WATCHLIST

Η Sydney Sweeney είναι η πιο διάσημη λεσβία πυγμάχος της Αμερικής κι έχουμε αποδείξεις

Christopher Polk/Variety via Getty Images

Η Sydney Sweeney θέλει μια οσκαρική υποψηφιότητα κι αυτό βγαίνει στους ρόλους που επιλέγει. Βαρέθηκε να είναι άλλη μια πανέμορφη ξανθιά του Hollywood και το έριξε στα biopic. Θα υποδυθεί την κορυφαία πυγμάχο Christy Martin και η μεταμόρφωση της είναι ΕΠΙΚΗ.

H “Rocky” της Αμερικής γίνεται ταινία με πρωταγωνίστρια τη Sydney Sweeney

Η Sydney Sweeney θα υποδυθεί τη μόνη γυναίκα πυγμάχο που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του Sports Illustrated. Θα τη σκηνοθετήσει ο David Michôd (του Animal Kingdom και του The King) σε μια άτιτλη ταινία (προς το παρόν), που θα εξιστορεί την αληθινή ιστορία της πιο διάσημης μπόξερ της Αμερικής στη δεκαετία του 1990. Η ηθοποιός είπε στο Deadline για τη μεταμόρφωσή της : «Έκανα kickboxing από 12-19 χρονών. Θέλω να επιστρέψω στο ring, να προπονηθώ και να μεταμορφώσω το σώμα μου. Η ιστορία της Christy είναι απαιτητική σωματικά και συναισθηματικά, υπάρχει μεγάλο βάρος που πρέπει να κουβαλήσω. Αλλά μου αρέσει να προκαλώ τον εαυτό μου».

Η Christy Martin ήταν μια νεαρή queer γυναίκα στη μικρή πόλη της West Virginia τη δεκαετία του 1990. Καταγόταν από μια σχετικά συντηρητική οικογένεια και δεν της επέτρεψαν να είναι αυτή που ήταν (ανοιχτά λεσβία), έτσι χρησιμοποίησε την πυγμαχία ως όχημα για να εκφράσει τον εαυτό της και την οργή της. Χρειάστηκε να κάνει θεμελιώδεις συμβιβασμούς στη ζωή της, ο πιο σημαντικός από τους οποίους ήταν να παντρευτεί έναν κακοποιητικό άντρα. Η Christy Martin επέζησε από απόπειρα γυναικοκτονίας, αφού τη μαχαίρωσε ο σύζυγός της, James Martin, και την πυροβόλησε στο σπίτι τους στη Φλόριντα. Τον Απρίλιο του 2012, κρίθηκε ένοχος για απόπειρα δολοφονίας δεύτερου βαθμού. Καταδικάστηκε 2 μήνες αργότερα σε 25 χρόνια φυλάκιση και εκτίει την ποινή του στο σωφρονιστικό ίδρυμα Graceville.

Η Sydney Sweeney ενσαρκώνει την Christy Martin, που αγωνίστηκε από το 1989 έως το 2012 και εισήχθη στο International Boxing Hall of Fame το 2020 – την πρώτη χρονιά που οι γυναίκες συμμετείχαν στην ψηφοφορία (ουσιαστικά είναι η το πρόσωπο που «νομιμοποίησε» τη συμμετοχή των γυναικών στο άθλημα της πυγμαχίας). 

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης η Katy O’Brian του Love Lies Bleeding ως η αντίπαλος της στο μποξ που έγινε η μετέπειτα σύζυγος της, Lisa Holewyne, και ο Ben Foster ως James Martin.