SHOPPING

Οι κρέμες προσώπου που κάθε γυναίκα αξίζει να επενδύσει στην εμμηνόπαυση

iStock

«Πόσο υπέροχο θα ήταν να φτάναμε σε ένα σημείο στο οποίο θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις (περί εμμηνόπαυσης) ανοιχτά και χωρίς ντροπή. Να παραδεχτούμε ελεύθερα ότι αυτό συμβαίνει. Έτσι ώστε να μη νιώθουμε ότι τρελαινόμαστε ή ότι είμαστε μόνες σε κάθε σύμπτωμα που μπορεί να βιώνουμε», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων σε παλαιότερη συνέντευξή της στο περιοδικό People, η Gillian Anderson για τον στιγματισμό και τη σιωπή γύρω από το θέμα της εμμηνόπαυσης.

12 μήνες μετά την τελευταία περίοδο, ξεκινά επίσημα η εμμηνόπαυση, ένα ακόμη φυσιολογικό κεφάλαιο/ φάση στη ζωή κάθε γυναίκας, που σηματοδοτεί μια νέα πραγματικότητα και κάθε άλλο πρέπει παρά να αντιμετωπίζεται ως ταμπού. Κατά μέσο όρο, οι περισσότερες γυναίκες μπαίνουν στην εμμηνόπαυση μεταξύ 45 και 55 ετών (οπότε μπορείς να αντιληφθείς για τι ποσοστό γυναικών σ’ όλο τον κόσμο μιλάμε, πόσο μάλλον για πόσο χρόνια από τη ζωή μας).

Βέβαια, παρά το γεγονός πως κάθε γυναίκα μπορεί να βιώνει διαφορετικά την εμμηνόπαυση, αρκετά συνηθισμένες είναι οι αλλαγές– λόγω ορμονών (πτώση οιστρογόνων) – στο γυναικείο σώμα (εξάψεις, διαταραχές του ύπνου, αύξηση βάρους κλπ), την ψυχολογία (αλλαγή διάθεσης, κυκλοθυμία κλπ), αλλά και την ποιότητα της επιδερμίδας (τα σημάδια γήρανσης γίνονται πιο ορατά) και στα μαλλιά.

 

Εμφανείς ρυτίδες, έντονη ξηρότητα, θαμπή και άτονη επιδερμίδα, χαλάρωση (λιγότερη ελαστικότητα και σφριγηλότητα), είναι μερικά από τα σημάδια γήρανσης της επιδερμίδας που παρατηρούνται, όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στα χέρια, τον λαιμό, το ντεκολτέ, λόγω της απώλειας υγρασίας και κολλαγόνου, αλλά και της πιο αργής, κυτταρικής ανανέωσης. «Στο κατώφλι της εμμηνόπαυσης ή και μετά από αυτήν, παρατηρείται έντονη ξηρότητα του δέρματος γενικά και σε πρόσωπο και σε όλο το σώμα. Οι σμηγματογόνοι αδένες υπολειτουργούν μέχρι πλήρους αδράνειας. Επομένως, ο στόχος είναι ένας: Ενυδάτωση» μας έχει πει χαρακτηριστικά η δερματολόγος Θεώνη Ματούλα. Η επιδερμίδα χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή.

Παράλληλα, σημαντική επίδραση παρατηρείται και στην ψυχολογία των γυναικών, καθώς πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν άγχος και απώλεια αυτοπεποίθησης. Η έλλειψη πληροφόρησης εμποδίζει συχνά τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν αυτές τις αλλαγές (εξωτερικές και εσωτερικές) με αισιοδοξία και τόλμη.

