ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Γιώργος Καραμίχος γνώρισε τον Alexander Payne στον Στέφανο Κασσελάκη

24 Media Creative Team

Ο Γιώργος Καραμίχος είναι ένας ηθοποιός, σκηνοθέτης, παρουσιαστής, καθηγητής υποκριτικής στη σχολή της Stella Adler, ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων, πατέρας και λάτρης της Νισύρου, όπου έχει το σπίτι των ονείρων του. Επίσης, είναι ένας 50άρης που η κρίση μέσης ηλικίας τού έδειξε πώς να προστατεύει τον εαυτό του από το αχρείαστο ξόδεμα. Είναι πάρα πολλά άλλα πράγματα ακόμη που δεν χωράνε στα 6.27 λεπτά του You’ve got Male βίντεο. 

Ο Γιώργος Καραμίχος έχει μεγαλώσει στη Βέροια, ξέρει από τα καλά και τα κακά της επαρχίας. Ήταν χασάπης στο χασάπικο του θείου του. Πλέον, είναι pescetarian (δεν θα αγγίξει χταπόδι ποτέ). Έχει βρει σπίτι σε περισσότερα αδέσποτα σκυλιά και γατιά από όσα πιστεύεις. Η καθημερινότητά του στην πολύβουη Αθήνα έχει πρόβες, παραστάσεις, τηλεόραση και χρόνο που περνά με τον μικρό του γιο. Αυτός είναι ο λόγος που άφησε το Χόλιγουντ κι επέστρεψε στην Αθήνα. Συνεχίζει τα διάσημα σεμινάρια υποκριτικής του (πηγαίνουν και ηθοποιοί της Schaubühne να τους διδάξει την τεχνική του), ξέρει να κάνει ρέικι, ήταν πορτιέρης σε μαγαζί του Λος Άντζελες που σύχναζαν ο Jim Carrey και ο Mickey Rourke. Έριχνε πόρτα μόνο ταξικά.

Ο Γιώργος Καραμίχος κάνει παγκόσμια καριέρα ως ηθοποιός (και δεν βγάζει τηλεβόα να το φωνάξει σε όποιον ξέρει και δεν ξέρει). Είναι αναγνωρίσιμος στην Ιταλία γιατί έπαιξε στο κανάλι RAI, σε 2 επεισόδια της ιταλικής σειράς -εμπνευσμένη από τα αστυνομικά μυθιστορήματα του Πέτρου Μάρκαρη- με τον τίτλο Kostas, το όνομα του επιθεωρητή Χαρίτου. Θα τον δεις και σε σειρά του Prime, το Malice (εκεί παίζει μαζί με τον David Duchovny). 

Εκτός από τηλεοπτικές σειρές (δες τον και στην πρώτη παραγωγή του ERTFLIX, Έρημη Χώρα) και παρουσίαση (είναι πάρα πολύ καλός στο τηλεπαιχνίδι Πες τη Λέξη στην ΕΡΤ), θα τον απολαύσεις φέτος σε 3 θεατρικές παραστάσεις με κεντρικό θέμα την αποδοχή και τη διάρρηξη των ταμπού. Στην παράσταση Outro του Κωνσταντίνου Βασιλακόπουλου, παίζει τον  Λουκά, έναν συγγραφέα που επιστρέφει έπειτα από πολλά χρόνια στο πατρικό του, σ’ ένα χωριό της ελληνικής επαρχίας. Κι εκεί έρχεται αντιμέτωπος με την καταθλιπτική ομοιογένεια. Στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης, ο Γιώργος Καραμίχος σύστησε τον καλό του φίλο, Alexander Payne στον Στέφανο Κασσελάκη

Αυτό που θα καταλάβεις βλέποντας το βίντεο του καλεσμένου μας στο You ‘ve Got Male του LadyLike, είναι ότι ο Γιώργος Καραμίχος δεν νιώθει καμία ανάγκη να φορέσει το απρόσιτο προσωπείο του αναγνωρίσμου/ διάσημου/ celebrity. Είναι ένας πολύ δουλεμένος, γειωμένος, χορτασμένος επαγγελματίας που τα έχει βρει με τον εαυτό του και την οικογένειά του. Και τον αφορά να αφήσει έναν κόσμο καλύτερο στα παιδιά του και στα παιδιά των άλλων. Έναν κόσμο που δεν θα έχουν σημασία τα ανούσια, αλλά μόνο τα σοβαρά πράγματα. Η αλληλεγγύη, η αξιοπρέπεια, η ευγένεια, η αποδοχή, ο αλληλοσεβασμός. 

Info: OUTRO του Κωνσταντίνου Βασιλακόπουλου, ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39. Στον ρόλο της μάνας, η Γιώτα Φέστα. Λουκάς, ο Γιώργος Καραμίχος. Εισιτήρια εδώ.