CELEBRITIES

H Penelope Cruz φωτογραφίζει τον Javier Bardem γυμνό: Η αγάπη δεν έδειξε ποτέ πιο sexy

Domenico Stinellis, File/AP Images

Μπορεί η οικειότητα να είναι sexy; Μπορεί να μην σημαίνει ρουτίνα και τον «θάνατο» του έρωτα; Μπορεί η αγάπη να είναι τελικά η μεγαλύτερη πηγή ερωτισμού; Σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις υπάρχει μία καταφατική απάντηση και τη βρίσκεις στη φωτογράφιση που έκανε ο Javier Bardem για το Gentleman’s Journal, με τη σύζυγό του, Penelope Cruz να αναλαμβάνει τον ρόλο της φωτογράφου.

Από το εξώφυλλο μέχρι τις φωτογραφίες του να βουρτσίζει τα δόντια του, να κάνει ντουζ, να διαβάζει ημίγυμνος, να κάθεται στον πάγκο της κουζίνας και να ντύνεται γελαστός (μπορείς να τις δεις όλες εδώ), ο Javier Bardem δείχνει πιο γοητευτικός από ποτέ κι αυτό σίγουρα το οφείλει στη ματιά της Penelope Cruz πίσω από τον φακό.

Στη συνέντευξή του για το περιοδικό, ο Javier Bardem, μίλησε για την πρώτη του συνάντηση με την Penelope Cruz, που τον φωτογράφισε στο σπίτι τους στη Μαδρίτη. Το ζευγάρι έχει συμπρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες μαζί με την πρώτη τους κινηματογραφική συνάντηση να γίνεται στην ταινία Jamon Jamon του 1992. Στιγμιότυπα από τη φωτογράφιση δημοσίευσε το περιοδικό στον επισημο λογαριασμό του στο Instagram.

«Ήταν 17 ετών κι εγώ 22. Ήταν η πρώτη της ταινία και μία από τις πρώτες μου ταινίες. Μία σημαντική ταινία. Γνωριστήκαμε όταν πήγαμε για να προβάρουμε τα ρούχα μας κι όταν κοιταχτήκαμε για πρώτη φορά κάτι συνέβη, νομίζω. Κάτι που δεν έχει καμία εξήγηση, που ξεπερνά τη λογική σκέψη. Αλλά τότε είχαμε διαφορετικές ζωές, διαφορετικούς στόχους και επιδιώξεις. Ωστόσο, κάτι υπήρχε- μία ενέργεια, μία χημεία, ένας τρόπος να στηριζόμαστε ο ένας στον άλλο ως άνθρωποι. Κι αυτό κράτησε για πολύ καιρό, παρόλο που δεν βλεπόμασταν ή μιλούσαμε μεταξύ μας για πολλά χρόνια», εξήγησε ο Javier Bardem.

Το timing, αυτό το είτε αιώνιο πρόβλημα είτε μεγάλη ευλογία στις σχέσεις των ανθρώπων, λειτούργησε υπέρ τους το 2007 που συναντήθηκαν ξανά στην ταινία Vicky Christina Barcelona, του Woody Allen, κατά την οποία ήρθαν κοντά και στην πραγματική ζωή.

«Συνειδητοποιήσαμε ότι το συναίσθημα ήταν ακόμα ζωντανό. Πολύ ζωντανό», σχολίασε γελώντας στη συνέντευξή του ο Javier Bardem. «Προς έκπληξή μας! Αλλά συνέβη το γεγονός ότι ήμασταν και οι 2 ελεύθεροι εκείνη την περίοδο, οπότε φυσικά, αυτό που έπρεπε να συμβεί, συνέβη – 2 άνθρωποι επανασυνδέθηκαν επειδή μοιράζονταν πολλά περισσότερα από ό,τι περίμεναν.

Αλλά μοιραστήκαμε και το γεγονός ότι γνωριστήκαμε πριν από όλο το θόρυβο, πριν από την επιτυχία και πριν μας δουν οι άλλοι με διαφορετικό μάτι λόγω του ποιοι είχαμε γίνει. Κι αυτό είναι μια σημαντική βάση, να βασίζεσαι σε κάποιον επειδή τον ξέρεις αληθινά, και εκείνος σε ξέρει αληθινά. Με βλέπεις, σε βλέπω. Αυτό είναι σημαντικό», σημείωσε ο ηθοποιός καθώς στο μεταξύ τόσο εκείνος όσο και η Penelope Cruz είχαν ξεπεράσει κατά πολύ τα σύνορα της Ισπανίας και έκαναν διεθνή καριέρα στο Hollywood.

