ΜΑΛΛΙΑ

7 ιδέες για κούρεμα από αγαπημένα Scandi Girls

Instagram/julieblichfeld/

Μπορεί οι Γαλλίδες να έχουν τη χάρη της αβίαστης κομψότητας στον τρόπο που προσεγγίζουν το στιλ και το beauty look τους, όμως τα Scandi-Girls (Σκανδιναβές) μέσα από τον εορτασμό του μινιμαλισμού χωρίς αυτό να σημαίνει απουσία του χρώματος, του sophistication, των clean γραμμών και των διαχρονικών κομματιών, που χαρακτηρίζει το ντύσιμό τους, εμπνέουν, διεκδικώντας (δικαίως αν με ρωτάς) τη δική τους θέση στην καρδιά μας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το ”Scandi Girl Style” ολοένα και περισσότερο, τα τελευταία χρόνια, κατακτά το TikTok και το Instagram.

Εκτός όμως, από υπέροχο στιλ, τα Scandi Girls έχουν εξίσου υπέροχα μαλλιά. Για την ακρίβεια, τα hair looks τους αποπνέουν ένα effortless cool vibe, xωρίς να φαίνεται πως καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια μπροστά στον καθρέφτη. Κι αν σκέφτεσαι αυτή την περίοδο να κάνεις μία αλλαγή στο κούρεμά σου, τί θα έλεγες για λίγο hair inspo από τις Σκανδιναβές;

Από το διάσημο butterfly cut που συνδυάζει όγκο και υφή, μέχρι το κοντό καρέ, παρακάτω θα βρεις μερικές stylish ιδέες για κάθε μήκος και τύπο μαλλιών, από τα Scandi Girls με αγάπη. Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ έχω κλείσει ήδη το ραντεβού μου στο κομμωτήριο. Αποθήκευσε το κούρεμα που σου αρέσει περισσότερο και ζήτα τη συμβουλή του κομμωτή σου.

7 ιδέες για κούρεμα από αγαπημένα Scandi Girls

Butterfly Cut

Το butterfly cut -κούρεμα που θυμίζει τα φτερά της πεταλούδας- χαρακτηρίζεται από έντονα layers, που δίνουν την αίσθηση ενός πιο κοντού κουρέματος, ενώ, το μήκος παραμένει αρκετά μακρύ. Curtain bangs και layers συνδυάζονται με το αποτέλεσμα να φέρνει στο νου τα γεμάτα πλούσιο όγκο και φυσική κίνηση hair looks των 70s.

Long hair, don’t care

Δεν είναι λίγα τα Scandi Girls που επιλέγουν να αφήνουν τα μαλλιά τους μακριά. Το μυστικό τους για να παραμένουν υγιή και λαμπερά; Η συστηματική φροντίδα τους και η χρήση εξειδικευμένων προϊόντων που συνδυάζουν υψηλή ποιότητα με υπέροχες υφές.

Blunt bob

Το αυστηρό καρέ με ίσιο τελείωμα δείχνει υπέροχο ανεξάρτητα από το σχήμα προσώπου και τον τύπο μαλλιών, αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μία all time classic, safe επιλογή.

Ακόμη πιο κοντό καρέ 

Κι αν είσαι έτοιμη για μία μεγαλύτερη αλλαγή στο μήκος των μαλλιών σου, τι θα έλεγες για ένα ακόμη πιο κοντό καρέ;

Μακριές αφέλειες τύπου curtain bangs

Μιλώντας για αφέλειες, οι curtain bangs είναι μία αγαπημένη επιλογή των Γαλλίδων αλλά και των Σκανδιναβών. Δείχνουν κολακευτικές σε οποιοδήποτε σχήμα προσώπου, τύπο και μήκος μαλλιών (από τα ολόισια μαλλιά έως και τα πολύ σγουρά και από τα πολύ μακριά έως το κοντό καρέ), αναδεικνύοντας τα «δυνατά» χαρακτηριστικά του προσώπου, αλλά και ανανεώνοντας το hair look μιας γυναίκας, χωρίς να χρειάζεται να πάρει μεγάλο ρίσκο για μία δραματική αλλαγή- κόβοντας αρκετό από το μήκος στα μαλλιά της.

Layers, layers, layers

Tα layers δεν είναι τίποτε άλλο από το φιλάρισμα που αγαπήθηκε όσο τίποτε άλλο στα ’90s, απλά τα τελευταία χρόνια μας «συστήνεται» στην πιο μοντέρνα εκδοχή του.

Ίσια μεσαίου μήκους μαλλιά

Αν έχεις μακριά μαλλιά, αλλά δεν είσαι έτοιμη για το καρέ, τα μεσαίου μήκους μαλλιά είναι μία καλή και safe ιδέα για το κούρεμά σου.