Μετά την αναγνώριση και την αποδοχή λοιπόν, των σημαδιών και σταδίων της εμμηνόπαυσης, έρχεται η στιγμή της δράσης. Ο κόσμος της ομορφιάς, τα τελευταία χρόνια έχει εστιάσει την προσοχή του στην κάλυψη των αναγκών του δέρματος, τόσο κατά την περιεμμηνόπαυση, όσο και κατά την εμμηνόπαυση, δημιουργώντας skincare προϊόντα με συστατικά νέας γενιάς, στοχευμένη δράση και κλινικά αποδεδειγμένα αποτελέσματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Vichy που ενθαρρύνει τις γυναίκες να αγκαλιάσουν αυτή τη νέα φάση της ζωής τους και να ζητήσουν βοήθεια όποτε την χρειάζονται. Η φροντίδα της επιδερμίδας με τη χρήση εξειδικευμένων προϊόντων περιποίησης, όπως η σειρά Neovadiol που αναπτύχθηκε ειδικά για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση, είναι ένα σημαντικό βήμα σε αυτή τη διαδικασία, ενώ η συζήτηση με επαγγελματίες υγείας και η υποστήριξη από το κοινωνικό περιβάλλον είναι απαραίτητες για μια ομαλή μετάβαση.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης που τιμάται κάθε χρόνο στις 18 Οκτωβρίου, λοιπόν, κάνουμε ένα ”kind reminder” αφενός σ’ ένα θέμα που αφορά εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως, σηματοδοτώντας μια νέα περίοδο στη ζωή τους, αφετέρου στο πόσο σημαντικό είναι να αφουγκραζόμαστε και να φροντίζουμε τις ανάγκες του δέρματός μας (και σ’ αυτή τη φάση ζωής), χρησιμοποιώντας πιο εξειδικευμένους skincare συμμάχους, με πιο συμπυκνωμένες φόρμουλες και ενεργά συστατικά που συμβάλλουν στη βαθιά ενυδάτωση, την προστασία, την ανάπλαση και την επανόρθωση των φθορών.

Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που οι περισσότερες κρέμες ημέρας και νύχτας που διορθώνουν τα σημάδια της εμμηνόπαυσης έχουν πιο πλούσια, παχύρευστη υφή.

Στόχος άλλωστε, της Παγκόσμιας Ημέρας Εμμηνόπαυσης είναι η ενδυνάμωση των γυναικών, η κατανόηση των συμπτωμάτων στον οργανισμό και την επιδερμίδα και η αντιμετώπισή τους. Καμία παύση στην εμμηνόπαυση.

Οι κρέμες ημέρας και νύχτας για τις ανάγκες της επιδερμίδας στην εμμηνόπαυση

Κρέμες Ημέρας:

Η Neovadiol είναι η πρώτη «εξειδικευμένη» σειρά της Vichy που στοχεύει στην αντιστάθμιση των ορατών επιπτώσεων των ορμονικών αλλαγών στην επιδερμίδα πριν, κατά την περίοδο και μετά την εμμηνόπαυση. Αυτή η κρέμα ημέρας, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά της σε πανίσχυρα δερματολογικά δραστικά συστατικά (περιέχει ένα συνδυασμός Pro-Χylane, Νιασιναμίδη και Υαλουρονικό Οξύ) επανενεργοποιεί τους μηχανισμούς της επιδερμίδας ενάντια σε: απώλεια ελαστικότητας, σφριγηλότητας και ρυτίδες. Κατάλληλη ακόμη και σε γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα, στην εμμηνόπαυση.

 

