CELEBRITIES

6 διάσημοι που έχουν αποξενωθεί από τους γονείς τους

Vianney Le Caer/Invision/AP

Ένας θεσμός που επηρεάζει την πορεία της ζωής κάθε ανθρώπου είναι η οικογένειά του. Για την ακρίβεια πρόκειται για τον πρώτο σημαντικό κοινωνικό θεσμό στη ζωή του ατόμου, αφού από την παιδική ηλικία ως την ενηλικίωση διαμορφώνει τον τρόπο συμπεριφοράς, την προσωπικότητα και την ιδιοσυγκρασία του. Θεωρείται το θεμέλιο στην οργάνωση των ανθρώπινων κοινωνιών και γι’ αυτό προστατεύεται από νόμους. Συχνά όμως οι συνθήκες δεν είναι οι ιδανικές.

Η σχέση μεταξύ των μελών μιας οικογένειας μπορεί να γίνουν περίπλοκες και δυσάρεστες. Οι διαφορετικοί χαρακτήρες, η έλλειψη παιδείας των γονέων και τα τραύματά τους, τα κοινωνικά στερεότυπα και το άγχος, μπορούν να οδηγήσουν σε τόσο τοξικές συμπεριφορές, που να «σπάσουν» εντελώς ακόμα και τον πιο δυνατό δεσμό, αυτόν της οικογένειας. Αρκετοί διάσημοι έχουν αποξενωθεί από μέλη της οικογένειάς τους και αυτό τους έχει στιγματίσει. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε όσα έχουν μοιραστεί δημόσια, σχετικά με το γεγονός.

Leighton Meester

Chris Pizzello/Invision/AP

Η σχέση της Leighton Meester με τους γονείς της ήταν πάντα περίπλοκη, από τότε που γεννήθηκε. «Η οικογένειά μου έχει μια τρελή ιστορία», είπε η ηθοποιός από το Gossip Girl στο Us Weekly. Η Leighton Meester γεννήθηκε σε μια φυλακή ενώ η μητέρα της, Constance, είχε καταδικαστεί εκεί για διακίνηση ναρκωτικών. Ο πατέρας της, Doug, εξέτιε επίσης ποινή για αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά. Μετά από λίγους μήνες που τη φρόντιζε η μαμά της, η ηθοποιός μεταφέρθηκε στον παππού και τη γιαγιά της, που τελικά την μεγάλωσαν.

Με τα χρόνια, τόσο η ηθοποιός όσο και η μητέρα της μιλούσαν έντονα για την εχθρότητά τους, τόσο στα μέσα ενημέρωσης όσο και στο δικαστήριο. Το 2010, για παράδειγμα, η μητέρα της την μήνυσε για επίθεση, ισχυριζόμενη ότι η ηθοποιός τη χτύπησε με ένα μπουκάλι, όπως ανέφερε το Hollywood Life. Το 2011, η Constance απέσυρε τις κατηγορίες. «Κοιτάζω πίσω τώρα και το βλέπω με ένα ωραίο φως», είχε μετά από καιρό η ηθοποιός για τα παιδικά της χρόνια. «Υπήρχαν και χαρούμενες, διασκεδαστικές στιγμές».

Evan Agostini/Invision/AP

Ο πολυβραβευμένος ηθοποιός απομακρύνθηκε με έναν από τους γονείς του και συγκεκριμένα τη μητέρα του, όταν άρχισε να αποκτά μεγαλύτερη φήμη, καθώς εκείνη φάνηκε να την απολαμβάνει περισσότερο από εκείνον. «Δεν απαντούσε η μητέρα μου στο τηλέφωνο, αλλά ένας fan μου», είχε πει στο Red Table Talk. Ο ηθοποιός είχε πει ότι προσπαθούσε να βρει μια ισορροπία στη ζωή του με τη φήμη και μοιραζόταν πράγματα με εκείνη, τα οποία είχε παρατηρήσει ότι τα έβλεπε αργότερα στις ειδήσεις την ίδια μέρα ή 3 μέρες αργότερα. Το γεγονός που τον οδήγησε στο να σταματήσει να της μιλάει για 8 χρόνια, ήταν όταν κάλεσε ρεπόρτερ από μια εκπομπή στο παιδικό του δωμάτιο. Πλέον οι σχέσεις τους έχουν αποκατασταθεί πλήρως.

