FASHION TRENDS

Αρκετά με τα καλοκαιρινά παπούτσια! Αυτές είναι οι 5 τάσεις στις μπότες για να φορέσεις asap

Gucci Fall 2024 Launchmetrics Spotlight

Σε ένα ιδανικό κόσμο, θα ήθελα 2 πράγματα (εκτός από το προφανές που είναι να είμαι υγιής): να έχω την οικονομική άνεση να δουλεύω όποτε θέλω και να ταξιδέψω παντού στον κόσμο. Απ’ ό,τι φαίνεται, θα χρειαστώ χρόνο για να κατακτήσω αυτούς τους στόχους, οπότε λέω να στοχεύσω σε πιο ρεαλιστικά όνειρα: στο να ενσωματώσω περισσότερα φθινοπωρινά κομμάτια στις εμφανίσεις μου, ξεκινώντας με τις φετινές τάσεις στις μπότες.

Η αλήθεια είναι ότι σε έναν ιδανικό κόσμο, δεν θα υπήρχε κλιματική κρίση (ίσως να μην υπήρχαν και πόλεμοι), που σημαίνει ότι το φθινόπωρο στην Ελλάδα θα ήταν όπως παλιά: δροσερό και ιδανικό για να φορέσεις κανείς όλα τα φθινοπωρινά must- haves που έχουμε στην ντουλάπα μας. Παρ’ όλα αυτά, έχω σταματήσει να γκρινιάζω που τα όνειρά μου δεν γίνονται πραγματικότητα και προσπαθώ να τα υλοποιώ. Τα ταξίδια μου όλο και αυξάνονται τελευταία, ενώ όσον αφορά το στιλ μου, έχω αρχίσει ήδη εδώ και μερικές εβδομάδες να συμπεριλαμβάνω μερικά φθινοπωρινά essentials στις εμφανίσεις μου.

Και επειδή έχω κουραστεί να τρίβω τις φτέρνες μου κάθε λίγο, φορώντας ανοιχτά παπούτσια, ξεκίνησα με τις μπότες και τα μποτάκια που είναι και ο πιο ομαλός τρόπος για να μεταβεί κανείς από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο. Κοιτώντας τις τάσεις στις μπότες για το φετινό φθινόπωρο πάντως, μπήκα αμέσως σε fall mood και θυμήθηκα όλα τα θαυμάσια πράγματα, που προσφέρουν στο ντύσιμο μας αυτά τα παπούτσια: coolness, κάτι το edgy, διαχρονικό στιλ και που ολοκληρωμένα looks.

Κάπως έτσι, ένιωσα την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σου τις τάσεις στις μπότες για το 2024 που πιστεύω ότι θα σε ενθουσιάσουν τόσο, ώστε να γίνεις πιο δημιουργική με το ντύσιμό σου. «Χτίζοντας» τα σύνολά μας με βάση τα παπούτσια που φοράμε, είναι μια τακτική που ακολουθούμε πολλοί εδώ και χρόνια (και που ακολουθούν και πολλοί στιλίστες) και οι τάσεις στις μπότες, είναι η τέλεια αφορμή για να την εφαρμόσεις. Θέλεις moto styles; Θέλεις animal prints; Ή μήπως κάτι πιο «ήσυχο» και διαχρονικό; Οι τάσεις στις μπότες για το Φθινόπωρο 2024, έχουν κάτι για όλα τα γούστα.

Over the knee

Α-Δ: Chloe Fall 2024, Fendi Fall 2024
Α-Δ: Chloe Fall 2024, Fendi Fall 2024

Υπάρχει μια ξεκάθαρη σέξι διάθεση σε αυτό το trend, που μπορεί μάλιστα να λειτουργήσει εξαιρετικά και σαν εναλλακτική του παντελονιού. Αν είσαι φαν του no pants trend, συνόδευσε αυτή την τάση με αυτή των over the knee boots. Οι μπότες πάνω από το γόνατο, επιστρέφουν για το Φθινόπωρο του 2024 και είναι πιο ψηλές από ποτέ. Αν και δεν πρόκειται για κάποιο καινούργιο style, η τάση αυτή είναι αρκετή για να θέλουμε να φορέσουμε μπότες ακόμα και στους 30 βαθμούς.

Τάσεις στις μπότες 2024: Moto

Α-Δ: Miu Miu Fall 2024, Coach Fall 2024
Α-Δ: Miu Miu Fall 2024, Coach Fall 2024

Ανέβα στη μοτοσικλέτα (ή και όχι) και φόρα τις αγαπημένες σου moto boots για να ταιριάξεις άψογα με το μεταφορικό αυτό μέσο. Οι Fall 2024 συλλογές γιορτάζουν την επιστροφή των moto boots, που έχουν μια δόση edginess και λειτουργούν σαν αντίδοτο στα πιο feminine styles στις εμφανίσεις μας.

Animal prints

Α-Δ: Roberto Cavalli Fall 2024, Dior Fall 2024
Α-Δ: Roberto Cavalli Fall 2024, Dior Fall 2024

Η άνοδος animal prints όπως του λεοπάρ, είναι μια που βλέπουμε να περιτριγυρίζει καιρό τις τάσεις. Αν και τα animals prints, είναι διαχρονικά, είναι περίοδοι που τιμώνται λίγο παραπάνω μέσω των runways και οι Fall 2024 συλλογές είχαν πολλές animal print αναφορές, με το λεοπάρ να ξεχωρίζει στα ρούχα αλλά και στις μπότες. Μέσα από σχέδια που κάνουν statement, οι τάσεις στις μπότες θέλουν φέτος να ξεχωρίσουμε.

Τάσεις στις μπότες 2024: Ankle boots

Α-Δ: Ujoh Fall 2024, Louis Vuitton Fall 2024
Α-Δ: Ujoh Fall 2024, Louis Vuitton Fall 2024

Τα «ταπεινά» μποτάκια επιστρέφουν για ακόμη μια σεζόν (αν θεωρήσουμε ότι «έφυγαν» ποτέ από τα trends). Αν και ένα διαχρονικό στιλ παπουτσιού που τιμάμε ιδιαίτερα τώρα το φθινόπωρο, μέσα από τις πασαρέλες βλέπουμε το εύρος αυτού του style: παχιές σόλες, έντονα χρώματα, τετράγωνες μύτες αλλά και κλασικά σχέδια, επιβεβαιώνουν ότι τα μποτάκια θα έχουν πάντα μια δυναμική παρουσία, στις πασαρέλες και την γκαρνταρόμπα μας.

Hot αποχρώσεις

Α-Δ: Dries van Noten Fall 2024, Gucci Fall 2024 / Launchmetrics Spotlight
Α-Δ: Dries van Noten Fall 2024, Gucci Fall 2024

Ανάμεσα στα brat greens και τα παστέλ που κυριαρχούν στα color trends, υπάρχουν 2 χρώματα που ξεχωρίζουν περισσότερο απ’ όλα και που ταιριάζουν φανταστικά με τη φθινοπωρινή μας γκαρνταρόμπα: το καφέ και το βουργουνδί ή αλλιώς το espresso brown και το wine red. Οι βαθιές, σκούρες τονικότητες του καφέ και του κόκκινου, 2 αποχρώσεις αμιγώς συνδεδεμένες με την εποχή αυτή του χρόνου, που βλέπουμε να κάνουμε δυναμική έφοδο στις μπότες μας. Από over the knee boots μέχρι και κλασικά μποτάκια, η τάση αυτή είναι για τις λάτρεις της διαχρονικότητας.