FASHION TRENDS

5 τάσεις στα κοσμήματα που θα γίνουν το highlight των συνόλων σου

Etro Fall 2024 Launchmetrics Spotlight

Εκτός από τη μοναδικότητα που προσφέρουν στο προσωπικό μας στιλ τα κοσμήματα, οι τάσεις που προκύπτουν σε αυτά το αξεσουάρ είναι αυτές που υιοθετούνται πιο εύκολα. Αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι πιο τολμηρό, κάτι που είναι εντελώς αντίθετο του προσωπικού σου στιλ, οι τάσεις στα κοσμήματα σου επιτρέπουν να βγεις πιο εύκολα «έξω από τα νερά» σου.

Αν για παράδειγμα, είσαι φαν του μινιμαλισμού, τα φετινά trends είναι η ιδανική ευκαιρία για να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό. Με τα κοσμήματα μπορείς να πειραματιστείς με τον μαξιμαλισμό, με έναν πιο safe τρόπο από το αν το έκανες με ένα ρούχο σε έντονο χρώμα ή σε ένα πιο δραματικό design. Τα αξεσουάρ και δη τα κοσμήματα είναι το safety net μας όταν θέλουμε να πειραματιστούμε με τα trends, αλλά δεν ξέρουμε πώς. Οι τάσεις στα κοσμήματα για τη σεζόν πάντως, δεν είναι καθόλου “demure”, αλλά μια γροθιά στο στομάχι του quiet luxury που κυριαρχούσε τόσο καιρό στη μόδα, σε ρούχα και αξεσουάρ.

Μπορεί να μην βρεις κάτι το τρομερά πρωτοποριακό ή ιδιαίτερα διαφορετικό ως προς τα είδη των κοσμημάτων, όμως τα trends φέρνουν μέσω των κοσμημάτων μια ευχάριστη ανανέωση που χρειάζεται η γκαρνταρόμπα μας. Μέσα από αυτά επιβεβαιώνεται και πάλι πώς ένα κόσμημα μπορεί να πάει ένα σύνολο μας σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση, ειδικά, μέσα από σχέδια που κάνουν statement και που δεν περνάνε εύκολα απαρατήρητα.

Αν αυτό σε φοβίζει, θα έλεγα να προσπαθήσεις να ξεπεράσεις τους στιλιστικούς σου φόβους, γιατί αυτές οι τάσεις στα κοσμήματα θα δώσουν χαρακτήρα στις εμφανίσεις σου, τονίζοντας την ατομικότητά σου -που μας είναι τόσο απαραίτητη σε μια εποχή γεμάτη κλωνοποιημένα στιλ και απόψεις. Οι παρακάτω 6 τάσεις στα κοσμήματα, όσο loud κι αν είναι, είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να γεμίσουμε το καθημερινό μας ντύσιμο, με δημιουργικότητα.

 

Πέρλες

Miu Miu, Armani Prive / Launchmetrics Spotlight
Miu Miu, Armani Prive

Οι πέρλες έχουν την τιμητική τους από την περσινή σεζόν και με shows όπως αυτά της Simone Rocha, η πολυπλοκότητά τους επιβεβαιώνεται. Οι πέρλες, αν και κάποτε ήταν ταυτισμένες με το συντηρητικό ή το ladylike στιλ, το 2024 έχουν μια πολύ πιο απελευθερωτική όψη. Μπορεί να είναι punk, ρομαντικές, σύγχρονες και να αναδείξουν τη θηλυκότητα ενός ανθρώπου με διάφορους τρόπους.

Τάσεις στα κοσμήματα: Μενταγιόν

Tom Ford, Mame Kurogouchi / Launchmetrics Spotlight
Tom Ford, Mame Kurogouchi

Μην σκέφτεσαι τα λεπτεπίλεπτα μενταγιόν που μπορεί να φοράς ήδη. Σκέψου μακριά κολιέ με μεγάλα και εντυπωσιακά μενταγιόν που εμπνέονται από τα 70s και τα 80s και που τραβάνε όλη την προσοχή πάνω τους. Οι τάσεις στα κοσμήματα για φέτος, εξελίσσουν τα μενταγιόν και μας πάνε «πίσω» και συγκεκριμένα στα σχέδια της Elsa Peretti για τον οίκο Tiffany’s.

Μαξιμαλισμός

Rokh, Chanel / Launchmetrics Spotlight
Rokh, Chanel

Και επίσημα πια, αποχαιρετάμε τον μινιμαλισμό, τουλάχιστον στα αξεσουάρ, με τις τάσεις στα κοσμήματα να αναβιώνουν τα styles που κυριαρχούσαν στα 70s και τα 80s. Αν και αυτό ισχύει για τις τάσεις γενικότερα, αυτή εδώ μας υπενθυμίζει πώς μέσα από το mix & match διαφορετικών στιλ κοσμήματος και το layering, ο μαξιμαλισμός αναβιώνει μέσα από τα αξεσουάρ. Εκπληκτικά statement σκουλαρίκια συνδυάζονται με μακριά κολιέ και statement chokers, με chunky δαχτυλίδια αλλά και πολλά βραχιόλια μαζί, δίνοντας χαρακτήρα και δυναμισμό στις εμφανίσεις μας.

Τάσεις στα κοσμήματα: Κοντά κολιέ

Bottega Veneta, Chloe / Launchmetrics Spotlight
Bottega Veneta, Chloe

Κάτι ανάμεσα στα chokers και τα κλασικά κοντά κολιέ, τα κοσμήματα αυτά είναι το feminine touch που χρειάζονται καμιά φορά, οι εμφανίσεις μας. Μέσα από τις Fall 2024 πασαρέλες, βλέπουμε σχέδια όπως χοντρές αλυσίδες, πολύχρωμα κολιέ με χρώμα αλλά και τα vintage styles που παρουσιάζουν μια φρέσκια ματιά στο κόσμημα αυτό. Στις πασαρέλες είναι που τα βλέπουμε και φορεμένα πάνω από πουλόβερ με ψηλούς γιακάδες, ακόμα και πάνω από παλτό -ένα στιλιστικό #inspo με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Βραχιόλια

Saint Laurent, Fendi / Launchmetrics Spotlight
Saint Laurent, Fendi

Με τον μαξιμαλισμό να κυριαρχεί στα φετινά trends στα κοσμήματα, τάσεις όπως αυτή, ξεχωρίζουν. Τα chunky βραχιόλια (αλλιώς bangles), κυριαρχούν στις πασαρέλες και είναι το μαξιμαλιστικό boost που χρειαζόμασταν. Ειδικά αν φορεθούν πολλά μαζί (ακόμα κι αν είναι σε διαφορετικά σχέδια και χρώματα), κάτι που θα χαροποιήσει όλα εμάς τα 00s kids που τα φορούσαμε έτσι στην εφηβεία.