CELEBRITIES

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Μίλησε για τη «μεταμόρφωσή» του και το ξάφνιασμα μπροστά στον καθρέφτη

Ladylike.gr / Θεοφύλακτος Μιχαήλ

Η Φάλαινα γράφτηκε το 2012 και ξεκίνησε ως θεατρικό έργο πριν γίνει ταινία το 2022 και χαρίσει στον Brendan Fraser την αναγνώριση που για πολλά χρόνια είχε χάσει, καθώς και πολλά βραβεία ερμηνείας, ανάμεσά τους και το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. Τη σεζόν 2024- 2025 η Φάλαινα ανεβαίνει θεατρικά στο θέατρο Νέος Ακάδημος, με πρωταγωνιστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη.

Οι πρώτες εικόνες του -οριακά αγνώριστου και μεταμορφωμένου – ηθοποιού που θα υποδηθεί τον αυτοκαταστροφικό, παχύσαρκο μέχρι νοσηρότητας, καθηγητή αγγλικών, Τσάρλι, είδαν το φως της δημοσιότητας και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των social media και των μέσων ενημέρωσης. Ο ίδιος ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του ότι είναι «χαμαιλέοντας» όσον αφορά τη δουλειά του, εννοώντας ότι μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε ρόλο χωρίς να τον περιορίζουν οι ταμπέλες.

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Όσα είπε για τη δυσκολία της μεταμόρφωσης και το συναισθηματικό βάρος

Μετά τη θεατρική πρεμιέρα του, ο ίδιος μίλησε στην κάμερα του Breakfast@Star και τον Ηλία Σκουλά. «Δόξα τω Θεώ γι’ αυτό που ονειρευτήκαμε για το υπέροχό μας έργο. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν βοηθούν ο ένας τον άλλο. Εύχομαι η κοινωνία μας να μπορούσε να αλλάξει για να βοηθάμε ο ένας τον άλλο περισσότερο», είπε αρχικά ο ηθοποιός για τη sold out πρεμιέρα της παράστασης.

Όσο για τη δυσκολία της μεταμόρφωσής του στον ρόλο και το συναισθηματικό βάρος που αυτός κουβαλά, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η μεταμόρφωσή μου πρακτικά έχει μία δυσκολία. Χρειάζεται να κάτσεις 2 ώρες ακίνητος. Το τι εκπροσωπεί αυτός ο ήρωας είναι πολύ σημαντικό. Αυτό είναι μη υποφερτό μέσα μου συναισθηματικά.

Με κέρδισε σε αυτόν τον ρόλο ότι μιλάει για τους ανθρώπους που θεωρούν δεδομένο ότι αύριο θα είμαστε εδώ. Δεν πρέπει να παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο. Όταν είδα το πρόσωπό μου στον καθρέφτη την πρώτη φορά ξαφνιάστηκα. Μετά περισσότερο συγκινήθηκα, γιατί είναι δύσκολο να φαντάζεσαι πως ένας άνθρωπος μπορεί να φτάσει στο τέρμα για την αγάπη. Δεν κουράζομαι πάνω στη σκηνή, η ζωή μου έξω με κουράζει περισσότερο», πρόσθεσε ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης.

Η υπόθεση

Ο Τσάρλι, ένας αυτοκαταστροφικός, παχύσαρκος μέχρι νοσηρότητας, καθηγητής αγγλικών, που έχει χάσει κάθε επαφή με τον έξω κόσμο, μαζί και κάθε επιθυμία να συνεχίζει να βρίσκεται εν ζωή, «βουλιάζει» μέσα στον χρόνο περιμένοντας την λύτρωση από την ίδια τη ζωή. Παλεύει να συμφιλιωθεί με την αποξενωμένη κόρη του και με το ίδιο το παρελθόν του.

Η Φάλαινα σε ωθεί να βρεις την ανθρωπιά σου σε χαρακτήρες που δεν είναι ούτε καλοί ούτε κακοί, που έχουν πλούσιο και περίπλοκο εσωτερικό κόσμο. Όλοι τους έχουν κάνει λάθη, αλλά μοιράζονται την επιθυμία να αγαπήσουν ακόμα και όταν οι άλλοι μοιάζουν ότι δεν μπορούν. Είναι μια ιστορία που θέτει το ουσιαστικό ερώτημα: Μπορούμε να σώσουμε ο ένας τον άλλον; Αυτό είναι σημαντικό σήμερα, ειδικά όταν οι άνθρωποι φαίνεται να στρέφονται μακριά από τον διπλανό τους.