Πώς να φτιάξεις το πιο τέλειο carrot cake σε λίγα μόλις λεπτά
- 2 ΔΕΚ 2024
Ιδανική ώρα για σπιτικό carrot cake; Κάθε ώρα, κάθε μέρα. Μία γεύση που αρέσει σε όλους μας, μικρούς και μεγάλους. Κι αν μαντεύεις πως αυτές οι γραμμές γράφονται από κάποια με αξιοζήλευτα skills στη ζαχαροπλαστική και πολύ ελεύθερο χρόνο για μαραθώνιους baking, θα σε διαψεύσω. Σου μιλάει μια εργαζόμενη μαμά που απλά έχει βρει τον πιο γευστικό και σύντομο τρόπο να φτιάχνει carrot cake βγαλμένο από όνειρο. Με το νέο 1·2·Bake! Μίγμα για Carrot Cake, το αγαπημένο μας οικογενειακό κέικ είναι υπόθεση λίγων λεπτών.
Γι’ αυτό το carrot cake δεν θα χρειαστεί καν να κρατήσεις σημειώσεις για τα συστατικά της συνταγής. Η δική σου συνδρομή εξαντλείται σε 4 απλά υλικά, αφού όλα τα υπόλοιπα- ναι και το frosting-τα βρίσκεις μέσα στο κουτί 1·2·Bake! Είναι τόσο εύκολο και δεν υπερβάλλω.
Δηλώνω πανέτοιμη να σου δείξω πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο carrot cake με το νέο 1·2·Bake! Μίγμα για Carrot Cake. Τα μόνα έξτρα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις αυτό το γλυκό αριστούργημα (10 μερίδες) είναι:
Για το carrot cake:
3 αυγά
135 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) σπορέλαιο
100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
Για το μίγμα frosting:
65 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) νερό
150 γραμ. (2/3 φλιτζ.τσαγιού) τυρί κρέμα/ Εναλλακτικά 100 γραμ. 2/3 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη)
Αφού προθερμάνεις τον φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, σε ένα μπολ αδειάζεις το μίγμα του carrot cake. Προσθέτεις το νερό, το σπορέλαιο, και τα αυγά και ανακατεύεις έντονα για 1 λεπτό με τον αυγοδάρτη.
Όταν το μίγμα σου γίνει ομοιογενές, το αδειάζεις σε τσέρκι ή σε στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενα πλαϊνά (ιδανικά διαμέτρου 22 εκατ.), αφού πρώτα έχεις βουτυρώσει και αλευρώσει το εσωτερικό του σκεύους. Για διευκόλυνσή σου, μπορείς να το «αγκαλιάσεις» με αλουμινόχαρτο. Ψήνεις στους 170 βαθμούς, στον αέρα για 45′ περίπου (ανάλογα τον φούρνο).
Σειρά έχει η προετοιμασία του frosting. Σε ένα μπολ ρίχνεις και ανακατεύεις το τυρί κρέμα με ένα κουτάλι μέχρι να μαλακώσει. Σε ένα ακόμα μπολ προσθέτεις το μίγμα για frosting που θα βρεις μέσα στο νέο 1·2·Bake! Μίγμα για Carrot Cake, προσθέτεις το νερό και χτυπάς δυνατά με τον αυγοδάρτη για 1′. Αν χρησιμοποιήσεις μίξερ αντί για αυγοδάρτη, χτύπα σε μέτρια ταχύτητα για 1′.
Στη συνέχεια, προσθέτεις το τυρί κρέμα και συνεχίζεις να χτυπάς μέχρι το μίγμα να αφρατέψει και να γίνει ομοιογενές.
Ώρα να βγάλεις από τον φούρνο carrot cake! Αφού το αφήσεις να κρυώσει, το ξεφορμάρεις με προσεκτικές κινήσεις και με ένα μεγάλο μαχαίρι το κόβεις οριζόντια στη μέση.
Σειρά έχει το frosting. Απλώνεις λιγότερη από τη μισή ποσότητα με τη βοήθεια ενός κορνέ ή απλά με μία σπάτουλα, στη βάση του carrot cake και τοποθετείς από πάνω το δεύτερο κομμάτι του κέικ. Καλύπτεις την επιφάνεια με το υπόλοιπο frosting μέχρι να καλυφθεί όλο με την υπέροχη κρέμα σου. Συμπληρώνεις με τριμμένους ξηρούς καρπούς (το καρυδάκι του ταιριάζει πιο πολύ από όλα).
Και κάπως έτσι, έφτιαξες το πιο yummy carrot cake, από το οποίο δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο. Θα φτιάξω το carrot cake μόνη μου, ή παρέα με το παιδί μου για λίγο παραπάνω ποιοτικό χρόνο και θα το απολαύσουμε όλοι μαζί είτε σαν σνακ, είτε σαν το πιο απολαυστικό κέρασμα μαζί με φίλους. Και για να μην το ξεχάσω, ταιριάζει απίστευτα με τον καφέ σου.Καλή απόλαυση!