ΠΟΛΗPOP

Πρώτη φορά γήπεδο, όπου Βάρη- Νάπολη, techno vibes και τα 3 σφηνάκια που στέλνουν το στομάχι σου Μεξικό

Η Αθήνα είναι άλλες φορές το φόντο και άλλες – τις περισσότερες – ο βασικός πρωταγωνιστής των ιστοριών των κατοίκων, των επισκεπτών και των περιηγητών της. Η πόλη αναγνωρίζει την ευθύνη που φέρει και φροντίζει έτσι ώστε να τοποθετείται πάντα στις αφηγήσεις με τρόπο που κάνει αίσθηση. Νέα bars, αλλόκοτος κόσμος, προορισμοί γευσιγνωσίας, δρύινα πλατό που περιμένουν τυράκια και αλλαντικά να διπλωθούν περίτεχνα πριν καταναλωθούν και ποτήρια που παρακαλούν να ξεδιψάσουν με chardonnay. Αυτή είναι η πρωτεύουσα όπως τη ζω εγώ και ακολούθως, θα βρεις τα καλύτερα spots που δοκίμασα και σου προτείνω να επισκεφθείς. 

 

Αυτή την πρώτη φορά, στο ΠόληPop, θα φάμε σα να ‘μαστε στη Νάπολη, θα πιούμε συγκλονιστικά σφηνάκια, θα χορέψουμε techno και θα πάθουμε (εγώ δηλαδή) ένα κάποιο πολιτισμικό σοκ με την παρθενική μου επίσκεψη σε αγώνα ποδοσφαίρου.

Ξεκινάμε από το τέλος και το γεγονός ότι μια κατά τ’ άλλα ωραία Κυριακή, βρέθηκα στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσω ποδόσφαιρο για πρώτη φορά στη ζωή μου από τις κερκίδες ενός γηπέδου. Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό σε έναν αγώνα που ενώ δεν χάρισε στους φιλάθλους κανένα χάδι της μπάλας στα δίχτυα κάποιου τέρματος, εκείνοι βρήκαν φυσικά πολλές αφορμές για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την αντίπαλη ομάδα. Εγώ με ρούχα δανεικά και πράσινα, παρίστανα – με επιτυχία θεωρώ – μια υποστηρίκτρια του Παναθηναϊκού και κουνούσα το κεφάλι μου στον ρυθμό των συνθημάτων που σχεδόν μηχανικά από ένα σημείο και μετά, φώναζαν οι γύρω μου. Όταν βέβαια, έδωσα σημασία στους στίχους, συνοφρυώθηκα και ντράπηκα. Κάπως όπως νιώθω και με την τραπ μουσική δηλαδή. Παρ’ όλ’ αυτά, αναγνωρίζω ότι ίσως, σε ενδεχόμενο γκολ, το ενωτικό συναίσθημα να είναι τέτοιο που να ξεπερνά κάθε διχασμό, προσβολή για μαμάδες και αχρείαστα μπινελίκια. Κρίμα τα παιδιά, τόσο τρέξιμο ρίχνουν για την τέρψη σας. Στα θετικά της εμπειρίας, θα σημειώσω οπωσδήποτε τα πολύ ωραία αγόρια που συχνάζουν στις κερκίδες.

Για τη λιγούρα θα πεταχτούμε μέχρι τη Βάρη και τον αγαπημένο μου προορισμό για αυθεντική, ιταλική κουζίνα – το Napul’e. Ο Francesco Granata έχει φέρει κατευθείαν από τη Νάπολη έναν πολύ καλό λόγο για να κάνεις μερικά χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Τα ζυμάρια ταξιδεύουν κι αυτά για χάρη σου από την Ιταλία, γίνονται αφράτα και πλάθονται στις πιο νόστιμες λεπτές πίτσες με τραγανό στεφάνι.

Εμείς πετύχαμε γεμιστούς κολοκυθανθούς, τύχη εφάμιλλη με το να βρεις σκαμπό να κάτσεις στη μπάρα του αγαπημένου σου μαγαζιού στο κέντρο της Αθήνας, Σάββατο βράδυ. Στη Βάρη θεωρείται ιεροσυλία αν φύγεις από το Napul’e χωρίς να δοκιμάσεις το θεσπέσιο τιραμισού, που σίγουρα δεν έχεις ξαναφάει όμοιό του και «θα σε ανεβάσει», ακριβώς όπως προστάζει και το όνομά του.

Napul’e, Βασιλέως Κωνσταντίνου 43, Βάρη

Επόμενη στάση στο Barro Negro, στο κέντρο της Αθήνας, αλλά βασικά στο Μεξικό. Το πιο ενημερωμένο αθηναϊκό μπαρ για τεκίλα και mezcal, αξίζει την προσοχή σου και σίγουρα μια δοκιμή από (όλα) τα cocktails του. Στα προσωπικά μου αγαπημένα είναι το δικό τους Oaxaca Negroni με mezcal (λατρεύω την καπνιστή επίγευση), αλλά και τη Smokey Margarita τους.

Αυτή τη φορά όμως, o bartender Ηλίας Γκιβίσης, μας σύστησε τα bandera shots. Στα ισπανικά, bandera σημαίνει σημαία, κι έτσι τα τρία σφηνάκια που προσγειώθηκαν μπροστά μας μιμούνται τα χρώματα της σημαίας του Μεξικού. Lime, τεκίλα και ντομάτα, πρέπει να καταναλωθούν με αυτήν ακριβώς τη σειρά και να τους επιτρέψεις να δημιουργήσουν το δικό τους ξεχωριστό, δυνατό και πεντανόστιμο cocktail στο στομάχι σου. 3 γουλιές και κάνεις ένα γρήγορο ταξίδι στο Μεξικό.

Extra tip: Η Τετάρτη είναι επίσης μια καλή μέρα για να επισκεφθείς το συγκεκριμένο μπαρ και να δοκιμάσεις το ceviche night τους, αλλά και τα στρείδια Ατλαντικού (με λίγα drops ταμπάσκο).

Barro Negro, Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15, Αθήνα

Θα κλείσω και θα σε χορέψω, όχι στο ταψί, αλλά στην Πλατεία Θεάτρου. Το Zed Athens έχει μόλις ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό της Αθήνας που αγαπά την ηλεκτρονική μουσική και υπόσχεται να γίνει κορυφαίος προορισμός για όσους θέλουν να κουνηθούν σε ρυθμούς electro dance, house και techno.

 

Δύο stages, μια πολύ εντυπωσιακή μπάρα και φωτορυθμικά σε τοίχους και ταβάνια, απογειώνουν την εμπειρία αυτού του ολοκαίνουργιου night club. Στα συν, το πολύ ενδιαφέρον (και στιλιστικά) κοινό του. Μην ξεχνάς να ενημερώνεσαι από τα social media για τα επερχόμενα parties.

Zed Athens, Πλατεία Θεάτρου 10, Αθήνα

Τα λέμε στο dancefloor!

@ladylikegr Η @Marion Palioura βγαίνει πολύ στην πόλη και γράφει για νέα/ διαχρονικά hot/περίεργα/niche μέρη να βγεις, να φας, να πιεις, να χορέψεις, να φλερτάρεις, να ζήσεις την Αθήνα, όπως τη ζει εκείνη. Σε αυτό το #ΠΟΛΗPOP έχει πρώτη φορά γήπεδο, όπου Βάρη- Νάπολη, techno vibes και τα 3 σφηνάκια που στέλνουν το στομάχι σου Μεξικό. #fypage #foryoupage #fyp #ladylikegr ♬ original sound LadyLike