ΑΤΖΕΝΤΑ

Αυτό το ΣΚ στην Αθήνα έχει Ghibli classics και φθινοπωρινό Meet Market

The Meet Market

Το 3ο κατά σειρά σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου στην Αθήνα, έχει φθινοπωρινό Meet Market, ένα φεστιβάλ βινυλίων για να ανανεώσεις τη συλλογή σου, μία παράσταση για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα που αξίζει να δεις, αλλά και ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα για όλους τους φαν του Studio Ghibli.

Ακολουθούν παρακάτω, 7 στάσεις για να σημειώσεις στην ατζέντα σου.

Ghibli Classics: Τα αγαπημένα του Μιγιαζάκι στο Cinobo Πατησίων

Η ομάδα του Cinobo διασώζει και αναγεννά τον ιστορικό κινηματογράφο Αλεξάνδρα Πατησίων μετατρέποντάς το στο απόλυτο ανεξάρτητο κινηματογραφικό στέκι αλλά και το αποκλειστικό σπίτι του Midnight Express, της μεταμεσονύκτιας σινεφίλ λέσχης που έχει ιδρύσει ο κριτικός κινηματογράφου Άκης Καπράνος. Καθημερινά θα προβάλλονται cult κινηματογραφικά «διαμαντάκια», αφιερώματα σε κλασικές ταινίες και θεματικές ενότητες που θα αλλάζουν ανά μήνα.

Αυτό το σαββατοκύριακο αξίζει να δεις μερικές από τις πιο iconic ταινίες του Studio Ghibli. Το Cinobo Πατησίων φέρνει στην μεγάλη οθόνη φαντασία και χρώμα και προσκαλεί τους φίλους του animation σε ένα μοναδικό και σπάνιο κινηματογραφικό αφιέρωμα.

Αναλυτικό πρόγραμμα και εισιτήρια βρίσκεις εδώ

«18/9»: ένας μονόλογος αγωνίας και αγώνα

Το «18/9» είναι ένας μονόλογος αγωνίας και αγώνα. Στο επίκεντρο βρίσκεται η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η εμβληματική δίκη για τη ναζιστική οργάνωση.

Στοιχεία από αληθινές μαρτυρίες και πραγματικά περιστατικά μπλέκονται μέσα από τη μυθοπλασία με το κοινωνικό ψυχογράφημα ενός κοριτσιού που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας σ’ ένα ακροδεξιό έγκλημα με αποτέλεσμα να αλλάξει η ζωή της και να βρεθεί μπροστά σε αδυσώπητα διλήμματα. Η ηρωίδα στο «18/9» δεν είναι αήττητη, ατρόμητη, γυαλιστερή ηρωίδα.

Είναι διάφανη και εύθραυστη. Μπορούμε να δούμε όλες τις πληγές της. Είναι δικός μας άνθρωπος, γειτόνισσα, φίλη, αδελφή που παλεύει με τους φόβους της, τώρα, λίγες ώρες πριν από την κατάθεσή της στην δίκη για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής. Ένας απλός άνθρωπος που γίνεται υποκείμενο της ιστορίας.

Ερμηνεύει η Δώρα Χρυσικού. 

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 10 Οκτωβρίου 2024 (Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων). Mέρος των εσόδων θα διατεθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας». Περισσότερα εδώ.

The Meet Market -Fall Edition στην Αθήνα

Αν ψάχνεις λίγη φθινοπωρινή ανανέωση στιλ και σπιτιού τότε αξίζει να κάνεις ένα πέρασμα από το Meet Market. To Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου το Meet Market δίνει το καθιερωμένο του ραντεβού στις δύο πλατείες της Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων. Μια γιορτή δημιουργικότητας, καινοτομίας και τοπικού ταλέντου με περισσότερα από 160+ ελληνικά brands – διαχρονικά αγαπημένα αλλά και πολλά πρωτοεμφανιζόμενα -, συμπεριλαμβανομένων σχεδιαστών, καλλιτεχνών και μικρών παραγωγών. Θα έχεις, επίσης, την ευκαιρία να δοκιμάσεις streetfood αλλά και εκλεκτές μπύρες από τοπικές μικροζυθοποιίες και ξεχωριστά cocktails από το bar.

Vinyl Market στην Τεχνόπολη

Αν ψάχνεις μερικά νέα (ή και παλιά) βινύλια για τη συλλογή σου σημείωσε στην ατζέντα σου το Vinyl Market. Από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις ένα σωστό vinyl hunting απολαμβάνοντας παράλληλα ευχάριστες μουσικές στον χώρο της Τεχνόπολης.

«Η Ελληνίδα που κατέκτησε το Χόλιγουντ»: Αφιέρωμα στην Κατίνα Παξινού

Με αφορμή τα 80 χρόνια από τη βράβευσή της με Όσκαρ, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης εγκαινιάζει τη συνεργασία του με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζοντας ένα αφιέρωμα στις σημαντικότερες κινηματογραφικές επιτυχίες της μεγάλης τραγωδού: Για ποιον χτυπά η καμπάνα, Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα, Ο Ρόκο και τα αδέρφια του, Το Νησί της Αφροδίτης.

Από την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, η Ταινιοθήκη, θα προβάλει 4 ταινίες και ένα ντοκιμαντέρ (δύο επεισόδια του Παρασκηνίου αφιερωμένα στην Κατίνα Παξινού), δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει μια άλλη όψη της κορυφαίας ερμηνεύτριας και να ξαναθυμηθεί μερικά από τα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Πανσέληνος του Kυνηγού με βραδινή πεζοπορία στην αετοφωλιά της Πάρνηθας

Με οδηγό το ολόγιομο φεγγάρι του Οκτωβρίου και τους έμπειρους συνοδούς βουνού, η Action Fun ετοιμάζει με ασφάλεια μία μοναδική βραδιά στα ορεινά δασικά μονοπάτια της Πάρνηθας. Αν θέλεις μια εμπειρία περιπέτειας στη φύση, κοντά στην Αθήνα αυτή η εξόρμηση είναι για σένα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Συναυλία Ηλεκτροακουστικής Μουσικής στην Αθήνα

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου η Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, φιλοξενεί ένα δίπτυχο αφιέρωμα στην ηλεκτροακουστική μουσική, με σύγχρονα έργα μεικτής τεχνικής που συνδυάζουν ακουστικά όργανα και ηλεκτρονικές πηγές. Οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν λάπτοπ μαζί με καινοτόμες πρακτικές για την επεξεργασία του ηχοχρώματος, ενσωματώνοντας αλγοριθμικές διαδικασίες για τη δόμηση του μουσικού υλικού.

Ο ακροατής θα έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει ηχητικά τοπία, εκεί που ο φυσικός ήχος και η ψηφιακή επεξεργασία συγκλίνουν, μέσα από τη δουλειά της Γεωργίας Σπυροπούλου και του Ανδρέα Μνιέστρη, της Άρτεμης Γιώτη και του Παναγιώτη Κόκορα, της Βασιλικής Λεγάκη και του Αποστόλη Λουφόπουλου, της Πηνελόπης Μπεκιάρη και του Θοδωρή Λώτη, του Δημήτρη Μαρωνίδη και του Ορέστη Καραμανλή.

Εισιτήρια εδώ