WATCHLIST

Η πραγματική ιστορία της γυναίκας που βγήκε (τηλεοπτικό) ραντεβού στα τυφλά με έναν βιαστή 100 γυναικών

Leah Gallo/Netflix via Spentzos

Το 1978, ένας serial killer βρήκε το επόμενο πιθανό θύμα του στην τηλεόραση, στην εκπομπή Ραντεβού στα Τυφλά. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Anna Kendrick, Woman of the Hour, βασίζεται σε αυτή την αληθινή ιστορία. Ο κατά συρροήν δολοφόνος που έγινε γνωστός ως Dating Game Killer έρχεται στο Netflix.

Το Woman of the Hour βασίζεται σε αληθινή ιστορία;

Στις μέρες μας, βλέπουμε το Love Island, το Love is Blind, το Power of Love αλλά πριν την επέλαση των ριάλιτι, υπήρχε το Ραντεβού στα Τυφλά (βασισμένο στο format Dating Game) που ήταν κάτι σαν το Tinder με παρουσιάστρια και διαφημίσεις. Μια συμμετέχουσα έκανε μερικές ερωτήσεις σε 3 παίκτες που δεν είχε δει ποτέ και όταν διάλεγε αυτό που της άρεσε περισσότερο, πήγαιναν μαζί διακοπές για να δοκιμάσουν τη σχέση τους.

ραντεβού Leah Gallo/Netflix via AP

Εν αγνοία της αστυνομίας εκείνη την εποχή, ο 35χρονος τότε Rodney Alcala είχε βιάσει και δολοφονήσει 5 γυναίκες τους μήνες πριν από τη μετάδοση του επεισοδίου. Πιστεύεται ότι ο Rodney Alcala επιλέχθηκε επειδή ήταν ψηλός, όμορφος και γοητευτικός και οι παραγωγοί δεν έκαναν έλεγχο ιστορικού. Η διαγωνιζόμενη στο Dating Game, Cheryl Bradshaw, τον επέλεξε για ραντεβού της. Σήμερα, οι Αρχές πιστεύουν ότι μπορεί να σκότωσε πάνω από 100 γυναίκες και κορίτσια.

Ο Rodney Alcala πήγε πραγματικά στο The Dating Game (το δικό μας Ραντεβού στα Τυφλά) — καταδικάστηκε για 7 φόνους σε 2 πολιτείες και είναι ύποπτος για πολλούς άλλους. Ο σεναριογράφος της ταινίας, Ian McDonald, ανακάλυψε την ιστορία του Dating Game σε έναν ιστότοπο αληθινού εγκλήματος και εμπνεύστηκε να γράψει ένα σενάριο που βρέθηκε στη «μαύρη λίστα με τα καλύτερα σενάρια χωρίς παραγωγή» το 2017. 

Η Anna Kendrick στο ρόλο της Cheryl, μιας άνεργη ηθοποιού που πείστηκε από τον ατζέντη της να εμφανιστεί σε μια δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή, The Dating Game (Ραντεβού στα Τυφλά). Αυτός που επιλέγει για ραντεβού – είναι ο Rodney Alcala (Daniel Zovatto), ένας κατά συρροή βιαστής και δολοφόνος. Στην πραγματικότητα, δεν βγήκε ποτέ ραντεβού μαζί του γιατί ένιωθε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Και είχε δίκιο. Η απόφαση πιθανότατα της έσωσε τη ζωή. Το 1980, ο Alcala καταδικάστηκε σε θάνατο στην Καλιφόρνια για τη δολοφονία της 8χρονης Robin Samsoe.

Σε μια νέα δίκη το 2010, κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της 8χρονης καθώς και 4 άλλων γυναικών ηλικίας μεταξύ 18 και 32 ετών. Το 1994, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, ο Rodney Alcala έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο You, the Jury, στο οποίο υποστήριξε ότι ήταν αθώος.