσε κανείς να δοκιμάσει στην τριήμερη διοργάνωση.

Το περίπτερο του AREA 51 ήταν σίγουρα ένα από τα highlights της διοργάνωσης. Με εξαιρετικές ποικιλίες και καινοτόμες προσεγγίσεις στην παρασκευή καφέ, τράβηξε την προσοχή των επισκεπτών και ανέβασε την εμπειρία του καφέ σε άλλο επίπεδο, μυώντας τους στον κόσμο του specialty grade καφέ, μοναδικής γεωγραφικής προέλευσης. Το brand το πετυχαίνει αυτό, αναζητώντας σε κάθε μεριά του πλανήτη τους καλύτερους κόκκους καφέ από το 2017.

athens coffee festival

Με το χαρακτηριστικό μπλε του και τις μυρωδιές του φρεσκοκομμένου καφέ να αναδύονται στον χώρο, φτάσαμε σχεδόν σαν υπνωτισμένες στο περίπτερο με το νούμερο 53 που άνηκε στο AREA 51. Το brand είναι γνωστό για τους γλυκόπιοτους καφέδες του,  με έντονο σώμα και μεγάλη επίγευση.

Ειδικά για τις ημέρες του φεστιβάλ, η ομάδα του AREA 51 ετοίμαζε για τους επισκέπτες έναν nitro cold brew, δηλαδή καφέ κρύας εκχύλισης που έχει εμπλουτιστεί με άζωτο που χαρίζει κρεμώδη υφή, αλλά και έναν καφέ από την Κολομβία, ο οποίος μετά από μία ιδιαίτερη επεξεργασία που έχει υποστεί, αρωματίζεται φυσικά με lime και καρύδα. Γεύσεις out of this world.

Όπως αποδεικνύει και το παρακάτω διαφημιστικό του brand:

Οι επισκέπτες απολάμβαναν τον καφέ τους στο ειδικά διαμορφωμένο AREA 51 Yard, ενδίδοντας σε ενδιαφέροντα coffee talks και ανταλλάσσοντας απόψεις για τις μοναδικές εμπειρίες και γεύσεις του Athens Coffee Festival.

Μια μοναδική αφορμή για να έρθουμε πιο κοντά, να μοιραστούμε εμπειρίες και να δημιουργήσουμε αναμνήσεις, κρατώντας τα αγαπημένα μας φλιτζάνια καφέ.