CELEBRITIES

Γιώργος Μαζωνάκης: Οι νέες δηλώσεις για την αδερφή του. «Όλα εδώ πληρώνονται»

ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ/oneman.gr/

Ήταν τέλη Μαΐου όταν έγινε γνωστό πως ο Γιώργος Μαζωνάκης αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά συγγενικού του προσώπου, με σκοπό την προστασία της περιουσίας του. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως αυτό το πρόσωπο ήταν η αδερφή του, Βάσω.

Έκτοτε έχουν γίνει δηλώσεις και από τις 2 πλευρές. Ακολούθησε η πρώτη τηλεοπτική αναφορά του Γιώργου Μαζωνάκη στη δικαστική διαμάχη με την αδερφή του, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Στα νεότερα, ο τραγουδιστής προχώρησε σε νέες δηλώσεις μέσω των δικηγόρων του Θένιας Καραγιλάνη και Ιάκωβου Βενιέρη, αφότου κατέθεσε 2 αγωγές λογοδοσίας στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Γιώργος Μαζωνάκης: Οι νέες δηλώσεις για τη δικαστική του διαμάχη με την αδερφή του, Βάσω

Ο τραγουδιστής, λοιπόν, σύμφωνα με το επίσημο δελτίο Τύπου, κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών 2 αγωγές λογοδοσίας λίγους μήνες μετά το ξέσπασμα της δικαστικής διαμάχης για οικονομικές διαφορές με την αδελφή του, Βάσω Μαζωνάκη.

Αναλυτικά στην επίσημη ανακοίνωσή του, ο Γιώργος Μαζωνάκης αναφέρει: «Πρώτη φορά, εδώ και δεκαετίες ως καλλιτέχνης (και περισσότερες ως άνθρωπος) έρχομαι αντιμέτωπος με τόσο δύσκολη κατάσταση, προσπαθώντας να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου. Αγωγές λογοδοσίας κατέθεσα. Η κρίση της Δικαιοσύνης. Η παραβίαση του νόμου (αν και ποιος;). Η πρόκληση υλικών ζημιών.

Αναζήτηση νομικών ευθυνών, ενέργειες απαραίτητες για να προστατεύσω τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μου και με την πίστη, ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες σ’ αυτούς που εμπλέκονται και θα αποκαταστήσω τη ζημιά που έχω υποστεί. Την υλική. Και τη ζημιά μέσα μου; Το λάβωμα της εμπιστοσύνης στους ανθρώπους, στους ανθρώπους που τους θεωρούσα δικούς μου; Τη ζημιά της ψυχής μου; Ποιο δικαστήριο και ποια δικαιοσύνη θα την αποκαταστήσει, που θα ασχολείται με το δίκαιο και όχι μόνον με το νόμιμο; Ποια;

Υ.Γ.: Και όλα εδώ, πληρώνονται!»

Σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου που είχε αποσταλεί μέσω των δικηγόρων του στα ΜΜΕ, ο τραγουδιστής ζητούσε από την προηγούμενη εταιρεία, που διαχειριζόταν την καλλιτεχνική του πορεία, να παραδώσει τα στοιχεία οικονομικής της δραστηριότητας, εντός προθεσμίας, ενώ στην ίδια ανακοίνωση συνέχιζε τη διαμάχη του με την αδερφή του, Βάσω Μαζωνάκη, μιλώντας για «ματαίωση» που ένιωσε από τους κοντινούς του ανθρώπους και χωρίς να την ονοματίζει.

Ως το 2019-20, η Βάσω Μαζωνάκη ήταν η manager και η διαχειρίστρια των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων του καλλιτέχνη. Πρώτη φορά το 2014-15 ακούστηκαν κάποιες φήμες για ρήγμα στη σχέση τους, με αιτία και τότε τα οικονομικά του καλλιτέχνη, όμως τότε η ρήξη τους δεν είχε πάρει περαιτέρω έκταση.

Μέχρι και τη σεζόν 2019- 2020, λοιπόν, η Βάσω Μαζωνάκη ήταν παρούσα στα μαγαζιά όπου εμφανιζόταν ο καλλιτέχνης. Από το 2021, όμως, που ο τραγουδιστής ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Κέντρο Αθηνών βάζοντας στο πρόγραμμά του και μια καθημερινή, την Πέμπτη, φέρεται να μην έχει το management η αδερφή του.