FASHION TRENDS

Αυτά είναι τα 6 παντελόνια που θα φορεθούν το φθινόπωρο. Άνεση και στιλ, σημειώσατε Χ

Launchmetrics Spotlight

Με το που πέσει λίγο η θερμοκρασία, ειδικά μετά το πολύ ζεστό καλοκαίρι που περάσαμε, το πρώτο πράγμα που κάνω, είναι να φορέσω το αγαπημένο μου παντελόνι. Πρόκειται για ένα tailored παντελόνι με πιέτες που φτάνει στον αστράγαλο και είναι το τέλειο style για τον σωματότυπό μου. Λατρεύω να το φοράω και μετά από τα 35άρια του Σεπτέμβρη, βιώνουμε πλέον, μια περίοδο που τα παντελόνια μπορούν με άνεση να φορεθούν και να γίνουν και πάλι το επίκεντρο των καθημερινών μας συνόλων.

Δεν νομίζω λοιπόν, ότι υπάρχει καταλληλότερη στιγμή απ’ αυτή, από το να μιλήσουμε για τις τάσεις στα παντελόνια για τη σεζόν. Με βάση τις πασαρέλες και κατά κύριο λόγο το street style, βλέπουμε τα styles που ξεχωρίζουν και που θα μας επιτρέψουν να ανανεώσουμε την γκαρνταρόμπα μας.

Σε αντίθεση λοιπόν, με τις προβλέψεις των social media για την επιστροφή των skinny jeans, οι τάσεις στα παντελόνια φαίνεται να συνεχίζουν το αέναο παιχνίδι της άνεσης. Αν και οι πιο στενές εφαρμογές σε τζιν και παντελόνια έχουν εισχωρήσει διακριτικά στα trends, περισσότερο μέσω styles όπως του κάπρι, οι τάσεις στα παντελόνια δεν σταματούν να βάζουν την άνεση πάνω απ’ όλα.

Οι baggy εφαρμογές πρωταγωνιστούν για ακόμη μια χρονιά στα trends και αυτό φέτος, παρουσιάζεται με διάφορους τρόπους: μέσα από τα fun shapes, με τα horseshoe και τα barrel jeans να πρωτοστατούν στην ιδιαιτερότητα, ενώ τα cargo και τα baggy pants συνεχίζουν σταθερά να κυριαρχούν στα trends, εδώ και περίπου 3 χρόνια. Στις τάσεις στα παντελόνια, βλέπουμε να εισχωρούν και τα animal prints, από τα λεοπάρ και τα snake skins, μια τάση που έχει κατακλύσει τη φετινή μας γκαρνταρόμπα, σε φορέματα, παπούτσια, τσάντες και τώρα και τα παντελόνια.

Παρακάτω, αναλυτικά, τα 6 στιλ παντελονιού που θα φορεθούν περισσότερο αυτό το φθινόπωρο.

Animal prints

Launchmetrics Spotlight

Σε περίπτωση που ζεις σε κάποια σπηλιά στην άκρη του πουθενά, να σου πω ότι τα animal prints, με κυρίαρχο το λεοπάρ, είναι φέτος της μόδας. Την τάση αυτή ξεκίνησαν την άνοιξη κάποια σκανδιναβικά fashion brands, όπως το Ganni, που κυκλοφόρησε ένα λεοπάρ παντελόνι που βγήκε γρήγορα sold out, με το trend των animal prints να απογειώνεται τώρα το φθινόπωρο. Όσον αφορά τα παντελόνια, εκτός του λεοπάρ, στο street style επικρατούν κι άλλα animal prints, όπως το snakeskin και το τιγρέ.

Τάσεις στα παντελόνια: Horseshoe jeans

Launchmetrics Spotlight

Η εμμονή της μόδας με τα πιο άνετα στιλ τζιν παντελονιού δεν φαίνεται να σταματάει και η άνοδος των horseshoe jeans, επιβεβαιώνει περίτρανα την ισχύ των baggy jeans. Η νέα, trending γραμμή στα τζιν παντελόνια εμπνέεται από αυτά της ιππασίας, πρόκειται για την horseshoe σιλουέτα, που έχει αυτό το ιδιαίτερο καμπυλωτό σχήμα. Μαζί με τα horseshoe, βλέπουμε να ξεχωρίζουν και τα barrel jeans -μια παραλλαγή των horseshoe εξίσου άνετη όσο κι αυτά.

Tailored

Launchmetrics Spotlight

Τα tailored κομμάτια της γκαρνταρόμπας (και τα officewear γενικότερα), έχουν την τιμητική τους ήδη από το περσινό φθινόπωρο, με τα tailored παντελόνια να κυριαρχούν και στις φετινές τάσεις. Αυτό το φοριέται-στη-δουλειά-αλλά-και-την-έξοδο στιλ παντελονιού, είναι τρομερά versatile και μας προσφέρει ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους για να το φορέσουμε.

Τάσεις στα παντελόνια: Baggy

Launchmetrics Spotlight

Όσο τα skinny jeans προσπαθούν να εισχωρήσουν στις τάσεις, αυτή των baggy παντελονιών μας υπενθυμίζει τη σταθερή άνοδό τους. Τα άνετα αυτά παντελόνια, αποτελούν πια ένα staple της σύγχρονης γκαρνταρόμπας, ενώ αποπνέουν μια χαλαρή και cool διάθεση, που τα κάνουν ακαταμάχητα.

Pajama

Launchmetrics Spotlight

Αν σου ήρθε ένα flashback από το 2020 και τη μόδα της πανδημίας, να ξέρεις, είναι απόλυτα λογικό. Τότε που τα pajama pants ήταν ένα απόλυτα αποδεκτό στιλ παντελονιού, που φορούσαμε με τις matching πουκαμίσες μας, για ένα stylish σύνολο στο σπίτι. 4 χρόνια μετά, η άνεση, συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό παράγοντα στις εμφανίσεις μας και η άνοδος αυτού του παντελονιού το επιβεβαιώνει. Μέσα από τα έντονα χρώματα και prints, τα pajama pants θα «κερδίσουν» όσους αγαπούν την άνεση.

Cargo

Launchmetrics Spotlight

Προσπαθώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που τα cargo παντελόνια δεν ήταν στην λίστα με τις τάσεις στα παντελόνια. Συνειδητοποιώ ότι εδώ και 4 χρόνια, παραμένουν σταθερά στα trends και μπορώ να καταλάβω γιατί: είναι η επιτομή του coolness. Όχι βρες μου ένα πιο cool στιλ παντελονιού απ’ αυτό που να είναι τόσο πρακτικό, όσο αυτό. Σε προκαλώ!