Ενισχυμένη με τεχνολογία Meno-Reverse™ (μίγμα φυσικών πεπτιδίων με στοχευμένη δράση αναπλήρωσης όγκου και πυκνότητας) και Ocean Light Complex (μίγμα από εκχύλισμα κρίνου και πολυσακχαριτών θαλάσσιας προέλευσης που επαναφέρει την νεανική όψη και φυσική λάμψη του δέρματος), αυτή η κρέμα ημέρας με SPF 20 και ροζ χρώμα, ειδικά σχεδιασμένη για γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση για αναζωογόνηση και σύσφιγξη. Παράλληλα, είναι εμπλουτισμένη με τη Λευκή Πεύκη, την παγκόσμια καινοτομία Κορρές που ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Συνενώνοντας μοναδικές καινοτομίες επανόρθωσης, αυτή η κρέμα ενισχύει την ενυδάτωση στο ώριμο/ ή και ταλαιπωρημένο δέρμα. H πρωτοποριακή Diamond Velvet Technology προσφέρει στην επιδερμίδα μοναδική velvet υφή, χωρίς να ασφυκτιά το δέρμα. Επιπλέον, χάρη στους ειδικά σχεδιασμένους κρυστάλλους φυσικού διαμαντιού και το Boron Nitride που περιέχεται στη σύνθεσή της κρέμας, επιταχύνεται η κυτταρική ανανέωση, για δέρμα που ακτινοβολεί λάμψη και φρεσκάδα. Παράλληλα, ένας προσεκτικά επιλεγμένος συνδυασμός ισχυρών ενυδατικών δραστικών «κλειδώνει» την υγρασία στην επιδερμίδα, δημιουργώντας παρατεταμένη ενυδάτωση. Τέλος, η τεχνολογία βασισμένη στην Επιστήμη της Επιγενετικής, αναζωογονεί μοναδικά το δέρμα και βελτιστοποιεί την εικόνα του.

Κρέμες Νύχτας:

Με σύνθεση από 96% υστατικά φυσικής προέλευσης, η κρέμα νύχτας για την εμμηνόπαυση της Lierac, διορθώνει τα ορατά σημάδια της εμμηνόπαυσης στην επιδερμίδα όπως η ξηρότητα, η απώλεια πυκνότητας και σφριγηλότητας. Εμπνευσμένη από τους βιολογικούς ρυθμούς της επιδερμίδας, η κρέμα νύχτας για την εμμηνόπαυση ενεργοποιεί την αναγέννηση των κυττάρων και θρέφει την επιδερμίδα με αποτελέσματα που διαρκεί. Η κρεμώδης υφή της «λιώνει» απαλά στο δέρμα για άμεση άνεση. Μέρα με τη μέρα, η επιδερμίδα ανακτά την πυκνότητα, τη θρέψη, τη σφριγηλότητα και την άνεσή της.

Για πρώτη φορά η Nuxe χάρη σε μια νευροεπιστημονική μελέτη, απέδειξε επιστημονικά τα οφέλη της νέας αντιγηραντικής σειράς στην αυτοαντίληψη και την αποδοχή με εκχύλισμα από Porcelain Rose. Αυτό το balm νύχτας ενισχυμένο με βούτυρο καριτέ δίνει στο δέρμα απαλότητα και ανακούφιση. Το πρωί, τα σημάδια κούρασης μειώνονται και η επιδερμίδα φαίνεται αμέσως πιο φωτεινή. Μέρα με την μέρα η επιδερμίδα δείχνει ακόμη πιο ανανεωμένη. Ανάμεσα στα δραστικά συστατικά του, θα βρει κανείς σύμπλοκο κρόκου και μπουκαμβίλιας με ανανεωτική δύναμη, εκχύλισμα από Porcelain Rose που βελτιώνει την λάμψη της επιδερμίδας και εκχυλίσματα από Τζιαογκουλάν και Κίστο που αποκαθιστούν τη σύνθεση λιπιδίων για την νεανικότητα του δέρματος.

Extra Tips

Ο καθαρισμός και η καθημερινή χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας παραμένουν βασικά steps της ρουτίνας, ενώ στην καθημερινή φροντίδα μετά τον ορό και την κρέμα, καλό είναι να χρησιμοποιεί κανείς μία κρέμα ματιών με πιο στοχευμένη δράση (όπως τα σημάδια της ορμονικής γήρανσης της επιδερμίδας, όπως η ξηρότητα και η απώλεια πυκνότητας και σφριγηλότητας) και μία εξειδικευμένη κρέμα για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης σε λαιμό και ντεκολτέ.