ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο Γιώργος Παπαδάκης απαντά στους Droulias Brothers: «Είναι τέχνη ο φασισμός αδελφοί Δρούλια;»

ANT1

Η μαντινάδα που αφιέρωσαν στον καταδικασμένο για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη, οι μουσικοί Droulias Brothers, ήταν αρκετή για να προκληθεί σάλος στα social media. Ο καταδικασμένος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή βγήκε από τη φυλακή με 7ήμερη άδεια και επισκέφτηκε νυχτερινό μαγαζί, όπου εμφανίζονται μεταξύ άλλων οι Droulias Brothers. Παρόλο που ο ίδιος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών, πήρε 7ήμερη άδεια και βρέθηκε σε νυχτερινό κέντρο.

Μόλις ο Ηλίας Κασιδιάρης έγινε αντιληπτός από τους 2 καλλιτέχνες, έσπευσαν να του αφιερώσουν μια μαντινάδα στην οποία έκαναν αναφορές στον Γιώργο Παπαδάκη και το περιστατικό όπου ο πρώτος είχε χειροδικήσει κατά της Λιάνας Κανέλλη αφού πρώτα είχε καταβρέξει τη Ρένα Δούρου, υποψήφια με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην προεκλογική περίοδο του Ιουνίου του 2012.

Γιώργος Παπαδάκης: «Είναι τέχνη ο φασισμός αδελφοί Δρούλια;»

«Ηλία αδελφέ μου, λάθος κεφάλι χτύπησες. Ηλία αδελφάκι, έπρεπε να τις έριχνες στον γερο-Παπαδάκη», τραγούδησαν οι Droulias Brothers αποκαλώντας τον Ηλία Κασιδιάρη «αδερφό τους» και εντοπίζοντας το «λάθος» στην καταδικαστέα πράξη, ενός εξάλλου καταδικασμένου από τη δικαιοσύνη ανθρώπου, μόνο στο πρόσωπο στο οποίο στόχευσε τη βία του.

Ο Γιώργος Παπαδάκης σχολίασε το συμβάν μέσα από την πρωινή εκπομπή του, Καλημέρα Ελλάδα. «Αναφέρεται στο περιστατικό εδώ με τη Λιάνα Κανέλη και τη χυδαία επίθεση του Κασιδιάρη σε εκείνη, εδώ. Είναι μια ενέργεια που δεν θέλω να τη χαρακτηρίσω, είναι και ποινικά κολάσιμη. Θα μπορούσα να πω ότι προτρέπει σε βία. Στον φασισμό δεν απαντάω με φασισμό. Δεν πρέπει να λογοκρίνεται η τέχνη τώρα. Είναι τέχνη ο φασισμός αδελφοί Δρούλια;

Εγώ κάποια άλλα πράγματα ξέρω για την ελευθερία στην τέχνη και διαφορετικά εισπράττω τα μηνύματα. Εσείς φαίνεται στον αδελφό σας, γιατί αδελφό σας τον χαρακτηρίσατε, που έχει καταδικαστεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τι να σας πω… Αν έχετε αδελφική σχέση να τη χαιρόσαστε. Στον φασισμό δεν απαντάω. Αυτό το βίντεο κυκλοφόρησε και υπάρχουν και σχόλια, “καλά τα είπες αδελφέ, και καλά να του κάνουν”…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπαδάκης.

Ο Κωνσταντίνος Δρούλιας, μιλώντας στην εκπομπή Super Κατερίνα θέλησε να εξηγήσει ότι η μαντινάδα ήταν στο πλαίσιο της σάτιρας διευκρινίζοντας ότι έκαναν πλάκα και δεν είχαν πρόθεση να προτρέψουν σε πράξεις βίας.

«Του αφιερώσαμε μια μαντινάδα στο πλαίσιο του χιούμορ που μας διακατέχει στο μαγαζί. Εμένα δεν μου αρέσει η λογοκρισία στο τραγούδι. Είμαστε σε ελεύθερη χώρα και μπορούμε να τραγουδήσουμε ό,τι θέλουμε. Ήταν μια πράξη που έγινε πριν από 11 χρόνια, κατακριτέα. Εμείς πάνω στο κομμάτι της διασκέδασης το είπαμε, οι μαντινάδες βγαίνουν αυθόρμητα. Ίσως να μην χρειαζόταν να το πούμε αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής.

Μιλώντας και στην εκπομπή Happy Day, είπε μεταξύ άλλων: «Με αφορμή αυτό το περιστατικό, τη στιγμή που τραγούδαγα στο μαγαζί, υπήρξε αυτός ο αυθορμητισμός. Ακαριαία μου ήρθε αυτή η σκηνή που είχε γίνει με τον Ηλία και την κα. Κανέλλη, εντάξει, δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω το όνομα της γιατί είναι γυναίκα και είναι κατακριτέο το συμβάν αυτό.

Καλά, είτε είναι γυναίκα είτε είναι άντρας, είναι κατακριτέο το να υπάρχει βία και αναφέρθηκα σε μια μαντινάδα σε σχέση με αυτό που είχε γίνει. Ε, ότι έπρεπε να ρίχνατε ξύλο στον γέρο Παπαδάκη! Έχω να ζητήσω συγνώμη από τον κ. Παπαδάκη μόνο γι’ αυτό γιατί εκ παραδρομής και πάνω στον αυθορμητισμό της στιγμής τον είπα γέρο τον άνθρωπο. Αν θίχτηκε και οποιοσδήποτε θίχτηκε περί αυτού, ζητώ συγνώμη πάνω σε αυτό το κομμάτι».

Έχουμε ελευθερία λόγου, εκτός κι αν έχουμε χούντα από τη δημοκρατία και δεν το έχω καταλάβει. Δεν σηκώνει λογοκρισία ούτε υπερασπιζόμαστε τη Χρυσή Αυγή ούτε είμαστε με τη Χρυσή Αυγή ούτε πολιτικά είμαστε με κανένα κόμμα. Ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν είναι φίλος μου, δεν τον γνωρίζω καν. Έχει έρθει στο μαγαζί μια φορά. Αυτήν τη φορά και πρέπει να δώσω λόγο για τη μαντινάδα που είπα», πρόσθεσε ο Κωνσταντίνος Δρούλιας στην προσπάθειά του να δικαιολογηθεί για μία κίνηση εκ προοιμίου προβληματική.

Ακόμα πιο προβληματικό είναι το γεγονός ότι παραμένει αμετανόητος για τη μαντινάδα, που επέλεξε να αφιερώσει σε έναν άνθρωπο που έχει καταδικασθεί για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, που είναι γνωστό σε όλους (και μέσα από τα μάτια της δικαιοσύνης) το τι πρεσβεύει. Οι Droulias Brothers, διά στόματος του Κωνσταντίνου Δρούλια απέδωσαν το περιστατικό αυτό σε κάποιου είδους σάτιρα που κάνουν. Απλώς κανείς δεν αναγνώρισε τη σάτιρα, μάλλον επειδή η βία δεν είναι ούτε αστεία ούτε ανώδυνη υπόθεση.