DECO

Μπορντώ: 8 ιδέες διακόσμησης από το Pinterest με πρωταγωνιστή το It χρώμα της σεζόν

iStock

Βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του φθινοπώρου. Αυτό σημαίνει πως οι τάσεις της F/W σεζόν που έχει ξεκινήσει, έχουν καθοριστεί -ήδη- από τις παρασέλες μεγάλων οίκων που παρακολουθήσαμε τον προηγούμενο καιρό. Όσον αφορά τις τάσεις στα color trends, ο νικητής της φετινής φθινοπωρινής/χειμερινής παλέτας είναι το μπορντώ. Αυτό το βαθύ, κόκκινο χρώμα που έχει πάρει το όνομά του από το γαλλικό κρασί Bordeaux ήταν ανέκαθεν από τα αγαπημένα του φθινοπώρου. Η τωρινή αναβίωσή του σηματοδοτεί μια στροφή προς τα πιο ζεστά, πιο πολυτελή χρώματα για το 2024 και το 2025 που πλησιάζει.

Shows μεγάλων οίκων όπως Gucci, Bottega Veneta, Ferragamo και Prada που έλαβαν χώρα στις Εβδομάδες Μόδας του Fashion Month, λοιπόν, ήταν η αρχική απόδειξη αυτής της αναβίωσης. Έπειτα ακολούθησαν celebrities και influencers που υιοθέτησαν αυτό το χρώμα στα looks τους, δίνοντάς μας μια γεύση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Πλέον, όλα είναι πολύ ξεκάθαρα: Το μπορντώ υπάρχει παντού γύρω μας. Από τον κόσμο του interior design, τις βιτρίνες καταστημάτων, την αρχική του Pinterest, μέχρι το feed μας στο Instagram και το FY στο TikTok, αυτό το πλούσιο, αρχοντικό χρώμα και οι συγγενικές αποχρώσεις του, κυριαρχούν.

Βαθύ oxblood, βουργουνδί, merlot, καμπερνέ, ρουμπινί. Αυτές είναι μερικές από τις βασικές αποχρώσεις που προκύπτουν από το χρώμα-κλειδί της σεζόν και χαρακτηρίζονται από διαχρονικότητα και κομψότητα. Και αν τη δεδομένη στιγμή αναζητάς μια πηγή έμπνευσης για να φέρεις αέρα ανανέωσης στα aesthetics του χώρου σου, με βάση το μπορντώ και τις παραλλαγές του, εμείς συγκεντρώσαμε για εσένα 8 εντυπωσιακές ιδέες διακόσμησης από το Pinterest.

Το μπορντώ είναι trend: 8 ιδέες διακόσμησης από το Pinterest για να το βάλεις στον χώρο σου

Αν σκέφτεσαι να ανανεώσεις το χρώμα στο τοίχο του καθιστικού, αυτό είναι το σημάδι που περίμενες για να το κάνεις.

Ένας μπορντώ καναπές στο σαλόνι σου θα δείχνει σίγουρα εντυπωσιακός.

Αν δεν θες να αγοράσεις καινούργιο καναπέ, ένα μπορντώ κάλυμμα θα κάνει τη δουλειά.

Ανανέωσε το χρώμα στα ντουλάπια της κουζίνας.

Ξεκίνα ήδη να ψάχνεις χρώματα κιμωλίας.

Το μπορντώ στο μπάνιο, όπως το είδαμε στο Pinterest.

Μικρές deco λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά.

Μπορείς να επενδύσεις σε ένα χαλί με μπορντώ λεπτομέρειες, έναν πίνακα ζωγραφικής, ένα coffee table και όποιο άλλο διακοσμητικό με μπορντώ color details σου κεντρίσει το ενδιαφέρον και ταιριάξει στο στιλ διακόσμησης του σπιτιού σου.

Το μπορντώ στο υπνοδωμάτιο.

Μπορείς είτε να αλλάξεις χρώμα στον τοίχο είτε να επενδύσεις σε λευκά είδη όπως πάπλωμα, κουβέρτες, διακοσμητικά μαξιλάρια, ριχτάρια και κουβερλί. Η απόφαση, δική σου.