ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Φενγκ Σούι: Η απλή κίνηση που θα αυξήσει τη θετική ενέργεια στο υπνοδωμάτιο

Pexels

Η τέχνη του Φενγκ Σούι αναπτύχθηκε πριν από περίπου 3.000 χρόνια στην Κίνα και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο των 5 βασικών στοιχείων της φύσης: ξύλο, φωτιά, γη, νερό και μέταλλο. Η κυριολεκτική μετάφραση του “feng” σημαίνει άνεμος και του “shui”, νερό. Στην κινεζική κουλτούρα, ο άνεμος και το νερό συνδέονται με την ευημερία, την τύχη και την καλή υγεία. Για τον λόγο αυτό, όπως καταλαβαίνεις, η χρήση των κανόνων του Φενγκ Σούι στον κόσμο του interior design είναι ευρέως διαδεδομένη.

Απ’ όλους τους χώρους του σπιτιού στους οποίους «απλώνει» τα πλοκάμια του το Φενγκ Σούι, εμείς θα καταπιαστούμε με το υπνοδωμάτιο και την απλή κίνηση που θα προσελκύσει τη θετική ενέργεια προς τα εκεί.

Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι το υπνοδωμάτιο είναι το πιο ιδιωτικό και ενεργειακά συνδεδεμένο μέρος του σπιτιού με σένα. Επομένως, οι εφαρμογές του Φενγκ Σούι μπορεί να έχουν πραγματικά ισχυρή επίδραση στην προσωπική σου ενέργεια και την ισορροπία μέσα στο υπνοδωμάτιο.

Φενγκ Σούι: Η απλή κίνηση που θα αυξήσει τη θετική ενέργεια στο υπνοδωμάτιό σου

Το να αερίζεις σε καθημερινή βάση το υπνοδωμάτιό σου, ανοίγοντας παράλληλα και τις κουρτίνες για να επιτρέπεις στο φυσικό φως να εισχωρεί εκεί, είναι μια απαραίτητη διαδικασία ώστε να ανανεώνεται η ενέργεια.

Όταν το υπνοδωμάτιο είναι ευάερο, επιτρέπει στην ενέργεια Chi να ρέει ελεύθερα στον χώρο. Η καλή ροή του αέρα βοηθά στην απομάκρυνση της στάσιμης ενέργειας, η οποία σε πολλές περιπτώσεις θεωρείται αρνητική. Εάν ένα δωμάτιο είναι κλειστό και η ατμόσφαιρά του είναι «βαριά» και αποπνικτική, η ενέργεια παγιδεύεται και αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αίσθηση ευεξίας.

Το φυσικό φως είναι, επίσης, ζωτικής σημασίας στο Φενγκ Σούι καθώς αντιπροσωπεύει την καθαρότητα της ενέργειας. Ένα φωτεινό δωμάτιο που λόυζεται από φυσικό φως εκτοξεύει τα επίπεδα θετικής ενέργειας, αυξάνοντας την ευημερία και τα ευχάριστα συναισθήματα.

Το φως αντιπροσωπεύει τη yang ενέργεια (αρσενική ενέργεια που φέρνει κίνηση και δράση), ενώ ο αέρας συνδέεται με την απαλότητα της yin ενέργειας (θηλυκής ενέργειας). Η ισορροπία αυτών των στοιχείων στο υπνοδωμάτιο θα βοηθήσει στη δημιουργία αρμονικού περιβάλλοντος και θετικών δονήσεων. Όταν ένα δωμάτιο είναι φωτεινό και ευάερο, επιτυγχάνεται και η ισορροπία μεταξύ δράσης και ηρεμίας.