CELEBRITIES

Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν κάναμε παιδιά, δεν μπορέσαμε. Μετά δεν θέλαμε. Αλλά είμαστε οικογένεια»

NDPPHOTO / ΘΩΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Το βράδυ της Τετάρτης, 2 Οκτωβρίου, ο Αιμίλιος Χειλάκης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Καλύτερα Αργά. Μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός μίλησε για τη σύγχρονη μορφή οικογένειας, στην οποία ανήκει και αυτή που έχει δημιουργήσει με τη σύζυγό του, Αθηνά Μαξίμου και τον σκύλο του. Για εκείνον δεν είναι απλά ένα ζευγάρι, αλλά μία οικογένεια την έννοια της οποίας δεν ορίζει η απόκτηση ή μη παιδιών.

«2 είναι ζευγάρι ή είναι και οικογένεια;», τον ρώτησε η δημοσιογράφος Αθηναΐς Νέγκα και ο Αιμίλιος Χειλάκης έδωσε τη δική του αποστομωτική απάντηση, σε όσους θεωρούν ότι η δική του μορφή οικογένειας δεν υπάρχει.

«Είμαστε οικογένεια, εγώ η σύζυγός μου και το σκυλάκι μας. Δεν κάναμε παιδιά, δεν μπορέσαμε. Μετά δεν θέλαμε! Τελείωσε η ιστορία. Αλλά είμαστε οικογένεια! Δεν μπορεί κανείς να μου αφαιρέσει το δικαίωμα, εγώ με τον ή την σύντροφό μου και το σκυλί μου να θεωρούμε πως είμαστε οικογένεια. Γιατί είμαστε 3 που νοιάζεται ο ένας για τον άλλον. Αυτός που λέει ότι δεν είναι οικογένεια, δεν νοιάζεται μάλλον ούτε για τα έντερά του», είπε αρχικά ο Αιμίλιος Χειλάκης.

«Το λέει πολύς κόσμος, από ζήλια φαντάζομαι. Ο κόσμος κοιτάζει ένα ζευγάρι που είναι οι δυο τους από ζήλια. Βλέπω ζήλια στα μάτια των ανθρώπων που βασανίζονται με παιδιά που ίσως δεν τα ήθελαν. Υπάρχουν οικογένειες που θέλουν να χωρίσουν και δεν το κάνουν γιατί υπάρχουν παιδιά. Υπάρχουν και ευτυχισμένες οικογένειες, προς Θεού. Αλλά οι περισσότερες οικογένειες που βλέπω, είναι που βλέπουν εμένα και την Αθηνά που είμαστε DINK οικογένεια -Dual Income No Kids- που εμείς προσπαθούμε να περάσουμε όσο πιο καλά μπορούμε μεταξύ μας και τους άλλους και να κρατάμε ευτυχισμένους ανθρώπους γύρω μας κι αυτοί δεν είναι», σημείωσε στη συνέχεια ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Ο Αιμίλιος Χειλάκης γνωρίζει όπως είπε ότι αυτό που λέει ακούγεται «χοντρό». Ωστόσο στη συνέχεια των λόγω του είπε και μία μεγάλη αλήθεια με την οποία θα ταυτιστείς αν έχεις ακούσει έστω και μία φορά αδιάκριτες ερωτήσεις σχετικά με την απόφασή σου να κάνεις παιδιά ή μη, να παντρευτείς ή μη, να ακολουθήσεις τον δρόμο που επιβάλει η κοινωνία και τα στερεότυπά της ή όχι. Οι άνθρωποι που τον αφορούν οι ζωές των άλλων και που εκφράζονται γι’ αυτές με τρόπο που έστω και καλυμμένα αποπνέει αρνητικότητα, έχουν μάλλον οι ίδιοι πρόβλημα με τις δικές τους επιλογές ζωής.

«Είναι χοντρό αυτό που λέω, το ξέρω! Απλά εμείς είμαστε καλά που η οικογένειά μας είναι αυτής της δυαδικότητας. Οι άλλοι δεν είναι καλά και προβάλλουν σε εμάς το “είστε σίγουρα καλά;”. Όχι, μια χαρά είμαστε», σημείωσε ο Αιμίλιος Χειλάκης. Ο ίδιος στη συνέχεια μίλησε για τα νέα παιδιά τα οποία συναναστρέφονται μέσω της εργασίας τους με τη σύζυγό του και που στη ζωή τους.

«Εμείς έχουμε παιδιά. Έχουμε τα νέα παιδιά. Το καλοκαίρι είχαμε μια ομάδα νέων παιδιών. Τι σπουδαίοι ηθοποιοί. Τα βλέπω αυτά τα παιδιά και λέω ευτυχώς που δεν ήσασταν στη γενιά μου να σας συναγωνιστώ», συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

Τι είναι η DINK οικογένεια όπως αυτή που έχει ο Αιμίλιος Χειλάκης και η Αθηνά Μαξίμου

Dual Income No Kids (διπλό εισόδημα, χωρίς παιδιά) είναι οι λέξεις που χαρίζουν τα αρχικά τους στον όρο DINK. Περιγράφει ένα ζευγάρι που δεν έχει αποκτήσει παιδιά και ζει μαζί, ενώ και τα 2 μέλη του έχει εισόδημα. Καθώς και οι 2 συμβάλλουν με τα έσοδά τους στο σπίτι και δεν έχουν τα επιπλέον έξοδα της ανατροφής ενός παιδιού, θεωρείται ότι αυτού του τύπου η οικογένεια ζει με περισσότερη οικονομική άνεση, αν και τίποτα δεν είναι απόλυτο. Ο όρος υπάρχει από την εποχή των 80s, ενώ κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Οικονομικής Κρίσης έγινε κοινωνική τάση καθώς όλο και περισσότερα ζευγάρια περίμεναν αρκετά πριν κάνουν παιδιά ή επέλεγαν να μην αποκτήσουν καθόλου παιδιά.

Πάντως η οικογένεια του Αιμίλιου Χειλάκη θα μπορούσε να περιγραφεί και με τον όρο DINKWAD, δηλαδή Dual Income No Kids With a Dog (διπλό εισόδημα χωρίς παιδιά με έναν σκύλο).