Από το 2007 μέχρι σήμερα η Penelope Cruz και ο Javier Bardem χαράζουν την κοινή τους πορεία. Σε αυτή έχουν φέρει στον κόσμο 2 παιδιά, τον Leo και τη Luna. Κι είναι αφοσιωμένοι στο να τα μεγαλώσουν όσο καλύτερα μπορούν. Ο Javier Bardem αποκάλυψε στη συνέντευξή του ότι αυτή την περίοδο διαβάζει το βιβλίο The Parenting Map, προκειμένου να γίνει ένας ακόμα καλύτερος μπαμπάς.

«Τόσο σημαντική είναι η παιδική ηλικία. Όλοι το γνωρίζουμε, αλλά πρέπει να φροντίζουμε και να είμαστε πραγματικά ευαίσθητοι με τα μικρά μας, ώστε να μεγαλώσουν με υγιή τρόπο. Είναι μια επένδυση για την κοινωνία. Κάθε παιδί είναι μια επένδυση για την κοινωνία», είπε ο ηθοποιός που πρόσφατα υποδύθηκε τον πατέρα των αδερφών Menendez στη σειρά Monsters, οι οποίοι τον κατηγορούσαν ότι τους κακοποιούσε σεξουαλικά και γι’ αυτό τον δολοφόνησαν βάναυσα μαζί με τη μητέρα τους.

«Ήταν φρικτά πράγματα που συνέβησαν στην παιδική τους ηλικία και ποτέ δεν μίλησαν γι’ αυτά ή δεν τα μοιράστηκαν», είπε για τον ρόλο του και τη σειρά ο Javier Bardem. «Τραύματα που δεν επιτράπηκε ποτέ να γίνουν αισθητά. Δεν είναι τρόπος να δικαιολογήσουμε ή να απαλλάξουμε τις πράξεις κάποιου. Αντίθετα, είναι ένας τρόπος να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε λίγο καλύτερα το γιατί και από πού προέρχονται. Νομίζω ότι αυτό είναι το μοναδικό εργαλείο που έχει κάθε καλλιτέχνης: να μεταφέρει την εμπειρία, όχι τις ιδέες, ή τη λογική, ή τις θεωρίες. Αλλά την εμπειρία του να είσαι κάποιος άλλος, να κάνεις το κοινό να νιώσει – έστω και για μια στιγμή – σαν αυτό το άτομο, ώστε να διευρυνθεί η κρίση τους», πρόσθεσε.

Ο Javier Bardem, που δήλωσε επίσης ότι «είμαι λιγότερο ντροπαλός όταν δουλεύω στα αγγλικά απ’ ό,τι στα ισπανικά, επειδή στη δική σου γλώσσα οι λέξεις έχουν τόσο πολύ βάρος», θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία Formula 1, ενώ συμμετέχει επίσης στο cast των ταινιών Dune.

Για εκείνον η οικογένειά του είναι «η φυλή» του, όπως είπε στο περιοδικό. «Ξέρω περισσότερο τι πατέρας δεν θέλω να είμαι. Κι αυτός είναι αυτός που είναι μόνιμα πάνω από τα παιδιά του, τους λέει τι να κάνουν, πώς και τους ασκεί πίεση που δεν χρειάζονται. Δεν θέλω να έχω προσδοκίες για το ποιοι θέλω να γίνουν μόνο και μόνο για να νιώσω μία δική μου ανταμοιβή», εξήγησε μιλώντας για τα παιδιά που έχει αποκτήσει με την Penelope Cruz.

Νομίζεις ότι είναι τέλειος; Μπορεί να είναι, όρκο δεν παίρνω με αυτά τα λόγια κι αυτή την τρυφερή και σέξι φωτογράφιση διά χειρός Penelope Cruz αλλά ο ίδιος ο Javier Bardem δηλώνει «ελαττωματικός». «Έχω έναν τόνο ελαττώματα και πράγματα που πρέπει να διορθώσω ως ανθρώπινο ον. Αλλά το να μπορείς να εκπαιδεύσεις κάποιον είναι η πιο σημαντική ευθύνη που θα έχεις ποτέ. Βοηθάς να καθοδηγηθεί, να διαμορφωθεί κάποιος, και πώς μπορείς να το κάνεις αυτό αν δεν εκπαιδεύσεις πρώτα τον εαυτό σου; Αν δεν αξιολογήσεις πραγματικά ποιος είσαι ως άνθρωπος;

Ποιος είσαι; Και τι έχεις πετύχει; Ποια είναι τα ελαττώματά σου; Ποιες οι αρετές σου; Επειδή όλοι πρέπει να δουλέψουμε τις αρετές μας, να τους δώσουμε προσοχή. Και πρέπει πραγματικά να δώσουμε προσοχή στις ελλείψεις μας», κατέληξε ο Javier Bardem που φωτογραφήθηκε για το τεύχος φθινοπώρου για το Gentleman’s Journal.