CELEBRITIES

Η Χρύσα Ρώπα μίλα ανοιχτά για την κατάθλιψή της

NDPPHOTO / NDP PHOTO

Η Χρύσα Ρώπα έκανε φέτος την τηλεοπτική της επιστροφή μέσα από την κωμική σειρά του Alpha, Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα. Με αυτή την αφορμή παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται, όπου μεταξύ άλλων παραδέχτηκε ότι πάσχει από κατάθλιψη.

Η Χρύσα Ρώπα είναι μία από τις διάσημες προσωπικότητες της τέχνης στη χώρα μας, που συμβάλει στην αποστιγματοποίηση της ψυχικής ασθένειας. Η ίδια άλλωστε μιλώντας στη δημοσιογράφο Ναταλία Αργυράκη, επεσήμανε ότι αντιμετωπίζει με την κατάλληλη ιατρική βοήθεια την κατάθλιψη σαν να είναι «ίωση».

«Ίσως ήταν μία περίοδος που δεν μπορούσα να διαχειριστώ κάποια πράγματα στη ζωή μου. Έπρεπε να βρω τι μου κάνω και για αυτό τα μάζεψα και πήγα στην Αρχαία Επίδαυρο. Έπρεπε να βρω τι φταίει. Δεν μπορεί να φταίνε πάντα οι άλλοι. Εγώ έχω κατάθλιψη. Αγωγή παίρνω, γιατί εγώ πιστεύω πολύ στη χημεία.

Έχω πολύ καλούς γιατρούς που αυτό το αντιμετωπίζουμε σαν ίωση. Απλά η Ελλάδα είναι εσωστρεφής κι εγωκεντρική. Εγώ είχα ακούσει για το burn-out πριν από 25 χρόνια. Εδώ δεν αργήσαμε απλά, ούτε φτάσαμε καν», είπε μεταξύ άλλων η Χρύσα Ρώπα στη συνέντευξή της.

Η ηθοποιός μίλησε επιπλέον για την πολιτική, αλλά και για την εποχή της ψηφιακής επικοινωνίας στην οποία ζούμε, κατά την οποία τα αρνητικά σχόλια γίνονται με όλο και μεγαλύτερη ευκολία.

«Αυτή η ηλεκτρονική εποχή που περνάμε αγαπάς να μισείς, μισείς και στέλνεις. Δεν τα ξέρω και πολύ καλά αυτά. Κάποιος μπορεί να μπει και να γράψει για εσένα τα καλύτερα έως τα πολύ χειρότερα. Έχει πάρει μεγάλη έκταση η απορία μας: “Μα γιατί μου είπε αυτό και γιατί έγραψε εκείνο;”. Δεν μπορεί να είμαστε τόσο ανυποψίαστοι.

Κάτι άλλο που δεν καταλαβαίνω είναι ότι νομίζουμε πως η τηλεόραση είναι οι πάντες. Δεν είναι. Ο κόσμος δουλεύει, βγαίνει έξω, κάνει βόλτες, αγαπιέται, πηγαίνει τα παιδιά τους σε παιδικές χαρές» σημείωσε η Χρύσα Ρώπα.

Μιλώντας για τους πολιτικούς είπε ότι κάνουν «κουτσομπολιό», ενώ τόνισε ότι δεν μπορεί να δείξει εμπιστοσύνη στην πολιτική καθώς «κανείς δεν αναλαμβάνει ευθύνη για τίποτα».

«Τι εμπιστοσύνη να έχεις; Γιατί γίνονται όλα αυτά; Δεν βγαίνει κανείς να πει να σας πω εγώ το έκανα και γιατί έγινε. Εγώ που είμαι άκρως αισιόδοξο άτομο δεν μπορώ πια, στα 69 μου που θα κλείσω, να με ψήσω λίγο, να με παραμυθιάσω λίγο. Δεν υπάρχει καμία κοινωνική πρόνοια», εξήγησε η Χρύσα Ρώπα, πριν μιλήσει και για την κωμική σειρά στην οποία συμμετέχει με την οποία δήλωσε ενθουσιασμένη.