CELEBRITY STYLE

Η Κάτια Ζυγούλη με look ωδή στο καλοκαιρινό ντύσιμο στον γάμο του Απόστολου Ρουβά. Τι θα αλλάζαμε

Ιnstagram.com/katiazygouli/

Κάτι που σχολιάζουμε αρκετοί από εμάς αυτή την περίοδο, είναι ο καιρός. «Πότε θα φθινοπωριάσει;», «Πότε θα σταματήσει να κάνει τόση ζέστη;». Φράσεις που έχουμε ξεστομίσει στους φίλους, τους συναδέλφους μας και που (σχεδόν) όλοι ελπίζουμε να μην χρειαστεί να πούμε πάλι. Όμως, παρά τον «καλοκαιρινό» καιρό, στα μέσα Οκτώβρη, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ντυνόμαστε με τα καλοκαιρινά μας ρούχα. Ούτε φυσικά, ότι πρέπει να φοράμε μόνο τα φθινοπωρινά μας. Μια μίξη και των 2, είναι μια καλή επιλογή που συναντάει τις απαιτήσεις του «φθινοπωροκαλόκαιρου» που βιώνουμε.

Η Κάτια Ζυγούλη πάντως, δεν ακολούθησε αυτή την τακτική. Αντιθέτως, είδε τα 30άρια του καιρού και αποφάσισε να επιλέξει κομμάτια από την καλοκαιρινή της γκαρνταρόμπα, για την εμφάνισή της στον γάμο του αδερφού του συζύγου της Σάκη, Απόστολου Ρουβά. Ο γάμος πραγματοποιήθηκε Οκτώβρη με υψηλή -για τα δεδομένα της περιόδου- θερμοκρασία και η Κάτια Ζυγούλη είπε να ντυθεί «καλοκαιρινά». Ήταν αυτή η πιο σωστή επιλογή; Κατά τη γνώμη μου όχι, και εξηγώ γιατί.

Η Κάτια Ζυγούλη «ακυρώνει» το φθινοπωρινό ντύσιμο. Το «ακατάλληλο» ρούχο για φθινοπωρινό γάμο

Δεν διαφωνώ καθόλου με το γεγονός ότι πρέπει να ντυνόμαστε με βάση τον καιρό, ανεξαρτήτως της εποχής του χρόνου που διανύουμε. Είναι φθινόπωρο, αλλά λόγω ζέστης νιώθουμε σαν να μην τέλειωσε ποτέ το καλοκαίρι. Παρ’ όλα αυτά, όσον αφορά το ντύσιμό μας, κάποια πράγματα έχουν αλλάξει. Έχουμε βάλει ξανά τα ελαφριά layers στις εμφανίσεις μας, φοράμε όλο και περισσότερο «κλειστά» παπούτσια, αλλά και πιο «βαριά» υφάσματα (denim, πλεκτά), που κάνουν το ντύσιμό μας πιο φθινοπωρινό. Η Κάτια Ζυγούλη, από την άλλη, με την εμφάνισή της στον γάμο του Απόστολου Ρουβά, σαν να «ακυρώνει» το φθινοπωρινό ντύσιμο, με το look της.

Για την επίσημη περίσταση, επέλεξε ένα όχι και τόσο επίσημο ρούχο που «φώναζε» καλοκαίρι: ένα μακρύ φόρεμα με τιράντες και ένα έντονο φλοράλ μοτίβο, στα χρώματα του aquamarine και του κόκκινου. Το φόρεμα συνόδευσε με ένα ζευγάρι σανδάλια με διακοσμητικά στοιχεία και μια μπεζ Dior clutch τσάντα.

3868227 / NDPPHOTO / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΦΑΛΕΞΗΣ
3868227

Δεν υπήρχαν κοσμήματα στο σύνολο που θα το έκαναν πιο formal και ίσως, καταλληλότερο για την περίσταση, ενώ δεν υπήρχε ένδειξη ότι ντύθηκε για έναν φθινοπωρινό γάμο. Αντιθέτως, το look της ήταν η επιτομή του καλοκαιρινού ντυσίματος, ένα outfit ιδανικό για μια περίσταση, όπως για drinks ή για δείπνο σε κάποιο μαγαζί ενός νησιού, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Τίποτα δεν μαρτυρά ότι έχει ντυθεί για να παρευρεθεί ως καλεσμένη σε έναν φθινοπωρινό γάμο. Για την ακρίβεια, αυτό που μας βοηθάει να καταλάβουμε ότι πάει σε μια φθινοπωρινή εκδήλωση, είναι ο Σάκης Ρουβάς στο πλευρό της. Ο τραγουδιστής φαίνεται να έχει αντιληφθεί καλύτερα πώς μπορεί κανείς να συμπεριλάβει στοιχεία από το καλοκαιρινό και το φθινοπωρινό ντύσιμο, αναμειγνύοντας πιο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις με τα essentials του φθινοπωρινού ντυσίματος, όπως είναι ένα πουκάμισο, ένα σακάκι και τα κλειστά Oxford παπούτσια.

Τι θα έκανε το look της πιο φθινοπωρινό

Βλέποντας το ζευγάρι μαζί, λοιπόν, δεν μπορείς να καταλάβεις εύκολα ότι έχουν ντυθεί για την ίδια περίσταση. Αυτό όμως, που θα πρόσφερε μια στιλιστική ισορροπία στο σύνολο που φόρεσε η Κάτια Ζυγούλη, είναι το styling. Κατ’ εμέ, χρειαζόταν 2 πράγματα: πιο φθινοπωρινά στοιχεία, αλλά και παραπάνω «επισημότητα» ή glam λεπτομέρειες.

Ένα oversized σακάκι πάνω από το φόρεμα, θα βοηθούσε στο να γίνει πιο σύνολό της πιο φθινοπωρινό, ενώ ένα ζευγάρι μακριά, statement σκουλαρίκια θα πρόσφεραν τη σωστή δόση formality που απαιτείται συνήθως σε μια τέτοια περίσταση. Ένα ζευγάρι strappy πέδιλα (ακόμα και με χαμηλό τακούνι) δε, θα «γεφύρωναν» το χάσμα του καλοκαιρινού-φθινοπωρινού styling, μιας και τα σανδάλια είναι ένα στιλ παπουτσιού αμιγώς ταυτισμένο με το καλοκαιρινό ντύσιμο.

Κατά τα άλλα, πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρουμε ότι η πιο «χαλαρή» προσέγγιση του beauty look της, από το χτένισμα αλλά και το πιο φυσικό μακιγιάζ της, ήταν μια αναζωογονητική προσθήκη που απλά επιβεβαιώνει ότι η Κάτια Ζυγούλη παραμένει μια από τις πιο όμορφες Ελληνίδες. Λίγη παραπάνω προσοχή στο styling και την περίσταση για την οποία ντύνεται και το look θα είχε στεφθεί με επιτυχία.