ΑΤΖΕΝΤΑ

Αυτό το ΣΚ στην Αθήνα έχει φεστιβάλ μπύρας, Almodóvar και Halloween πάρτι

Unsplash

Τελευταίο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου και πρώτο τριήμερο της σεζόν. Αν δεν ετοιμάζεις βαλίτσα για μία ολιγοήμερη εκδρομή τότε υπάρχουν αρκετά πράγματα για να δεις, να κάνεις και να απολαύσεις στην Αθήνα. Κινηματογραφικό αφιέρωμα σε σπάνιες ταινίες του Pedro Almodóvar, φεστιβάλ μπύρας, ελεύθερη είσοδο σε κάποια μουσεία της πόλης ώστε να τα ανακαλύψεις ακόμη περισσότερο και ένα Halloween πάρτι. Ακολουθούν, παρακάτω, 7 στάσεις για να σημειώσεις στην ατζέντα σου.

The Boy, Nalyssa Green και Δεσποινίς Τρίχρωμη συναντιούνται στη σκηνή του Gagarin

Το βράδυ της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου οι The Boy, Nalyssa Green και Δεσποινίς Τρίχρωμη, επιστρέφουν στην σκηνή του Gagarin 205 για μια μοναδική βραδιά με κομμάτια από το νέο δίσκο που ετοιμάζουν.

Εισιτήρια εδώ.

Almodóvar Punk: Ένα ρετρό αφιέρωμα από το Cinobo Πατησίων

Το Cinobo Πατησίων αφιερώνει τον Οκτώβριο στον Pedro Almodóvar και συγκεκριμένα στην πρώιμη εποχή του. Οργισμένες και πολύ αστείες οι πρώτες ταινίες του Ισπανού σκηνοθέτη που έχουν παιχτεί ελάχιστες φορές στην Ελλάδα είναι τρομερά διασκεδαστικές, ένα σύμβολο για την εποχή της ελευθερίας και με έντονο το punk στοιχείο της εποχής που ξεκινούσε στα 80s. Μην χάσεις αυτό το Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, την ταινία Η Πέπι, η Λούσι, η Μπομ και τα άλλα κορίτσια.

Εισιτήρια εδώ.

Ταινία της εβδομάδας στα σινεμά της Αθήνας: Anora

H Anora του Sean Baker, που κατέκτησε το Φεστιβάλ των Καννών και μπαίνει στον δρόμο για τα Όσκαρ προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους της Αθήνας. Αφού την προσθέσεις στη watchlist σου, ο Θοδωρής Δημητρόπουλος εξηγεί τους λόγους που η πρωταγωνίστρια Mikey Madison είναι ήδη το φαβορί για το φετινό Όσκαρ A’ γυναικείου ρόλου.

Beer Factory Festival στην Αθήνα

Για 4 μέρες (25-28/10)  το παλιό Αμαξοστάσιο στο Γκάζι μετατρέπεται και φέτος σε ένα τεράστιο εργοστάσιο μπύρας. 400 διαφορετικές ετικέτες μπύρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις μαζί με μουσικές και απολαυστικό street food. Σημείωσέ το στην ατζέντα σου.

Εισιτήρια εδώ.

Κοκτέιλ στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου τα Athens Cocktails και η Jose Cuervo Tequila παρουσιάζουν ένα Afternoon Cocktail Party στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης. Από νωρίς το απόγευμα στις 16:30 έως στις 23:00, με ελεύθερη είσοδο θα έχεις την ευκαιρία να βιώσεις την απόλυτη Fine Drinking εμπειρία, με cocktails υψηλής ποιότητας στην τιμή των 6€.

Περισσότερα εδώ.

Halloween πάρτι στο Ρομάντσο

Φόρεσε την πιο spooky στολή σου και ετοιμάσου για ένα σκοτεινό Halloween πάρτι στο Ρομάντσο με πολύ χορό και bloody cocktails.

Είσοδος ελεύθερη στις 23.00.

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία της Αθήνας

Η αργία της 28ης Οκτωβρίου δίνει την αφορμή για δωρεάν είσοδο στα μουσεία (που υπάγονται στο Δημόσιο) και τους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας. Μια καλή αφορμή για να απολαύσεις με την ησυχία σου σημαντικές συλλογές μουσείων όπως το Αρχαιολογικό, το Μουσείο της Ακρόπολης ή το Νομισματικό Μουσείο.