ΣΕΞΙΣΜΟΣ

Η Κόνι Μεταξά γύρισε μπούμερανγκ την ερώτηση για το πότε θα γίνει μητέρα: «Εσύ πότε θα γίνεις;»

Instagram.com/kmetaxa/

Ότι ζούμε σε μια κοινωνία γεμάτη έμφυλα στερεότυπα και σεξισμό είναι κάτι που το ξέραμε και, δυστυχώς, επιβεβαιώνεται με πολλούς τρόπους μέσα στην καθημερινότητά μας. Ακόμα και στα πιο μικρά «αθώα» πράγματα, σε μια «απλή» κουβέντα πάνω στη συζήτηση και στις πιο «αφελείς» ερωτήσεις, ο σεξισμός εντοπίζεται και δείχνει επικριτικά με το δάχτυλο τη γυναίκα που δεν έχει κάνει παιδί μετά τα 30. «Πότε θα κάνεις παιδάκι;», «Πώς και δεν έχεις κάνει ακόμα;», «Δεν θέλεις να κάνεις, έχεις φτάσει σε αυτήν την ηλικία…;».

Τέτοιες ερωτήσεις, λοιπόν, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της πίεσης που δέχονται οι γυναίκες που έχουν ξεπεράσει το «ανεκτό κοινωνικά» όριο ηλικίας που πρέπει να γίνουν μητέρες. Αντίθετα, αυτές οι ερωτήσεις δεν γίνονται στους άντρες -οποιασδήποτε ηλικίας- τουλάχιστον δημόσια σε συνεντεύξεις τους. Γυναίκα άνω των 30 που δεν έχει έστω ένα παιδί; Απαράδεκτο. Ανεπίτρεπτο. Δαχτυλοδεικτούμενη απευθείας. Όπως η Κόνι Μεταξά που είναι 33 ετών και δεν έχει αποκτήσει ακόμα παιδί. Μα δεν της έχει έρθει η επιθυμία να γίνει μητέρα; Δεν της έχει περάσει από το μυαλό έστω και σαν σκέψη; Η ερώτηση γύρισε μπούμερανγκ.

Η Κόνι Μεταξά γύρισε μπούμερανγκ την ερώτηση για το πότε θα γίνει μητέρα. «Εσύ πότε θα γίνεις; Όταν το αποφασίσεις θα σου πάρω συνέντευξη»

Την Kόνι Μεταξά, λοιπόν, συνάντησαν δημοσιογράφοι σε εκδήλωση στην οποία έδωσε το παρών και η ερώτηση που δέχτηκε για πολλοστή φορά για το αν έχει σκεφτεί να γίνει μητέρα, την έκανε να αντιδράσει. «Πάλι αυτό με ρωτάτε; Δε βαρεθήκατε;», απάντησε η Κόνι Μεταξά, ενώ έθεσε την ίδια ερώτηση στη δημοσιογράφο. «Εσύ πότε θα γίνεις μαμά; Όταν το αποφασίσεις θα έρθω να σου πάρω συνέντευξη για να μου το πεις», πρόσθεσε η κόρη του Λευτέρη Πανταζή.

Στην ερώτηση για το αν τη φλερτάρουν στα social media, η Κόνι Μεταξά είπε: «Όχι τόσο. Νομίζω ότι πιο εύκολα θα μου στείλει κάποιος που με είδε έξω να μου πει “σε είδα εκεί”, αλλά άσχετοι που δεν με ξέρουν καθόλου, όχι».

Όσο για τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για τον φημολογούμενο χωρισμό της από τον Μάριο Καπότση, η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αφού δεν είναι αλήθεια δεν με ενοχλούν, αν ήταν αλήθεια σίγουρα θα με ενοχλούσαν».