FITNESS

8 εύκολοι τρόποι για να «κόψεις» 500 θερμίδες την ημέρα

iStock

Ανεξάρτητα από το είδος του διατροφικού προγράμματος που ακολουθείς για να χάσεις βάρος, πρέπει να καις περισσότερες θερμίδες από όσες λαμβάνεις κάθε μέρα. Για τα περισσότερα άτομα, η μείωση περίπου 500 θερμίδων την ημέρα είναι μια καλή αρχή. Κατά προσέγγιση εάν μπορείς να καταναλώνεις 500 λιγότερες θερμίδες κάθε μέρα, μπορεί να χάσεις περίπου ένα κιλό την εβδομάδα.

Αν τώρα αναρωτιέσαι πώς μπορείς να καταφέρεις το στόχο σου, μπορείς να δοκιμάσεις μερικούς από τους παρακάτω 8 τρόπους για να «κόψεις» 500 θερμίδες κάθε μέρα. Είναι πιο εύκολο από όσο νομίζεις.

Άλλαξε τα σνακ σου

8 εύκολοι τρόποι για να «κόψεις» 500 θερμίδες την ημέρα Unsplash

Πολλοί άνθρωποι αναζητούν ένα ή 2 σνακ μεταξύ των γευμάτων. Το σνακ είναι καλό αρκεί να κάνεις επιλογές που θα σε γεμίσουν με λιγότερες θερμίδες. Το κλειδί είναι να έχεις έτοιμα μερικά υγιεινά σνακ όταν «χτυπάει» η πείνα. Αντί για ένα επεξεργασμένα σνακ, δοκίμασε ένα φλιτζάνι ποπ κορν, ένα φλιτζάνι σταφύλια και ένα χαμηλό σε λιπαρά κομμάτι τυριού ή ένα μικρό μήλο και 12 αμύγδαλα. Επιλέγοντας υγιεινά σνακ 2 φορές την ημέρα θα «κόψεις» εύκολα 500 θερμίδες.

«Κόψε» μια λιχουδιά με πολλές θερμίδες

Προσπάθησε να αφαιρέσεις ένα τρόφιμο με πολλές θερμίδες κάθε μέρα. Είτε πρόκειται για ένα ντόνατ το πρωί, ένα μπράουνι, είτε για κέικ σοκολάτας μετά το δείπνο, θα «κόψεις» 250 έως 350 θερμίδες ή περισσότερες. Για να κάψεις άλλες 150 θερμίδες, κάνε ένα γρήγορο περπάτημα 40 λεπτών μετά το μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο.

Μην πίνεις τις θερμίδες σου

Μερικά γλυκά ποτά, μπορούν εύκολα να προσθέσουν έως και 500 θερμίδες ή περισσότερες μέσα στην μέρα σου. Ακόμη και τα φαινομενικά αθώα smoothies φρούτων έχουν πολλές θερμίδες, (έως και 400 στα 475 mL). Προτίμησε νερό, σκέτο ή αρωματισμένο, ανθρακούχο νερό ή μαύρο καφέ ή τσάι και εξοικονόμησε θερμίδες για τροφές που θα σε βοηθήσουν να νιώσεις χορτάτη/ος.

Απόφυγε τα refills

Ας μη γελιόμαστε, είναι εξαιρετικά εύκολο να συνεχίζεις να γεμίζεις το πιάτο σου σ΄ ένα οικογενειακό τραπέζι. Μια δεύτερη μερίδα φαγητού ωστόσο, μπορεί να προσθέσει ανεπιθύμητες θερμίδες στην καθημερινή σου διατροφή. Προσπάθησε όμως να γεμίσεις μια φορά το πιάτο σου και εάν εξακολουθείς να μην αισθάνεσαι ικανοποιημένη/ος, πρόσθεσε μια δεύτερη μερίδα σαλάτα, ψητών λαχανικών, ή φρούτων.

 Αλλαγές με χαμηλές θερμίδες

Ένας ακόμα έξυπνος τρόπος για να «κόψεις» θερμίδες, είναι να αντικαταστήσεις τροφές με πολλές θερμίδες, με άλλες πιο safe επιλογές. Για παράδειγμα, εάν μια συνταγή απαιτεί ένα φλιτζάνι (240 mL) κρέμα γάλακτος (455 θερμίδες), χρησιμοποιήστε ένα φλιτζάνι (240 mL) απλό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά (220 θερμίδες).

Απλώς πες «όχι» στα τηγανητά

Το τηγάνισμα μπορεί να προσθέσει πολλές ανθυγιεινές θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά σε οποιοδήποτε πιάτο. Αντί για τηγανητό κοτόπουλο ή ψάρι, επίλεξε ψητό ή βραστό. Και παράλειψε τις τηγανιτές πατάτες. Μια μεγάλη μερίδα πατάτες μόνο μπορεί να προσθέσει σχεδόν 500 θερμίδες σε ένα γεύμα.

Ο κανόνας του ενός πιάτου

Φρόντισε να τρως όλα τα γεύματα κα τα σνακ σε ένα συγκεκριμένο πιάτο ή μπολ. Όταν τρως σνακ από ένα σακουλάκι π.χ, είναι εύκολο να φας περισσότερο από όσο σκοπεύεις. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν τρως μπροστά από την τηλεόραση.

Απόφυγε το αλκοόλ

Η μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ είναι ένας εύκολος τρόπος για πολλούς ανθρώπους να μειώσουν τις θερμίδες. Το αλκοόλ δεν έχει καμία θρεπτική αξία, επομένως όταν καταναλώνεις αλκοόλ, λαμβάνεις κενές θερμίδες, (έως και 500 σε ορισμένες περιπτώσεις).  Εάν παραγγείλεις ένα ποτό, προτίμησε μια ελαφριά μπύρα (355 mL -103 θερμίδες) ή ένα ποτήρι κρασί (145 mL -120 θερμίδες).