Η Drew Barrymore ξεκίνησε την καριέρα της από 11 μηνών, αφού οι γονείς της την προωθούσαν για να συμμετέχει σε διαφημιστικά. 7 ετών είχε θέμα με τον αλκοολισμό και «πάρταρε» με την μητέρα της. 10 ετών είχε μπλέξει πια και με τα ναρκωτικά, ενώ είχε και κατάθλιψη. Σε ηλικία 14 ετών χειραφετήθηκε νόμιμα από τους γονείς της.

«Ήμουν πάντα συμπονετική με τη μαμά μου, και ήμουν ακόμη περισσότερο όταν έκανα παιδί και είχαμε μια πραγματικά καταπληκτική συζήτηση για αυτό. Ωστόσο, δεν μου έδωσε τη δυνατότητα να μειώσω την απόσταση. Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι στη ζωή μου. Δεν έχω θυμώσει ποτέ μαζί της. Πάντα ένιωθα ενοχές και ενσυναίσθηση και απόλυτη ευαισθησία. Αλλά δεν μπορούμε πραγματικά να είμαστε η μία στη ζωή της άλλης σε αυτό το σημείο», είχε πει το 2014 στο Marie Claire.

Eminem

AP Photo/Carlos Osorio

Ο Eminem μεγαλώνοντας δεν είχε καμία σχέση με τον πατέρα του, Marshall Bruce Mathers. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο πατέρας του προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον γιο του, μέσω μιας ανοιχτής επιστολής που δημοσιεύθηκε στην Daily Mirror, αρνούμενη τους ισχυρισμούς του Eminem ότι είχε εγκαταλείψει αυτόν και τη μητέρα του και ισχυριζόταν ότι ο ράπερ είχε «ταϊστεί με ψέματα» από τη μητέρα του σε όλη του τη ζωή.

Ο Eminem δεν απάντησε στο γράμμα, λέγοντας στον Anderson Cooper το 2010 στο 60 Minutes ότι δεν του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο ισχυρισμός του πατέρα του και συμπλήρωσε  ότι όπου και αν είχαν χαθεί τα δικά του παιδιά του, εκείνος θα τα έβρισκε. Ακόμα και αν δεν είχε τίποτα.

Rihanna

διάσημοι τρομερά αγενείς James Corden @2022 Jordan Strauss/Invision/AP, File/AP Images

Το 2011 η Rihanna μίλησε στη Vogue για την αποξένωση που υπάρχει με τον πατέρα της. Ο πατέρας της αρχικά ανέφερε ότι ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά, ενώ ήταν βίαιος απέναντι στη μητέρα της. Επίσης, είπε ότι είχε πει δημόσια ψέματα ότι είχε μιλήσει μαζί της μετά την επίθεση του Chris Brown.

«Τι σημαίνω για εκείνον;» είπε στο περιοδικό. «Είναι πραγματικά περίεργο. Αυτή είναι η μόνη λέξη που μπορώ να σκεφτώ για να το περιγράψω, γιατί μεγαλώνεις με τον πατέρα σου, τον ξέρεις, είσαι μέρος του. Και μετά κάνει κάτι τόσο περίεργο που δεν μπορώ καν να αντιληφθώ. Ακούς ιστορίες τρόμου για ανθρώπους που πηγαίνουν πίσω από την πλάτη των ανθρώπων και κάνουν περίεργα πράγματα, αλλά πάντα σκέφτεσαι, ”Όχι η οικογένειά μου”. Ο πατέρας μου δεν θα μου το έκανε ποτέ αυτό».

Christina Aguilera

Richard Shotwell/Invision/AP

Η σταρ έχει μιλήσει δημόσια για τη συναισθηματική και σωματική βία που ασκούσε πάνω της, ένας από τους γονείς της, ο πατέρας της. Η μοναδική διέξοδος της ήταν η μουσική. Ως ενήλικη προσπάθησε να έρθει ξανά σε επαφή μαζί του.

«Τον άφησα να επιστρέψει στη ζωή μου για λίγο, αλλά σύντομα συνειδητοποίησα ότι δεν είναι απαραίτητος στη ζωή μου», είχε πει παλιότερα στο περιοδικό Latina. «Έχω μιλήσει για το πόσο σκληρά ήταν τα πράγματα για μένα και είμαι σίγουρος ότι το άκουσε. Δεν μπορεί να ενθουσιαστεί με αυτό. Ίσως λοιπόν μια μέρα μπορούμε να φάμε μαζί μεσημεριανό… Είμαι 31 χρονών τώρα. Ίσως είναι καιρός».